65 65 65 63
Mandag - fredag 08.30 - 14.00.
Kontakt os
Denne rejse er desværre ikke længere tilgængelig, men du kan finde lignende rejser længere nede på denne side.
65 65 65 63

Gläsernes Labor – kombiner jeres egen DNA tur

Gläsernes Labor åbnede i 1999 og er et af de få steder, hvor studenter har lov til at lave egne eksperimenter i et laboratorium. En spændende og helt anderledes oplevelse er i vente.
Hvordan ser DNA egentlig ud? Hvordan kan DNA-analyse hjælpe til med at identificere en kriminel? Hvordan kan analytikere skabe transgenetiske bakterier? Gläsernes Labor tilbyder 3 forskellige slags DNA kurser. Kombiner to af dem på et 4-timers besøg.
1. Isolering af DNA fra slimhinder fra kinderne. 2-timers kursus.
Dette eksperiment vil vise jer, hvilke skridt der er nødvendige for at isolere genetisk materiale fra biologiske kilder. Med en bomuldspind tager I en prøve fra jer selv og trækker DNA ud, renser det og synliggør det med elektroforese.
2. Løse en mordgåde som en DNA detektiv. 2-timers kursus.
I laver et mindre DNA eksperiment i grupper, og en del af projektet er, at I skal løse en opdigtet mordgåde ved hjælp af DNA-analyse. Besøget er velegnet for elever i folkeskolen og i gymnasiet, som har lært om genteknologi/DNA ifm. undervisningen.

3. Oplyse bakterier: Transport af gener med plasmider. 2-timers kursus.
Dette eksperiment kaster lys over den teknik, der bruges til transport og aktivering af gener: I kommer til at transportere et gen fra en goppels grønne, flouriserende protein til en E-coli bakterie. En grøn farve viser sig, når transporten er succesfuld. Experimentet illustrerer princippet bag den metode, som gen-ingeniører bruger for at få bakterier til fx. at producere menneskelig insulin. I hører om, hvordan Operon-modellen virker, og I kommer til at forstå, hvordan mikro-biologer arbejder i laboratoriet.Prisen er for 2 kurser (ialt 4 timer)
Hvis i kun ønsker 1 kursus, forbliver prisen den samme.
Max 20 personer per gruppe.
Fra-pris pr. person 116,- Klik her for tilbud
Alle priser på vores hjemmeside er i danske kroner. Vi tager forbehold for prisændringer og trykfejl.
Vis resultater for: