65 65 65 65
Mandag - torsdag: 10.00-16.00 Fredag: 10.00-15.00
Kontakt os
Denne rejse er desværre ikke længere tilgængelig, men du kan finde lignende rejser længere nede på denne side.
65 65 65 65
Få et tilbud

Find din rejse her

Vi søger efter rejser til dig...

Rejser til Hiroshima

De fleste kender Hiroshima som byen, der blev ramt af amerikanernes atombombe under 2. Verdenskrig i 1945. Denne enorme tragedie har da også influeret byen, hvilket især kan opleves ved Hiroshima Memorial Park og det dertilhørende museum.

Men Hiroshima i det 21. århundred er en livlig storby, der også har meget andet at byde på. Du kan besøge det smukke Hiroshima Castle og spise dig gennem byens lokale delikatesser. Og du kan tage en færge til den eventyrlige ø Miyajima og se den ikoniske Itsukushima-helligdom.

En rejse til Hiroshima er på mange måder et indblik i japansk historie, tro og håb, og du vil formentlig blive både rørt og fascineret her i byen.

En kort sejltur fra Hiroshima ligger øen Miyajima, som er oplagt at besøge på rejsen
En kort sejltur fra Hiroshima ligger øen Miyajima, som er oplagt at besøge på rejsen
I Hiroshima er traner foldet i papir et symbol på fred, så de små papirfugle kan ses mange steder
I Hiroshima er traner foldet i papir et symbol på fred, så de små papirfugle kan ses mange steder

Derfor skal du rejse til Hiroshima

  • Se byen, der blev ramt af atombomben i 1945
  • Få historien under huden i Hiroshima Peace Memorial Park
  • Tag en sejltur til den fortryllende ø Miyajima
  • Se den ikoniske røde port i vandet ved Itsukushima-templet
  • Gå langs floderne, og nyd synet af byens slot
  • Oplev nutidens livlige Hiroshima med kultur, mad og shopping

Hiroshima Peace Memorial Park

Midt i byen ligger Hiroshima Peace Memorial Park, som er en park anlagt til minde om de titusindvis af japanere, der mistede livet som følge af atombombesprængningen over byen. Ingen rejse til Hiroshima er komplet uden at bruge god tid her.

Parken er anlagt med smukke monumenter i japansk stil, bl.a. den store klokke Hiroshima Peace Bell, som man kan ringe med, samt børnenes mindesmærke, som er en statue af pigen Sadako Sasaki. For enden af parken ligger Atomic Bomb Dome på den anden side af floden. Denne bygning er en af de få, der ikke blev jævnet med jorden, selvom den lå tæt på nedslagsstedet. Ruinen af den gamle bygning er bevaret, som den blev efterladt og er i dag en af byens største seværdigheder.

Et par hundrede meter fra Atomic Bomb Dome er en mindesplade sat op for at markere, hvor bomben ”Little Boy” ramte byen.

Afsæt god tid til at udforske Hiroshima Peace Memorial Park
Afsæt god tid til at udforske Hiroshima Peace Memorial Park
Atomic Bomb Dome kan ses på den anden side af floden fra mindesparken
Atomic Bomb Dome kan ses på den anden side af floden fra mindesparken

Dyk ned i historien på museet

I den ene ende af Hiroshima Peace Memorial ligger Hiroshima Peace Memorial Museum, som også er værd at besøge. Men forbered jer på både grufulde og rørende fortællinger.

Museet går i dybden med, hvad der præcis skete den skæbnesvangre 6. august 1945, hvor amerikanerne smed den altødelæggende atombombe, som fik japanerne til at overgive sig i 2. Verdenskrig.

Du kan både få hele den historiske baggrund ridset op, masser af fakta om selve bomben og måske mest rystende de personlige beretninger om den historiske begivenhed. Du kan se tøj og ejendele, som blev fundet i ruinerne og høre beretninger fra overlevende. Det er et besøg, man sent glemmer.

Templer og rådyr på Miyajima

En rejse til Hiroshima er heldigvis ikke kun lig med død og ødelæggelse. Byen i sig selv er fuld af liv, men også uden for byen venter fortryllende oplevelser. Især på øen Miyajima, som kan nås på en kort færgetur fra byen.

Ved ankomst til øen kan du se den ikoniske torii-port, der står ved indgangen til Itsukushima-templet. Det er smukkest at opleve både porten og templet, når der er højvande, da porten så står under vand.

I området mellem templet og færgeterminalen du kan se vilde rådyr spadsere frit rundt. De er meget nysgerrige, så man skal ikke stille sin taske fra sig, da de kan finde på at gå på opdagelse i den. Men det bidrager bestemt til den eventyrlige stemning på Miyajima!

Du kan møde vilde rådyr på Miyajima-øen ud for Hiroshima
Du kan møde vilde rådyr på Miyajima-øen ud for Hiroshima
Hiroshima Castle er et smukt syn, især når de fem etager høje tårn spejler sig i floden
Hiroshima Castle er et smukt syn, især når de fem etager høje tårn spejler sig i floden

Hiroshima Castle – et ikon i byen

Som i enhver større japansk by er der også både templer og slotte at udforske i Hiroshima. Her i byen er det mest berømte Hiroshima Castle, som ofte ses afbildet på postkort og plakater fra byen.

Slottet blev bygget i slutningen af 1500-tallet og var med sit fem etager høje tårn et af Japans største og mest berømte allerede dengang. Under 2. Verdenskrig blev slottet tilintetgjort af atombomben, men man har efterfølgende genopført det, som det stod førhen.

Nyd udsigten til slottet fra den modsatte side af floden, hvorfra det også er flot om aftenen, da det er oplyst i mørke. Det kan også anbefales at gå i den store, smukke have omkring slottet, samt at tage op til udsigtsplatformen i toppen og skue over byen.

Okonomiyaki og andre specialiteter

Når du rejser til Japan, er maden en stor del af oplevelsen, og heller ikke her skuffer Hiroshima. Udover de klassiske japanske retter har byen flere lokale specialiteter, som du bør prøve her.

Den mest kendte er den lokale version af okonomiyaki. Det er en form for madpandekage med yakisoba-nudler og toppings såsom svinekød, kål, forårsløg, ost og den særlige okonomiyaki-sovs. Den bliver lavet frisk foran dig på byens restauranter og diners, hvor du kan nyde både synet og smagen side om side med lokale.

Hiroshima er desuden meget kendt for en stor østersproduktion, så er du glad for de kostbare skaldyr, er det oplagt at få nogle her. Også den lokale nudelret tsukemen og den lokale kage momijimanju, der er formet som et ahornblad.

Du skal prøve den lokale specialitet okonomiyaki, når du rejser til Hiroshima
Du skal prøve den lokale specialitet okonomiyaki, når du rejser til Hiroshima
Rejseekspert Kim kan skræddersy din rejse til Japan

Få skræddersyet rejsen til Japan

Hej! Jeg kan hjælpe med at skræddersy din rejse til Japan.

Alle priser på vores hjemmeside er i danske kroner. Vi tager forbehold for prisændringer og trykfejl.
Vis resultater for: