En studietur er en væsentlig del af enhver klasses læseplan gennem skoletiden. En studietur planlægges ned til mindste detalje med hensyn til fagligt indhold og med aktiviteter, der kan styrke det sociale sammenhold i klassen. En studietur er også et møde med fremmede kulturer, sæder og skikke. Hos BENNS har vi udarbejdet en video, som kommer omkring de udfordringer, som man kan møde i ifm. med en studietur i udlandet. Se videoen herunder. God fornøjelse!

 

En sikker studietur, er en god studietur

Det er vigtigt, at afviklingen af studieturen sker så godt og sikkert som muligt. Der kan være mange hensyn at skulle tage, når man som skoleklasse skal bevæge sig ud i den store verden. Her er masser af kulturforskelle og andre landes sæder og skikke end danske, som man skal forholde sig til.

Videoen her er til dig som elev. Vi har lavet den for at forklare nogle vigtige ting omkring sikkerheden på din studietur. Vi siger det lige som det er i den her video, og det kan måske virke dystert eller overdrevent, men sagen er, at selvom langt de fleste studieture går fremragende og langt de fleste elever passer godt på sig selv og hinanden, sker der stadig alvorlige ting med mellemrum. Det er de ting, vi gerne til tale meget direkte om – fordi de ofte kunne være undgået.

Bliv klædt ordentligt på til studieturen

Videoen skal forebygge og sørge for at hjælpe til, at situationer der kan ende galt, ikke gør det. Enhver lærer, eller et andre menneske der får ansvaret for en flok elever, skal være klædt på til at gøre netop det. Det er han eller hun bedst, hvis eleverne kan handle rigtigt, når det brænder på. Det kan nemlig være en stor opgave at organisere og styre en studierejse eller grupperejse, hvor mange mennesker er samlet i en gruppe. Men hvis de rette forholdsregler er taget, kan det gøre opgaven lettere og mere behagelig for alle på studieturen, og særligt for lærerne, der skal holde sammen på trådene. Sikkerheden er det vigtigste på en studietur, hvor få personer ofte har ansvar for fleres ve og vel. På den måde sikrer du en bedre og mere sikker studietur for dig selv, dine kammerater og dine lærere.

Når du ser videoen, vil du måske opleve, at den slet ikke handler om dig. Du er selv forsigtig og opmærksom på de ting på en studietur til et andet land, som kan give optræk til problemer. Hvis det er dig, er videoen værd at se, fordi den viser, hvordan du kan hjælpe dine kammerater med også at få en god og sikker studietur.

24/7 nødtelefon med BENNS

Vi forstår, at sikkerhed er af afgørende betydning, når du er på studietur med BENNS. Selvom både klassen og eleverne har gjort deres bedste for at forberede sig og opføre sig eksemplarisk, kan uheldet desværre stadig indtræffe. Derfor har vi en dedikeret 24/7 nødtelefon, der står til rådighed for at guide og hjælpe jer igennem enhver nødsituation, I måtte støde på under jeres rejse. Skulle bussen gå i stykker, eller er der tilskadekomne på rejsen, er klassen i trygge hænder med BENNS.