65 65 65 65
Mandag - torsdag 08.30 - 15.30. Fredag 08.30 - 15.00.
Kontakt os
Denne rejse er desværre ikke længere tilgængelig, men du kan finde lignende rejser længere nede på denne side.
65 65 65 65
Få et tilbud

Studietur på Bornholm med eller uden grøn dag

Bornholm er en studietur til et andet Danmark. For når I først er på Bornholm vil I hurtigt opdage, at øen stikker ud, især naturmæssigt, fra det øvrige Danmark. På Bornholm vil I opleve forrevne, vejrbidte klipper, lyset, der brydes i havets bølger, det blide, bølgende landskab og de dybe skove i øens hjerte. Bornholm er hele Skandinavien, samlet ét sted. Det perfekte sted for en uges fællesskab ifm. med en studierejse. Bornholm er også øen, hvor I for alvor kan udfordre jer selv med adrenalinpumpende aktiviteter som rappelling og klatring på klipperne og herigennem styrke holdånden. I kan derefter hænge ud ved røgerierne i de fine fiskerlandsbyer, smage Bornholms grønne omstilling – og tage på cykeltur dybt ind i Bornholms indre og ikke mindst dykke ned i Bornholms historie og sætte den i relation til i dag . Bornholm er tæt på. Men alligevel langt væk. 

Forslag til dag-til-dag program:

Dag 1: Ankomst til Bornholm
Efter ankomsten til Rønne bliver I hentet i bus og kørt til jeres overnatningssted i Gudhjem. Derefter har I mulighed for at udforske byen eller måske en planlagt aktivitet afhængig af ankomsttidspunkt.
Om aftenen serveres der aftensmad på jeres vandrehjem kl. 18.00. Aftensmaden er inkluderet. Derefter kan der fx. selv arrangeres film eller quizaften i vandrehjemmets fællessal, hvortil vandrehjemmet naturligvis kan sørge for snacks og drikkevarer - mod betaling. Alternativt kan I opleve aftenstemningen i den hyggelige by på egen hånd.

Overnatning: Gudhjem Vandrehjem

Dag 2: Grøn dag / Bæredygtighed | Valgfri aktivitet
Denne dag er den 'grønne' dag, hvor I kommer til at udforske Bornholms klima og bæredygtige initiativer.
Efter morgenmaden på vandrehjemmet kan I stige op på jeres lejede cykler og tage en times cykeltur til landsbyen Østermarie.

Grønt besøg – Mønstergård og Bornholmerhampen
Her vil I besøge en fremsynet gård, hvor der dyrkes biodynamisk landbrug inklusive den efterhånden kendte Bornholmerhamp. I hører mere om dels det bæredygtige landbrug og dels om, hvordan hampen bruges lokalt på øen. Dette besøg, der kombinerer fokus på biodynamisk landbrug inkl. dyrkningen af hampen, har til hensigt at sætte fokus på 'sund jord/sunde planter/sunde mennesker'. Besøgets indhold tilpasses i vores dialog, så det passer til elevernes forudsætninger og interesser.

Gården I besøger påbegyndte økologisk drift i 1996 og har langsomt videreudviklet sig i en mere biodynamisk retning siden 2017. Hovedaktiviteterne er dyrkning af meget gamle kornsorter- emmer og svedjerug, som der er fundet spor efter i udgravninger på øen helt tilbage til stenalderen. Derudover dyrkes hamp til Bornholmerhampen og græsfrø til Dansk Landbrugs Frøforsyning. En stor del af markerne er dog dækket med forskellige græsser til binding af kulstof og kvælstof fra atmosfæren.
En flok kvæg udfører ekstensiv afgræsning i det nærliggende fuglereservat Ølene for at fremme biodiversitet på stedet. Derudover indgår køerne som en obligatorisk og central del i markdriften til at fremme vitaliteten i jorden. Det lokale Campus har i mange år brugt gården til eksperimentelt arbejde i biologi, naturgeografi og kemi.

Bornholmerhampen
Hamp er en af verdens ældste nytteplanter, og også på Bornholm har hampen været dyrket gennem mange hundrede år. Således omtaler Det kongelige danske landhusholdningsselskabs skrifter (udg.1804) hampen som en udbredt handelsplante på Bornholm.
Gården I besøger vil hjælpe danskerne med at få en mere sund, rolig og bæredygtig hverdag og har en drøm om at hamp en dag bliver lige så naturligt en del af danskernes kost som rugbrød og kartofler! Med udviklingen af industrihamp, som er en forædlet hamp, er det igen blevet muligt at dyrke hampen på legal vis og udnytte alle hampens potentialer. Ud over at være en plante, der med sin kraftige bladvækst optager store mængder CO2, er det en hårdfør plante. Hamp kan dyrkes uden brug af pesticider og ukrudtsbekæmpelsesmidler. Hampen har et hav at anvendelsesmuligheder, og i Bornholmerhampen bruger vi den til fremstilling af hudpleje-produkter og fødevarer.

Forslag til to timers program hos Bornholmerhampen:

 • Kort oplæg om gårdens aktiviteter og naturforudsætninger. Helst som en markvandring.
 • Oplæg om, hvordan det har været muligt at operere i et fødevaremarked, hvor kemisk landbrug dominerer. Hvordan undgås misvækst uden pesticider.
 • Eleverne laver forskellige aktiviteter i grupper bl.a. ormeudtræk fra agerjord, ph-måling, aflæse/opmåle en jordprofil for at demonstrere det meget tynde muldlag, som danner forudsætningen for fødevareproduktion, bestemmelse af jordens vitalitet m.m.
 • Mærk og smag på hampen. Hamp fra jord til bord på biodynamisk vis og svar på spørgsmålene, hvorfor hamp? hvad er biodynamik, og hvilke produkter er det muligt at lave af hhv. stængler, frø og blade?Smag på hampefrøolien og hampeteen - som i øvrigt er et glimrende dansk alternativ til diverse importerede teer.

Frokost og cykeltur med naturvejleder
Når I har spist jeres medbragte madpakker, smurt af jeres hostel, er det tid til en 3- timers guidet cykeltur med naturvejleder, hvor I kan lære om Bornholms flora og fauna. Blandt andet omkring projektet i Bisonskoven med at sætte bisonokser tilbage til naturen.

Første stop – Bisonskoven – oplev rewilding på nærmeste hold
Her midt i Almindingen finder I Bisonskoven, hvor der i dag lever en flok europæiske bisonokser som led i et europæisk projekt om at bevare Europas største vildtlevende pattedyr. Efter 1. verdenskrig var der således kun 54 eksemplarer tilbage af dette prægtige dyr; alle, i zoologiske haver rundt i Europa. Intenst avlsarbejde siden har gjort, at vi nu kan opleve dette unikke dyr fritgående i naturen igen. Bl.a. her på Bornholm, hvor man i 2012 satte seks bisonkøer og en tyr ud i en 200 ha. stor indhegning, kaldet Bisonskoven. I dag er flokken vokset til det dobbelte. Udover at være med til at bevare dyreracen, så er dyrene selv med til, gennem deres adfærd og græsning, at bevare områdets biodiversitet og struktur kaldet Rewilding. Rewilding handler om at lade naturen gøre arbejdet selv i stedet for at pleje naturen ved at indsætte arter, der er vigtige for, at områder kan udvikle sig.
Vi anbefaler, at I giver jer god tid her, ikke mindst fordi området er stort, så der kan gå lidt tid inden I får øje på bisonerne og nogle dage kan det være, at I slet ikke får øje på dem!

Fra Bisonskoven er der ikke langt til naturfænomenet Ekkodalen.

Sidste stop - Ekkodalen & Rytterknægten
Ekkodalen er Bornholms længste sprækkedal, hvor både landskabsdannelsen og naturen er helt speciel. Turen introducerer jer til sprækkedale, istid, botanik, højder og dybder, samt fortællinger fra nattens dyreliv. Vi skal teste ekkoet, inden I cykler videre til Bornholms højeste punkt, Rytterknægten, der med sine 162 m.o.h.  rager et pænt stykke i vejret. Muligvis finder vi også spiselige planter undervejs, og snakker om alle de planter, der med deres kemiske forsvar prøver at undgå at blive spist. Efter en informationsrig dag vender I cyklerne mod Gudhjem.

Resten af dagen er på egen hånd, og der bliver serveret aftensmad på jeres vandrehjem, som afslutning på en lærerig dag i bæredygtighedens tegn

Dag 3: Akademisk dag (valgfrit)

Den tredje dag kan med fordel afsættes til læring og undervisning. Mulighederne er mange på Bornholm, hvor der blandt andet er mulighed for en tur med guide på Bornholms Forsvarsmuseum inklusive opgaver om øens militærhistorie. Formålet med denne workshop er at bibringe de studerende en specifik viden om Bornholmske militære forhold, specielt med fokus på 2. Verdenskrig. Bornholm var jo besat af russerne i yderligere 10 måneder og dermed fik afslutningen af krigen en anden afslutning for Bornholm end i det øvrige Danmark.
Skolegruppen tages med på en guidet tur på museet med vægten lagt på 2. Verdenskrig. Efter turen som tager godt 1 time, opdeles klassen i mindre grupper, der efterfølgende skal forsøge at besvare spørgsmål omkring Bornholms militærhistorie.

Farvandet øst for Bornholm er Danmarks grænse mod øst, og det kan måske være en relevant øvelse efter besøget at perspektivere historien til den forsvarspolitiske dagsorden i dag, hvor Rusland ofte bliver nævnt som en trussel.

Resten af dagen er på egen hånd og her kan I med fordel vælge en række aktiviteter i og omkring Gudhjem.

Oplev Gudhjem på egen hånd (valgfrit)
Gudhjem var det første sted på Bornholm, hvor man begyndte at røge sild. Måske skal du smage en ’sol over gudhjem’ eller besøge kunstbutikker med alt fra glaspusteri til keramik, eller besøge restauranter og caféer. På grund af byens specielle beliggenhed, de små, velholdte huse, det høje lys over kysten, og den sydlandske stemning der råder her, er og var den meget søgt af malere. Måske er du heldig på en tur rundt i og omkring byen at møde disse i færd med at udøve deres kunst.

Sejlture  (valgfrit)
Du kan frem til oktober sejle fra Gudhjem med skibet Thor til Helligdomsklipperne eller I kan booke billetter på vandrehjemme til at tage en tur til Christiansø.

Klipper, kunst og vandfald (valgfrit)
I vandreafstand fra Gudhjem kan I følge den dejlige sti til Helligdomsklipperne og gå de 100 trin ned. Turen kan kombineres med en tur til Døndalen, hvor I kan opleve Danmarks  højeste vandfald med et fald på 20 meter!

I samme område ligger Bornholms kunstmuseum, som bestemt er et besøg værd med en stor samling af Bornholmsk relateret kunst fra Guldalderen frem til i dag.

Tilbage på jeres vandrehjem er der altid mulighed for at bruge denne aften til, gennem lærerige spil, at udfordre både holdånd og -styrke og paratviden.

Dag 4: Adventure & friluftsliv  (obligatorisk)

Efter morgenmaden bliver I afhentet i bus. I dag skal I udfordre klassesammenholdet med med teambuildingøvelser, og prøve kræfter med Bornholms unikke natur. Det er vigtigt at pointere, at alle kan være med!

En formiddag med teambuilding på klipperne:
Med vores samarbejdspartner på Bornholm tilbyder vi et stærkt udvalg af aktiviteter i naturen, som kræver holdånd og samarbejde for, at I får det optimale ud af dagen. Glæd jer til rappelling, rebklatring, rebbane i højderne og andre aktiviteter relateret hertil. Faciliteterne her er nok de bedste i Danmark.
I kommer til at bygge jeres egen rebbane på knap 175 meter i længden og ca. 2-3 meter over jorden med diverse forhindringer. Der vil også være klatring op ad et reb (med GriGri og Ascender, dvs. klatring på reb med en bremse) og selvfølgelig med en præmie til den, der kan komme hurtigst op. Derudover er der inkluderet 2-5 sideaktiviteter med præmier bl.a. Slackline, elastikgangmed mere. Formiddagens aktiviteter varer ca. 3 timer.

Resten af dagen er på egen hånd med mulighed for at opleve de dele af Bornholm i endnu ikke har set. Her har vi samlet et par forslag til aktiviteter:

Torvehal Bornholm (valgfrit)
I kan puste ud i det gamle slagteri nord for Rønne, hvor der nu er torvehal. Her kan I se og smage fødevarer fra hele øen og besøge en hyggelig café med kager og kaffespecialiteter. Det er muligheden for at tage en bid af Bornholm.

Østerlars Rundkirke og et slag minigolf (valgfrit)
På vejen tilbage til Gudhjem kan I gøre stop ved Danmarks største rundkirke i Østerlars. Rundkirken er fra tolvhundredetallet og rundkirkerne er særlige kendetegn fra Bornholm og blev bygget på den måde for at blive brugt som forsvarsværk. Hvis I ikke er blevet træt af at dyste er der mulighed for at spille minigolf på de flotte baner ikke langt fra kirken.

Hammershus (valgfrit)
Resten af dagen er på egen hånd til at udforske de dele af Bornholm, I endnu ikke har set. Hvad med et besøg ved Hammershus slotsruin og ikke mindst et besøg i det prisbelønnede besøgscenter, der er bygget helt i pagt med naturen. Virkelig mageløse rammer til formidling af historien omkring Hammerhus og landskabet omkring Nordeuropas største borgruin. På vejen tilbage til Gudhjem kommer I forbi de hyggelige byer Sandvig og Allinge, hver med deres dyder, men Allinge byder på et særligt hyggeligt miljø omkring den lille havn.

Dag 5: Hjemrejse
Dagen starter med morgenmad på vandrehjemmet. Afhængig af hjemrejsetidspunkt kan morgenen og formiddagen bruges til faglige aktiviteter eller den sidste sightseeing i Gudhjem inden turen går hjemad efter en fantastisk uge.

Derfor skal I rejse på studietur til Bornholm
Bornholm byder på unik og spændende natur, og er et helt fantastisk sted for jer, der ønsker at fokusere på naturen, bæredygtighed, historie og teambuilding.  Med base i Gudhjem er I tæt på nogle af de største seværdigheder og aktiviteter på øen. Byen er i sig selv en perle og ubestridt østkystens mest charmerende fiskerleje. Fra havnen, der er sprængt ud i klipperne, rejser Bokul fjeldet sig stejlt op mod landevejen og den imponerende bro over Holkadalen. Husene ligger tæt, bygget helt ind til grundfjeldet, og I finder mange med særprægede terrassehaver formgivet af naturen.

Gadebilledet i Gudhjem er charmerende med de stejle til tider snoede gader, velholdte huse, spændende forretninger og en sydlandsk frodighed, der skyldes klippernes evne til at gemme på dagens sol og varme. Det betyder også at sommeren varer længere på Bornholm. Det giver gode vækstbetingelser for planter, der normalt ikke vokser på vore breddegrader såsom figentræer, morbærtræer og andre eksotiske planter.

Fra kr.
1.830,-
Se prisen, hvis I ønsker en grøn dag (vores anbefaling)
 • Teambuilding på klipperne
 • Fascinerende ø-liv og natur
 • Alle måltider, mindre transporttid, mere oplevelsestid
 • Mulighed for tilkøb af Grøn Dag
 • Dækket af rejsegarantifonden
Få et tilbud

Udvalgte hoteller

Der er flere hoteller end vist. Kontakt os for mere information.
 • Gudhjem Hostel

  Når man vælger at bo på Gudhjem Vandrerhjem, kommer man til at bo centralt i byen. Havnemiljøet ligger mindre end 50m fra vandrerhjemmet, og strøggaden er li...

  Læs mere

Priser på studieturen

Få studieturen skræddersyet
Fra-pris i kr. pr. person | Fuld pakke | Overnatning, alle måltider, rengøring, transfer, adventure-aktivitet samt grøn dag
5 dage/4 nætter Hele året
5 dage 2.270,-

Prisen inkluderer:

 • 5 dage/4 nætter på Gudhjem Vandrehjem inkl. 4 x morgenmad og aftensmad samt 3x frokostmadpakker samt slutrengøring
 • Transfer til/fra Rønne Havn
 • Adventure dag inkl. transfer
 • Grøn dag med besøg og guidet cykeltur med stop og aktiviteter inkl. cykelleje
 • Dækket af rejsegarantifonden

Prisen inkluderer IKKE:

 • Sengelinned
 • Transport til/fra Bornholm
 • Øvrige aktiviteter 
Fra-pris i kr. pr. person | Enkel pakke | Overnatning, alle måltider, rengøring, transfer samt adventure-aktivitet
5 dage/4 nætter Hele året
5 dage 1.830,-

Prisen inkluderer:

 • 5 dage/4 nætter på Gudhjem Vandrehjem inkl. 4 x morgenmad og aftensmad samt 3x frokostmadpakker samt slutrengøring
 • Transfer til/fra Rønne Havn
 • Adventure dag inkl. transfer
 • Dækket af rejsegarantifonden

Prisen inkluderer IKKE:

 • Sengelinned
 • Transport til/fra Bornholm
 • Øvrige aktiviteter 

Find jeres ekskursioner i Studierejse til Bornholm

Vi søger efter rejser til dig...

Stine kan skræddersy studieturen til Bornholm

Skræddersyede studierejser til Bornholm

Hej! Jeg kan hjælpe med at skræddersy jeres studietur til Bornholm.

Alle priser på vores hjemmeside er i danske kroner. Vi tager forbehold for prisændringer og trykfejl.
Vis resultater for: