65 65 65 63
Mandag - torsdag kl. 08.30-15.30. Fredag kl. 08.30-15.00
Kontakt os
Denne rejse er desværre ikke længere tilgængelig, men du kan finde lignende rejser længere nede på denne side.
65 65 65 63
Få et tilbud

Studietur til Sarajevo

BENNS skræddersyr en tur, der passer til jer


Lad BENNS arrangere jeres studietur til Sarajevo; en unik smeltedigel, der bugner af historie, smuk arkitektur, levn fra fortidens imperier og 90’ernes borgerkrig, uovertruffen mad og, som resten af Bosnien-Hercegovina, venlige og stolte mennesker.

Ring til os på tlf.: 65 65 65 63 eller klik på nedenstående link og få et gratis, uforpligtende tilbud på en studietur til Sarajevo.

På en studierejse til Sarajevo kan I komme helt tæt på to af de mørkeste, men også mest spændende kapitler i Europas historie: Drabet på ærkehertug af Østrig-Ungarn, Franz Ferdinand, i 1914, som betød starten på 1. verdenskrig samt den bosniske borgerkrig, som sluttede for 20 år siden.

Påmindelserne om den forfærdelig borgerkrig er ses overalt i Sarajevos gader, men på trods af, at størstedelen af byen blev ødelagt i løbet af krigen, så er byens meget af byen sidenhen blevet restaureret til fordums pragt. 

Særligt er den gamle bydel, grundlagt af osmannerne i det 15. århundrede og lokalt kendt som Baščaršija, spændende at gå på opdagelse i. I den tyrkisk-inspirerede bazar kan I komme tæt på de lokale i Sarajevo, nyde en fantastisk kop bosnisk kaffe eller prøve en af mange lokale retter, såsom Ćevapi (bosnisk kebab)

Skulle I gå hen og blive trætte af Sarajevos gader, så venter dejlige naturomgivelser lige rundt om hjørnet. Hovedstaden er nemlig omkranset af bjerge, og mindre end en times gåtur ud af byen finder man smuk, urørt natur med grønne træer, fuglekvidder og floder.

I flere hundrede år var Sarajevo mødestedet for grænserne af to store imperier: Det Osmannsiske Rige og Østrig-Ungarn, som på det tidspunkt repræsenterede to poler af verden - øst og vest samt islam og kristendommen. Sarajevo var således korsvejen, hvor Orienten mødte Occidenten. På grund af dette er Sarajevo i dag en smeltedigel af forskellige kulturer og religioner, og på en kort gåtur ser man ortodokse og katolske kirker, synagoger og moskéer.

Sarajevo er en perfekt blanding gammelt og nyt, som gemmer på fascinerende historie, smuk arkitektur, bjergtagende natur, en overflod af kulturelle tilbud, et pulserende byliv, budget-venlige priser samt en gæstfri og tryg atmosfære – altså perfekte rammer for en faglig og social studietur.

Faglige studiebesøg på jeres studierejse til Sarajevo

Fagligheden er et væsentligt element på enhver skolerejse, og BENNS tilbyder en lang række studiebesøg indenfor mange forskellige retninger på jeres studierejse til Sarajevo.

F.eks. besøg i Mostar

Selvom Sarajevo er en fantastisk by med masser at tage sig til, så er Bosnien er meget end blot hovedstaden.

På en studietur til Sarajevo, kan I med fordel tage en tur til den mindre by, Mostar, som ligger ved Neretva-floden, og er den vigtigste i Hercegovina-regionen. Byen er opkaldt efter de vagter (mostari), der i middelalderen beskyttede broen, Stari Most, som direkte oversat betyder ’Den Gamle bro’.

Broen blev bygget af osmannerne i det 16. århundrede, og havde særlig strategisk værdi, da broen dengang var en af de eneste steder, hvor man kunne krydse Neretva-floden. Stari Most er en af Bosniens mest genkendelige seværdigheder, og er generelt anset for at være et eksemplarisk stykke islamisk arkitektur på Balkan.

Under borgerkrigen blev broen skudt sønder og sammen under et serbisk bombardement, hvilket var et stort kulturelt tab for Bosnien, men siden da er broen blev restaureret med sten fra floden, som var magen til de oprindelige. I 2005 blev den gamle bydel i Mostar og den gamle bro optaget på UNESCOs liste over verdensarv.

Mostar ligger ca. 130 km sydvest for Sarajevo, og det tager ca. 2 timer og 15 minutter med bus. Det er dog hele turen værd, så på jeres studierejse til Sarajevo, sæt da gerne en dag af til at besøge Mostar.

Ideer til andre faglige besøg i Sarajevo:

 • Titos atombunker, ca. 60 km fra Sarajevo på vejen mod Mostar
 • Tunnel Museum
 • Latinerbroen, hvor ærkehertug Franz Ferdinand blev skudt, og 1. verdenskrig brød ud

Hvorfor bruge et rejsebureau til jeres studierejse? 

BENNS har mere end 50 års erfaring med at arrangere studieture for uddannelsessektoren, så vi har nøje kendskab til de krav og behov, der er i forhold til disse rejser. Vi har gennem årene oplevet et stigende ønske om faglighed på studieturen, og vi har derfor etableret et større udbud af muligheder for faglige besøg på rejsemålet, herunder Sarajevo, som vi naturligvis meget gerne tilbyder, om ikke andet som inspiration til læreren. 

Fordele ved at bruge et rejsebureau til at arrangere jeres studietur: 

 • 100% skræddersyet og fleksibelt. Vores produkter kan skræddersyes præcis til jeres ønsker og behov. På vores hjemmesider finder I en lang række forslag til byer, men det er også blot det: et forslag, så I kan få en fornemmelse af prisniveau, tilbud mv. 

 • Tidsbesparende. At arrangere en studietur er både komplekst og tidskrævende, men ved at lade BENNS arrangere jeres studietur, gør vi alt arbejdet for læreren fra ende til anden. Mange har forståeligt forsøgt at gøre det selv, men de kommer ofte tilbage året efter, og får studieturen arrangeret af os.

 • Sikkerhed. I kan regne med, at I under normale omstændigheder kommer afsted til den aftalte tid og pris - der er ingen skjulte omkostninger hos os. BENNS er et solidt rejsebureau, så de mange penge er i trygge hænder hos os. Vi tilbyder 24-timers hotline, som I kan bruge under rejsen i nødsituationer. Hjælpen er aldrig langt væk, og I står ikke alene med eventuelle udfordringer. Ved at købe rejsen gennem os er I også dækket af Pakkerejsegarantifonden, hvilket er en ekstra sikkerhed. 

 • Billige priser. Vi er særdeles konkurrencedygtige på prisen, som vi altid ved er vigtig. Giv os mulighed for at arranger jeres næste studietur - I vil ikke fortryde det!

 • Flest rejsemål - til HELE verden. Ingen har så mange rejsemål som os. Vi har både de traditionelle studierejser til Paris, London og Berlin, men vi laver ligeså gerne ture til fx Toronto eller Bejing - hele verden ligger åben. 

Se vores studieture til Bosnien-Hercegovina.
Se alle vores studieture.

Ring til os på tlf. 65 65 65 63 eller brug nedenstående link og få et gratis tilbud på en studietur til Sarajevo, Bosnien-Hercegovina eller andre steder.

Klik her for tilbud

 

Fra kr.
2.998,-
Hvad er inkluderet i prisen?
 • Byen, hvor 1. verdenskrig brød ud
 • Smeltedigel af kulturer fra øst og vest
 • Mørk, men fascinerende historie
 • Tæt på den historiske by, Mostar
Få et tilbud på studieture

Udvalgte hoteller

Der er flere hoteller end vist. Kontakt os for mere information.
 • Hostel Vagabond

  Vandrehjem inkl. morgenmad Hostel Vagabond har en fantastisk beliggenhed midt i Sarajevo. Herfra er der kun 200 m til den gamle bydel med den tyrkiske basar...

  Læs mere
 • Hotel Holiday

  4-stjernet hotel inkl. morgenmad Hotel Holiday blev bygget I 1984 ifm. de olympiske vinterlege i Sarajevo det år. Hotellet ligger ca. 2 km. fra Sarajevo cent...

  Læs mere
 • Hayat Hotel

  Dette hotel ligger i gåafstand fra alle de store attraktioner i Sarajevo og ca. 5 minutters gang fra den gamle bydel. På trods af den centrale placering, så...

  Læs mere

Priser på studieturen

Få studieturen skræddersyet
Med fly | Fra-pris i kr. pr. person
5 dage | 4 nætter Priser
Pris pr. person v/20 person 2.998,-

Prisen inkluderer:

 • Transport med fly med afrejse fra København på Economy klasse t/r inkl. bagage
 • 4 overnatninger på hostel i flersengsværelser inkl. morgenmad
 • 24 timers vagttelefon
 • Alle skatter og afgifter
 • Afgift til Rejsegarantifonden

Find jeres ekskursioner i Sarajevo

Vi søger efter rejser til dig...

Hej! Jeg kan hjælpe med at skræddersy jeres studietur til Sarajevo.

Skræddersyede studierejser til Sarajevo

Hej! Jeg kan hjælpe med at skræddersy jeres studietur til Sarajevo.

Alle priser på vores hjemmeside er i danske kroner. Vi tager forbehold for prisændringer og trykfejl.
Vis resultater for: