65 65 65 63
Mandag - torsdag kl. 08.30-15.30. Fredag kl. 08.30-15.00
Kontakt os
Denne rejse er desværre ikke længere tilgængelig, men du kan finde lignende rejser længere nede på denne side.
65 65 65 63
Få et tilbud

Studietur til Aarhus/Skanderborg

BENNS skræddersyr en tur, der passer til jer


For at gøre planlægningen af studieturen lettere har vi sammensat en pakke til en specialpris. Her overnatter I både tæt på naturen og i centrum, hvor tingene sker. I får en multidag med et tværfagligt mix af kultur, historie og naturfag og et grønt besøg med fokus på bæredygtighed. Samtidig får I sikkerhed via rejsegarantifonden. I bestemmer selvfølgelig helt selv sammensætningen af studieturen med de aktiviteter, der er relevante for jer. 

Aarhus og Skanderborg - en studietur i både by og natur 
Få en helt unik studietur, hvor I kommer til Danmarks næststørste by, som bl.a. er kendt for sit rige kulturliv og kombiner det med fantastiske og sjældne naturoplevelser i og omkring Skanderborg.  Det giver rig mulighed for at skabe en aktiv studietur tæt på naturen kombineret med kultur, historie, geografi, biologi m.m.
Begge områder huser kendte musikfestivaler som North Side og Smukfest, som de fleste kender. Og I skal netop bo i Skanderborg Dyrehave, hvor Smukfest foregår. 

Forslag til dag-til-dag program:

Dag 1: Ankomst til Skanderborg og kanotur
Efter ankomsten til Skanderborg sætter i kursen mod Danhostel Skanderborg i bøgeskoven. Dagen står på en smuk heldagskanotur op gennem Tåning Å til Mossø, hvor der er masser af dyr og planter at se på undervejs. Ved åens udløb ligger Fuldbro Mølle, og I nyder den medbragte frokost ikke langt derfra. En lang dag i naturens tegn sluttes af med aftensmad på jeres hostel og hygge omkring bålet med snobrød.

Som alternativ til kanoturen kan I vælge at få arrangeret fx picnic-kurv og discgolf - en sportsgren med stigende popularitet.

Dag 2: Skanderborg - Multidag 
I starter dagen med dejlig morgenmad på jeres hostel og afhenter jeres frokostmadpakker. I dag er der fokus på flerfaglighed og bæredygtighed, og dagens program er netop tilrettelagt med tanke på dette.  5 min. på gåben fra jeres hostel møder I jeres guide ved de gamle bunkers fra 2. verdenskrig, som tidligere husede Luftwaffes hovedkvartér godt skjult under bøgetræerne. I dag har Museum Skanderborg en interessant udstilling om den lokale modstandskamp. En god mulighed for at sætte fokus på en del af danmarkshistorien.

Til fods når I næste stop, som er besøg hos Skanderborg Forsyning/DANVA (Dansk Vand- og Spildevandsforening). Her får I en rundvisning og præsentation med fokus på bæredygtighed og to af FN's verdensmål med fokus på rent vand og livet i vandet. Og svar på spørgsmålet kan vi blive ved med at drikke vand fra hanen i Danmark?

Ankomst til Vestermølle Kultur- og Oplevelsescenter (transport ikke inkluderet, men kan arrangeres). Nu er det tid til at nyde den medbragte frokost.

Resten af dagen står bl.a. på:

 • Fortælling om natur- og historiske forhold i og omkring Skanderborg
 • Guidet vandring ad Sporet ved Vestermølle med fokus på geologi og bl.a. med kig udover Søhøjlandet til både Ejer Bavnehøj og Himmelbjerget.
 • Lav dit eget kunstværk og mal med okker, der findes i store mængder netop her. Hør hvorfor okker både er til gavn og giver problemer for miljøet.
 • Drik af Jernkilden - en af Danmarks 700 helligkilder og bliv tæt på 116 år.
 • Vi slutter en aktiv og begivenhedsrig dag af med et tag-selv-bord fra Restaurant Vestermølle.

Herefter er der afgang og kørsel tilbage til jeres hostel (transport ikke inkluderet, men kan arrangeres).

Dag 3: Akademisk dag i Aarhus (valgfri)
Morgenmad på Danhostel Skanderborg. Ankomst til Aarhus og jeres hostel Wakeup Aarhus, som ligger 5 min. fra banegården i den hippe bydel Frederiksbjerg. Dagen er ret beset på egen hånd til at udforske Aarhus, men vi har et par forskellige forslag til aktiviteter, som kunne være af interesse for jer og som kan arrangeres:

Workshop hos Kulbroen (varighed: ca. 3 timer)
En af de mest autentiske kultursteder i Aarhus. Her lærer I at blive kulturskabere gennem idéskabelse og projektledelse. Det kræver forberedelse hjemmefra og målet er at blive inspireret af de mange events og projekter ved Kulbroen og selv at kunne gå hjem og udføre deres idéer i lokalsamfundet, når eleverne kommer hjem.

Museumsbesøg 
Det kan ikke blive mere aktuelt end at sætte fokus på netop køn. På KØN Gender Museum får I gratis entré. Museet har fokus på viden og dialog om kønnets betydning – historisk, aktuelt og i fremtiden. Alternativt kan I besøge kunstmuseet ARoS eller Den Gamle By.

Poverty Walk (varighed: ca. 2 timer)
Under 10 min. fra jeres hostel starter denne rundtur  fra herberget på Jægergårdsgade i Kødbyen og slutter i Mølleparken i centrum af Aarhus. Guiderne er udsatte, hjemløse og misbruger. Folk, der har levet på kanten og på bagsiden af samfundet igennem et stykke tid. Her er der rig mulighed for at stille spørgsmål og få indblik i en anderledes hverdag.

Slut eventuelt dagen af med en tur til Badstuegade, Rosengade eller Borggade, hvor I finder masser af hyggelige butikker og restauranter.

Dag 4: Grøn dag (valgfri aktivitet)
I starter dagen med en dejlig morgenmad på hostellet.  Denne dag anbefaler vi, at der er fokus på bæredygtighed, vandsport og besøg hos North Side Festival.

Lær Stand Up Paddle (SUP) og saml skrald (varighed: 4,5 time)
Før en tur i vandet får i en grundig introduktion til SUP, og hvordan I stand-up paddler. Når I har styr på teknikken, tager I på en paddletur i Aarhus Havn. På vej tilbage samler I skrald op fra vandet og slutter af med en økologisk frokost efter et velfortjent bad.  

Besøg hos NorthSide Festival (varighed: 1,5 time)
Om eftermiddagen besøger I den mest bæredygtige festival i Danmark - nemlig populære NorthSide, der bl.a. har droppet plastflasker med vand. I får en rundvisning og præsentation, hvor der er både bæredygtighed og musik på programmet.  
Slut eventuelt aftenen af med et besøg hos Aarhus Street Food eller bliv I jeres skønne kvarter Frederiksbjerg.

Alternativ: Bioblitz og biodiversitet i Mols Bjerge (Varighed: 3 timer)
Transport til Mols Bjerge, hvor I finder noget af Danmarks mest sjældne natur. Her laver I en såkaldt bioblitz eller en artsjagt på et agrænset naturområde i et afgrænset tidsrum, hvor I skal finde så mange dyr og planter inden for en bestemt naturtype. Der bliver lavet reference til FN's verdensmål og talt ind i biodervisitet i forskellig natur.

Dag 5: Hjemrejse
Dagen starter med morgenmad på Wakeup Aarhus. Herefter kan morgenen og formiddagen bruges til faglige aktiviteter eller den sidste sightseeing, inden turen går hjemad.

Om Danhostel Skanderborg og Wakeup Aarhus

Beliggende i Skanderborg Dyrehave i bøgeskoven og lige ned til Skanderborg Sø er Danhostel nok en af de smukkest beliggende vandrehjem i Danmark. Området er bl.a. kendt fra Smukfest, som finder sted i dette smukke og idylliske landskab. Her er du i skovens dybe stille ro og tæt på naturen og kan møde fisk og havørne. Hoved bygningen gemmer på en spændende forhistorie og ca. 50 m. væk ligger Frihedsmuseet i to gamle bunkers fra 2. verdenskrig. En anden ting, der skiller Danhostel Skanderborg ud fra andre hostels, er de mange faciliteter. Her er en stor have, strand med egen badebro, kiosk, grillhytte, bålplads, vandrerkøkken m.m. l

Wakeup Aarhus ligger i det populære Frederiksbjerg kvarter tæt på banegården og charmerende Jægergårdsgade. Her har i det hele inden for gåafstand og befinder jer midt i et kvarter med små restauranter, butikker og specialforretninger. Et kvarter med liv og sjæl, hvor der hele tiden kommer nye steder til, og som hele tiden er i en rivende udvikling. 

 

Derfor skal I rejse på studietur til Aarhus & Skanderborg

I får kombinationen af byliv og Aarhus' mange kulturelle tilbud samt roen og naturen i og omkring Skanderborg, hvilket giver en studietur som favner lidt for enhver.

Faglighed på studierejsen til Aarhus & Skanderborg

Indholdet på studierejsen skal have et vist fagligt niveau, og BENNS har et stort udvalg af faglige aktiviteter både i Aarhus og Skanderborg indenfor en lang række fagområder. Derudover har vi vores faglige studieguide, som kan være til hjælp for læreren i planlægningsfasen. Kontakt os for yderligere information om de faglige muligheder på studierejsen.

Vi har flere studieture i Danmark og hele verden:

Studietur til Bornholm

Studietur til København

Studieture til hele verden

 

 

 

Fra kr.
2.075,-
Hvad er inkluderet i prisen?
 • Overnatning tæt på aktiviteterne inkl. morgenmad
 • Kano, snobrød og madpakker
 • Multidag med guidet tur inkl. aftensmad
 • Grønt besøg med fokus på FN's verdensmål om rent vand
 • Dækket af Rejsegarantifonden
Få et tilbud på studieture

Priser på studieturen

Få studieturen skræddersyet
Fra-pris i kr. pr. person | Fuld pakke: Overnatning, Multidag med grønt besøg med fokus på FN's verdensmål om rent vand
5 dage / 4 nætter Hele året
Pr. person i kr. 2.075,-

Prisen inkluderer

 • Overnatning i flersengsværelse 5 dage, 4 nætter
 • 2 nætter i Skanderborg med morgenmad, frokost, snobrød og kanoleje
 • Multidag med guidet ture, aktiviteter og grønt besøg hos DANVA samt aftensmad hos Vestermølle 
 • 2 nætter i Aarhus med morgenmad

Prisen inkluderer ikke

 • Yderligere aktiviteter
 • Transport til og fra Skanderborg og Aarhus (kan arrangeres)
 • Transport på multidagen (kan arrangeres)

Find jeres ekskursioner i Studierejse til Aarhus & Skanderborg

Vi søger efter rejser til dig...

Hej! Jeg kan hjælpe med at skræddersy jeres studietur til Aarhus og Skanderborg.

Skræddersyede studierejser til Aarhus og Skanderborg

Hej! Jeg kan hjælpe med at skræddersy jeres studietur til Aarhus og Skanderborg.

Alle priser på vores hjemmeside er i danske kroner. Vi tager forbehold for prisændringer og trykfejl.
Vis resultater for: