65 65 65 65
Mandag - fredag kl. 08.30 - 17.00
Kontakt os
65 65 65 65

Om rejsen

Tag med BENNS på en eventyrlig rejse gennem Namibia og Botswana frem til naturfænomenet Victoria Falls i Zimbabwe.

Oplev en forrygende kombination af unikke naturfænomener, særegen kultur og historie, kitschede byer, autentiske stammefolk og ikke mindst et dyreliv af en helt anden verden.

En rejse til 3 lande, som få har set, men som har så meget forskelligartet at byde på, at hver dag opleves som ny og anderledes. Et helt forrygende møde med et unikt område i det sydelige Afrika!

Fra-pris pr. person kr. 36.998,-
 • Fly Danmark - Cape Town / Vic. Falls - Johannesburg - Danmark inkl. skatter/afgifter
 • 20 dages Afrikarejse med ‘grønt sæde’ inkl. overnatning iht. program
 • 1 overnatning i Cape Town & i Victoria Falls
 • Gratis udflugter iht. program
Se priser

Dagsprogram

 • Dag 1: Afrejse Danmark

  I forlader Danmark og flyver mod Cape Town. Efter et skift i Europa ankommer I næste morgen til Cape Town.

 • Dag 2: Ankomst Cape Town

  Der er arrangeret lufthavnstransfer til jeres hotel i Cape Town. I bor på The Cape Sun eller Strand Tower. Dagen er til fri disposition.

 • Dag 3: Cape Town – Cederberg regionen

  I forlader Cape Town, og på vej ud af byen stopper I ved Table View for at få et godt billede af det verdensberømte Table Mountain. I kører nordpå mod det første stop for overnatning på denne rejse, Citrusdal, der ligger i Cederberg regionen 160 km. nord for Cape town. Citrusdal er som navnet siger et kendt område for citrusfrugter. Lodgen ligger smukt omgivet af høje bjerge og grønne marker.

  Efter ankomsten til Citrusdal Country Lodge, hvor I skal overnatte, er der vinsmagning efterfulgt af en herlig traditionel afrikansk middag om aftenen. Senere på aftenen fortæller jeres guide uddybende om den Afrikarejse, som I skal ud på over de næste 20 dage.

  Dagens højdepunkt:

  • Fotostop ved Table View

  Måltider inkluderet: Morgenmad, frokost og middag
  Overnatning: Citrusdal Country Lodge

 • Dag 4: Namibia – Orange River

  Efter morgenmaden er nydt, forlader I Citrusdal og kører videre nordpå gennem først Northern Cape og sidenhen Namaqualand med et stop i den afsidesliggende by, Springbok, for eventuelle ’last minute’ indkøb. Namaqualand er en tør region i Sydafrika, som strækker sig langs vestkysten over 1.000 km og dækker et areal på 440.000 km² (10 gange Danmarks størrelse!). Det er delt i to dele med det lavere leje til floden Orange, Little Namaqualand i syd og Great Namaqualand i nord. Den noget golde natur til trods kan man i sommerperioden opleve et væld af lavtvoksende blomster, der står som fantastisk kontrast til de brune, golde bjerge. Et meget smukt syn.

  I krydser den namibiske grænse og ankommer til jeres idyllisk beliggende overnatningssted, der ligger smukt ved bredden af Orange River der er grænseflod mellem Sydafrika og Namibia. Orange River er Sydafrikas længste flod og udspringer i 3.000 m. højde i Drakenbjergene i det østlige Sydafrika på grænsen til Mozambique.

  Dagens højdepunkt:

  • Køretur gennem det tørre Namaqualand

  Måltider inkluderet: Morgenmad, frokost, middag
  Overnatning: Felix Unite Cabanas eller Norotshama Lodge

 • Dag 5: Namibia – Orange River – Fish River Canyon

  Denne morgen er der mulighed for tage med på en kanotur ned ad Orange River (tilkøb). Nyd den smukke natur omkring floden, men forvent ingen større dyr i floden som krokodiller og flod-heste. De findes ikke i dette område.

  Tager man ikke med på kanoturen, nyder man bare opholdet på den dejlige lodge og slapper af, indtil I efter frokosten kører videre nordpå mod Namibias egen og berømte ’Grand Canyon’, nemlig Fish River Canyon. Her skal I på vandretur på kanten af kløften og lade jer betage af det imponerende naturfænomen, der udfolder sig foran jer. Floden Fish River har gennem årene boret sig ned gennem jordlagene og dannet Fish River Canyon, der med sin imponerende størrelse: 161km lang, op til 27km bred og næsten 550m på det dybeste sted er den største kløft på den sydlige halvkugle og på hele planeten kun overgået af USAs Grand Canyon. Den sydlige del af kløften er en del af Ai Ais National Park.

  Efter dette bjergtagende syn fortsætter I mod aftenens overnatningssted, Ai-Ais Resort, der ligger smukt i den sydlige ende af Fish River Canyon omgivet af de majestætiske bjerge. Resortet har både pool og Spa, så der er muligheder for lidt ekstra selvforkælelse.

  Dagens højdepunkter:

  • Kanotur på Orange River (tilkøb)
  • Scenisk vandretur på kanten af Fish River Canyon

  Måltider inkluderet: Morgenmad, frokost, middag
  Overnatning: Ai Ais Resort
  Ekstraaktivitet (tilkøb): Kanotur på Orange River

 • Dag 6: Namib/Naukluft National Park

  I dag har I en længere køretur foran jer frem mod en af Namibias naturperler, den mere end 50.000 km2 store naturpark, Namib-Naukluft. Her finder I et bemærkelsesværdigt landskab med golde bjerge, enorme sanddyner ved bl.a. Sossusvlei og kløften ved Sesriem. Jeres lodge for natten ligger lige uden for nationalparken og især ikke langt fra de røde sandklitter ved Sossusvlei og Sesriem kløften.

  Dagens højdepunkter:

  • Namib/Naukluft nationalpark

  Måltider inkluderet: Morgenmad, frokost, middag
  Overnatning: Hammerstein, Zebra River Lodge eller Betesda

 • Dag 7: Sossusvlei - Namib/Naukluft National Park

  I har en hel dag i det smukke naturområde og begynder med en vandretur op af den berømte ’Dune 45’ sandklit.

  Dune 45 er stjerneklitten blandt alle klitterne i sossusvlei området. Navnet kommer fra det faktum, at den ligger ved 45 kilometer mærket på vejen mellem Sesriem Gate og Sossusvlei. Klitten er 85 m høj og består over 5 mio. år gammelt sand, der er blæst ind fra kysten. Oprindeligt er sandet ført ud i havet af Orange River, og af havet igen ført ind til Namibias kyst. Vandreturen op på toppen er alle anstrengelserne værd, da der venter en formidabel udsigt over hele klitområdet.

  Herefter kører I videre ind i Sossusvlei og oplever det spektakulære skue med de røde sandklitter og det flade, tørre saltede flodleje fra Tsauchab River. I særligt regnfulde perioder vil flodlejet her omdannes til en sø, hvilket dog skal siges er en yderst sjælden forekomst.

  Om eftermiddagen besøger I den fantastiske Sesriem Canyon, som den dengang mægtige Tsauchab River for 15 mio. år siden påbegyndte dannelsen af. Kløften er i dag tørlagt og man kan gå rundt imellem de 30 m høje kløftsider og blive imponeret over naturens kræfter. Kløften er ca. 1 km lang og de fleste steder mellem 1 og 3 m bred.

  Dagens højdepunkter:

  • Sossusvlei inkl. klit 45
  • Vandretur i Sesriem Canyon

  Måltider inkluderet: Morgenmad, frokost, middag
  Overnatning: Hammerstein, Zebra River Lodge eller Betesda

 • Dag 8: Swakopmund

  Der er morgenmad inden rejsen går videre med flere oplevelser på vej mod byen Swakopmund, hvor I skal have 2 nætter. Der er et fotostop, når I passerer den sydlige vendekreds, hvorefter en lokal naturekspert slutter sig til jer for at tage jer med på en guidet vandretur i ørkenområdet, hvor I kan høre nærmere om det unikke øko-system, der eksisterer i ørkenen, og hvordan buskmændene overlevede i dette barske klima. Den guidede tur er en del af aktivitetspakken.

  I kører ud mod Atlanterhavskysten og tager kystvejen op mod Swakopmund. På vejen stopper I ved Walvis Bay lagunen, hvor der ofte kan ses flamingoer og sæler. Man ser ofte også hvaler her på grund af den megen plankton, som havet rummer.

  Der fortsættes mod Swakopmund, hvor I indkvarteres på jeres hotel. Guiden fortæller jer efterfølgende om de mange muligheder for oplevelser, der er i Swakopmund, enten på egen hånd eller gennem de mange aktiviteter, som I kan tilkøbe.

  I har tid på egen hånd resten af dagen, og der vil være mulighed for fælles spisning om aftenen på en af Swakopmunds gode restauranter (for egen regning).

  Dagens højdepunkter:

  • Vandretur i ørkenen med guide
  • Walvis Bay
  • Swakopmund

  Måltider: Morgenmad, frokost
  Overnatning: Gruner Kranz Courtyard, [email protected] eller Amanpuri Travellers Lodge
  Ekstra aktivitet (tilkøb): Middag i Swakopmund

 • Dag 9: Swakopmund

  Swakopmund ligger i Namib ørkenen og blev grundlagt af tyskerne i 1892. Byen er idag Namibias fjerdestørste by med ca. 30.000 indbyggere. Swakopmund har alle dage været en meget populær feriedestination af mange årsager:

  • Byens særlige og velbevarede tyske koloniarkitektur og stemning
  • Smukke strande
  • Et fantastisk klitområde syd for byen, der byder på mere adrenalinbetonede aktiviteter som Quad-biking, skydiving, sandboarding og ørkensafari
  • Mulighed for at fiske, gå på museum, shoppe og tage sejlture langs kysten

  Der tilbydes mange af de nævnte aktiviteter, som nævnt af guiden i går aftes, så hør guiden nærmere om dette.

  Dagens højdepunkter:

  • Swakopmund

  Måltider: Morgenmad
  Overnatning: Gruner Kranz Courtyard, [email protected] eller Amanpuri Travellers Lodge
  Ekstra aktiviteter (tilkøb): Dolphin Cruise 4-5 timer, Sky Diving, Sandboarding, Quad Biking (2t.), Middag i Swakopmund

 • Dag 10: Khorixas

  I forlader særegne Swakopmund efter morgenmaden og fortsætter videre indenlands og nordpå mod Khorixas, som er dagens slutmål. På vejen er der flere stop med nye oplevelser.

  Første stop er ved Spitzkoppe ca. 2 timers kørsel fra Swakopmund. Spitzkoppe er en stor mængde imponerende kampesten, der pludselig rejser sig på den flade og nøgne slette. Højeste punkt er ca. 700 meter over jorden. Spitzkoppe menes at være mere end 700 millioner år gammel og man har fundet klippemalerier fra buskmændene, hvoraf nogle stadig kan ses.

  I fortsætter turen og næste stop efter frokosten er ved Petrified forest (det kan ske at dette besøg gøres på dag 11), som er et namibisk nationalmonument, beliggende ca. 50 km. vest for Khorixas. Der er ikke tale om en skov, der er blevet til sten, men om 280 mio. gamle forsteninger af gamle træstammer. Videnskabsmænd mener, at disse ikke stammer fra Namibia, men er ført til området af en stor flod i tidernes morgen, hvor planeten ændrede sig radikalt. Endnu en særegen oplevelse, hvor tidens gang mærkes i betydelig grad.

  Der fortsættes herefter mod Khorixas, hvor I skal overnatte. Khorixas er en mindre by med 6.000 indbyggere og uden større attraktioner.

  Dagens højdepunkter:

  • Besøg ved Spitzkoppe
  • Besøg ved Petrified Forest

  Måltider: Morgenmad, frokost, middag
  Overnatning: Igowati eller Khorixas Lodge

 • Dag 11: Himba Tribe - Outjo

  I nyder den dejlige morgenmad, inden I igen sætter jer i bussen og kører videre nordpå mod Outjo, hvor I skal besøge en Himba-stammen. I besøger Himba-stammen nær Kamanjab, og I får muligheden for at interagere med folkene, der bor her. Dette er en arbejdende landsby og er kun en fåtallig repræsentant for en større gruppe af nomader, der ernærer sig ved kvægavl.

  Det halv-nomadiske Himba folk er særdeles mistænksomme over for vestlig indflydelse og har mistet en stor del af deres land til landmænd og mineselskaber og mange blev forflyttet ifm. borgerkrigen i Angola.

  Det stadig mindre antal af kvægavlere, der lever her i deres naturlige område, er beskyttet så meget som muligt ved at etablere ’turistlandsbyer’, hvor turister, der gerne vil lære mere om stammen og dens adfærd og skikke, kan komme uden at forstyrre de, der stadig lever i deres naturlige omgivelser. Besøget her er givet kontroversielt og noget, der vil blive diskuteret rundt om aftenes lejrbål, men den rette forudgående forklaring kan nok imødegå kontroversen. For sagen er, at indtægterne fra besøgene går direkte til uddannelse af Himba-børnene og giver stammen chancen for at lære om deres egen kultur og arv.

  Der er et marked, hvor man kan købe lokalt tilvirkede ting. Dette er en måde for kvinderne at få en lille egen indkomst, som kan bruges til dem selv. Der er ikke noget krav om at købe nogle af tingene. Overnatning i den hyggelige Etotongwe Lodge, der ligger blot 100 km fra Etosha nationalparken, som I skal besøge de næste 2 dage.

  Dagens højdepunkt:

  • Besøg i en Himba stammelandsby

  Måltider: Morgenmad, frokost, middag
  Overnatning: Etotongwe

 • Dag 12: Etosha National Park

  Efter morgenmaden køres der de sidste 100 km, inden I når frem til Etosha nationalparken, der de næste par dage skal stå for et af rejsens højdepunkter, nemlig de store safarioplevelser i denne skønne og anderledes safaripark. Etoshas åbne græsstepper med det korte græs giver helt anderledes muligheder for at spotte vildtet. Ved ankomst til Etosha er der straks indkvartering på lodgen. Eftermiddagen står på Game Drive i Etosha. Tilbage på lodgen er der masser af tid til at stresse af i de afslappede omgivelser.

  Vores overnatningssted giver yderligere muligheder for at spotte dyrene om aftenen med de oplyste vandhuller indenfor lodgens område. Lodgen ligger suverænt inden i selve Etosha parken. Læs mere om Etosha parken senere i programmet.

  Dagens højdepunkt:

  • Game Drive om eftermiddagen i Etosha

  Måltider: Morgenmad, frokost, middag
  Overnatning: Okaukuejo eller Halali

Victoria Falls
Victoria Falls
Chobe National Park
Chobe National Park

Priser

Kontakt os og vi skræddersyer rejsen til jeres behov. I bestemmer selv rejselængde, indkvartering og den præcise rejseplan.
Fra-priser pr. person
Rejseperiode Hele året
2 voksne 36.998,-

Aktivitetspakke (inkluderet)

 • Vinsmagning og traditionel middag på dag 1
 • Vandretur i Sosusvlei ørkenen med guide på dag 6
 • Besøg i en Himba landsby på dag 9
 • 3-dages safari i Okavango-deltaet på dag 15-17
 • Besøg ved Nata/Makgadikgadi saltsletterne på dag 17
 • Flodcruise på Chobe floden på dag 18
 • Victoria Falls Park entré på dag 19

Ekstra aktiviteter (tilkøb)

 • Kanotur på Orange River på dag 4
 • Middag i Swakopmund på dag 7
 • Dolphin Cruise 4-5 timer, Sky Diving, Sandboarding, Quad Biking (2t.), Middag i Swakopmund dag 8
 • Middag i Windhoek på dag 14
 • Morgen bush walk på dag 14
 • Scenisk flyvetur over deltaet, mokoro sejlads ol. fra Maun (de der bliver i Maun)
 • Ballontur over Okavango på dag 17 (de der er på den 3-dages tur i deltaet)
 • Morgen Game Drive i Chobe nationalpark på dag 20
 • Forskellige aktiviteter ved Victoria Falls på dag 21. Hør guiden.
 • Disse aktiviteter er beskrevet i programmet. Deltagelse i aktiviteterne arrangeres og betales kontant på stedet.

Deltagerantal

Rejsen gennemføres ved min. 4 deltagere. Max. 20 deltagere.

Hvad er inkluderet i prisen?

Prisen inkluderer:
 • Fly Danmark - Cape Town / Vic. Falls - Johannesburg - Danmark inkl. skatter/afgifter
 • 20 dages Afrikarejse med ‘grønt sæde’ inkl. overnatning iht. program
 • 1 overnatning i Cape Town & i Victoria Falls
 • Gratis udflugter iht. program
 • Lufthavnstransfer i Cape Town & Victoria Falls
 • Busrejse fra Cape Town - Victoria Falls med engelsktalende guide
 • 21x morgenmad, 18x frokost, 14x middag
 • I rejser med andre og der er max. 18 deltagere på rejsen
 • Afgift til Pakkerejsegarantifonden
 • Reservationsgebyr
Prisen inkluderer ikke:
 • Sygdomsafbestillingsforsikring og rejseforsikring
 • Visum til Zimbabwe
 • Drikkevarer, måltider udover de i programmet nævnte
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Personlige fornødenheder
 • Drikkepenge