65 65 65 63
Mandag - torsdag kl. 08.30-15.30. Fredag kl. 08.30-15.00
Kontakt os
Denne rejse er desværre ikke længere tilgængelig, men du kan finde lignende rejser længere nede på denne side.
65 65 65 63
Få et tilbud

Studietur til Bornholm

BENNS skræddersyr en tur, der passer til jer


Bornholm er en studietur til et andet Danmark. For når I først er på Bornholm, vil I hurtigt opdage, at øen stikker ud, især naturmæssigt, fra det øvrige Danmark.

På Bornholm vil I opleve forrevne, vejrbidte klipper, lyset, der brydes i havets bølger, det blide, bølgende landskab og de dybe skove i øens hjerte. Bornholm er hele Skandinavien, samlet ét sted. Det perfekte sted for en uges fællesskab ifm. med en studierejse.

Bornholm er også øen, hvor I for alvor kan udfordre jer selv med adrenalinpumpende aktiviteter som rappelling og klatring på klipperne og herigennem styrke holdånden. I kan derefter hænge ud ved røgerierne i de fine fiskerlandsbyer, smage på Bornholms grønne omstilling, tage på cykeltur dybt ind i Bornholms indre og ikke mindst dykke ned i Bornholms historie og sætte den i relation til i dag. 

Forslag til dag-til-dag program

Dag 1: Ankomst til Bornholm

Efter ankomsten til Rønne bliver I hentet i bus og kørt til jeres overnatningssted i Svaneke. Derefter har I mulighed for at udforske byen eller måske en planlagt aktivitet afhængig af ankomsttidspunkt.

Om aftenen serveres der aftensmad på jeres vandrehjem kl. 18.00. Derefter kan I f.eks. selv arrangere film- eller quizaften i vandrehjemmets fællessal. Alternativt kan I opleve aftenstemningen i den hyggelige by på egen hånd.

Dag 2: Grøn dag / Bæredygtighed (valgfrit)

Denne dag er den "grønne" dag, hvor I kommer til at udforske Bornholms bæredygtige initiativer.
Efter morgenmaden på vandrehjemmet kan I stige op på jeres lejede cykler og tage en cykeltur til landsbyen Østermarie.

Grønt besøg – Mønstergård og Bornholmerhampen
Her vil I besøge en fremsynet gård, hvor der dyrkes biodynamisk landbrug inklusive den efterhånden kendte Bornholmerhamp. Gården påbegyndte økologisk drift i 1996 og har langsomt videreudviklet sig i en mere biodynamisk retning siden 2017. Hovedaktiviteterne er dyrkning af meget gamle kornsorter - emmer og svedjerug, som der er fundet spor efter i udgravninger på øen helt tilbage til stenalderen.

Derudover dyrkes hamp til Bornholmerhampen og græsfrø til Dansk Landbrugs Frøforsyning. En stor del af markerne er dog dækket med forskellige græsser til binding af kulstof og kvælstof fra atmosfæren.

En flok kvæg udfører ekstensiv afgræsning i det nærliggende fuglereservat Ølene for at fremme biodiversitet på stedet. Derudover indgår køerne som en obligatorisk og central del i markdriften til at fremme vitaliteten i jorden. Det lokale Campus har i mange år brugt gården til eksperimentelt arbejde i biologi, naturgeografi og kemi.

Besøgets indhold tilpasses i vores dialog, så det passer til elevernes forudsætninger og interesser.

Forslag til to timers program hos Bornholmerhampen:

 • Kort oplæg om gårdens aktiviteter og naturforudsætninger. Helst som en markvandring.
 • Oplæg om, hvordan det har været muligt at operere i et fødevaremarked, hvor kemisk landbrug dominerer. Hvordan undgås misvækst uden pesticider.
 • Eleverne laver forskellige aktiviteter i grupper bl.a. ormeudtræk fra agerjord, ph-måling, aflæse/opmåle en jordprofil for at demonstrere det meget tynde muldlag, som danner forudsætningen for fødevareproduktion, bestemmelse af jordens vitalitet m.m.
 • Mærk og smag på hampen. Hamp fra jord til bord på biodynamisk vis og svar på spørgsmålene, hvorfor hamp? hvad er biodynamik, og hvilke produkter er det muligt at lave af hhv. stængler, frø og blade?Smag på hampefrøolien og hampeteen - som i øvrigt er et glimrende dansk alternativ til diverse importerede teer.

Frokost og cykeltur med naturvejleder
Når I har spist jeres medbragte madpakker, smurt af jeres hostel, er det tid til en 3 timers guidet cykeltur med naturvejleder, hvor I kan lære om Bornholms flora og fauna. Blandt andet omkring projektet i Bisonskoven med at sætte bisonokser tilbage til naturen.

Næste stop: Bisonskoven – oplev rewilding på nærmeste hold
Her midt i Almindingen finder I Bisonskoven, hvor der i dag lever en flok europæiske bisonokser. Efter 1. verdenskrig var der kun 54 eksemplarer tilbage af dette prægtige dyr - alle i zoologiske haver rundt i Europa. Intenst avlsarbejde siden har gjort, at vi nu kan opleve dette dyr fritgående i naturen igen, bl.a. her på Bornholm, hvor man i 2012 satte seks bisonkøer og en tyr ud i Bisonskoven. I dag er flokken vokset til det dobbelte.

Rewilding handler om at lade naturen gøre arbejdet selv i stedet for at pleje naturen ved at indsætte arter, der er vigtige for, at områder kan udvikle sig. Vi anbefaler, at I giver jer god tid her, ikke mindst fordi området er stort, så der kan gå lidt tid inden I får øje på bisonerne og nogle dage kan det være, at I slet ikke får øje på dem.

Fra Bisonskoven er der ikke langt til naturfænomenet Ekkodalen.

Sidste stop: Ekkodalen & Rytterknægten
Ekkodalen er Bornholms længste sprækkedal, hvor naturen er helt speciel. Turen introducerer jer til sprækkedale, istid, botanik, højder og dybder, samt fortællinger fra nattens dyreliv. Vi skal teste ekkoet, inden I cykler videre til Bornholms højeste punkt, Rytterknægten, der med sine 162 m.o.h.  rager et pænt stykke i vejret. Muligvis finder vi også spiselige planter undervejs, og snakker om alle de planter, der med deres kemiske forsvar prøver at undgå at blive spist.

Efter en informationsrig dag vender I cyklerne mod Svaneke.

Resten af dagen er på egen hånd, og der bliver serveret aftensmad på jeres vandrehjem, som afslutning på en lærerig dag i bæredygtighedens tegn.

Dag 3: Akademisk dag (valgfrit)

Den tredje dag kan med fordel afsættes til læring og undervisning. Mulighederne er mange på Bornholm.

I kan f.eks. tage en tur med guide på Bornholms Forsvarsmuseum og lære om øens militærhistorie. Farvandet øst for Bornholm er Danmarks grænse mod øst, og det kan måske være en relevant øvelse efter besøget at perspektivere historien til den forsvarspolitiske dagsorden i dag, hvor Rusland ofte bliver nævnt som en trussel. Formålet med denne workshop er at bibringe de studerende en specifik viden om Bornholmske militære forhold, specielt med fokus på 2. Verdenskrig og i dag.

I kan også fokusere på naturen igen. Lidt nord for Gudhjem finder I Helligdomsklipperne, hvor I kan gå de 100 trin ned. Turen kan kombineres med en tur til Døndalen, hvor I kan opleve Danmarks højeste vandfald med et fald på 20 meter!

I samme område ligger Bornholms kunstmuseum, som bestemt er et besøg værd med en stor samling af Bornholmsk relateret kunst fra Guldalderen frem til i dag.

Tilbage på jeres vandrehjem er der altid mulighed for at bruge denne aften til at styrke både holdånd og paratviden med en leg eller quiz.

Dag 4: Adventure & friluftsliv (obligatorisk)

Efter morgenmaden bliver I hentet i bus. I dag skal I udfordre klassesammenholdet med teambuildingøvelser og prøve kræfter med Bornholms unikke natur. Det er vigtigt at pointere, at alle kan være med!

En formiddag med teambuilding på klipperne:
Med vores samarbejdspartner på Bornholm tilbyder vi et stærkt udvalg af aktiviteter i naturen, som kræver holdånd og samarbejde for, at I får det optimale ud af dagen. Glæd jer til rappelling, rebklatring, rebbane i højderne og andre aktiviteter relateret hertil. Faciliteterne her er nok de bedste i Danmark. Derudover er der inkluderet 2-5 sideaktiviteter med præmier bl.a. Slackline, elastikgangmed mere. Formiddagens aktiviteter varer ca. 3 timer.

Resten af dagen er på egen hånd med mulighed for at opleve de dele af Bornholm i endnu ikke har set. Her har vi samlet et par forslag til aktiviteter:

Torvehal Bornholm (valgfrit)
I kan puste ud i det gamle slagteri nord for Rønne, hvor der nu er torvehal. Her kan I se og smage fødevarer fra hele øen og besøge en hyggelig café med kager og kaffespecialiteter. Det er muligheden for at tage en bid af Bornholm.

Østerlars Rundkirke og et slag minigolf (valgfrit)
I kan gøre et stop ved Danmarks største rundkirke i Østerlars. Rundkirken er fra tolvhundredetallet og rundkirkerne er særlige kendetegn fra Bornholm og blev bygget på den måde for at blive brugt som forsvarsværk. Hvis I ikke er blevet træt af at dyste, er der mulighed for at spille minigolf på de flotte baner ikke langt fra kirken.

Hammershus (valgfrit)
Hvad med et besøg ved Hammershus slotsruin og ikke mindst et besøg i det prisbelønnede besøgscenter, der er bygget helt i pagt med naturen? Virkelig mageløse rammer til formidling af historien omkring Hammerhus og landskabet omkring Nordeuropas største borgruin. 

Dag 5: Hjemrejse

Dagen starter med morgenmad på vandrehjemmet. Afhængig af hjemrejsetidspunkt kan morgenen og formiddagen bruges til faglige aktiviteter eller den sidste sightseeing i Svaneke inden turen går hjemad efter en fantastisk uge.

 

Fra kr.
2.080,-
Se prisen, hvis I ønsker en "grøn dag" (vores anbefaling)
 • Teambuilding på klipperne
 • Fascinerende ø-liv og natur
 • Alle måltider, mindre transporttid, mere oplevelsestid
 • Mulighed for tilkøb af spændende "Grøn dag"
 • Dækket af rejsegarantifonden
Få et tilbud

Priser på studieturen

Få studieturen skræddersyet
Fra-pris i kr. pr. person | Enkel pakke | Overnatning, måltider, transfer samt adventure-aktivitet
5 dage/4 nætter Hele året
5 dage 2.080,-

Prisen inkluderer:

 • 5 dage/4 nætter på Svaneke Vandrehjem, inkl. slutrengøring
 • 4 x morgenmad og aftensmad, samt 3 x frokostmadpakker 
 • Transfer til/fra Rønne Havn
 • Adventure-dag inkl. transfer
 • Dækket af rejsegarantifonden

Prisen inkluderer IKKE:

 • Sengelinned
 • Transport til/fra Bornholm
 • Øvrige aktiviteter 
Fra-pris i kr. pr. person | Fuld pakke: Overnatning, måltider, transfer, adventure-aktivitet samt "grøn dag"
5 dage/4 nætter Hele året
5 dage 2.270,-

Prisen inkluderer:

 • 5 dage/4 nætter på Svaneke Vandrehjem, inkl. slutrengøring
 • 4 x morgenmad og aftensmad, samt 3 x frokostmadpakker 
 • Transfer til/fra Rønne Havn
 • Adventure-dag inkl. transfer
 • Grøn dag med besøg og guidet cykeltur med stop og aktiviteter inkl. cykelleje
 • Dækket af rejsegarantifonden

Prisen inkluderer IKKE:

 • Sengelinned
 • Transport til/fra Bornholm
 • Øvrige aktiviteter 

Find jeres ekskursioner i Studierejse til Bornholm

Vi søger efter rejser til dig...

Hej! Jeg kan hjælpe med at skræddersy jeres studietur til Bornholm.

Skræddersyede studierejser til Bornholm

Hej! Jeg kan hjælpe med at skræddersy jeres studietur til Bornholm.

Alle priser på vores hjemmeside er i danske kroner. Vi tager forbehold for prisændringer og trykfejl.
Vis resultater for: