65 65 65 65
Mandag - torsdag kl. 10-14. Fredag kl. 09-13
Kontakt os
Denne rejse er desværre ikke længere tilgængelig, men du kan finde lignende rejser længere nede på denne side.
65 65 65 65
Få et tilbud

Science City Adlershof - besøg en "by" fuld af videnskab

Adlerhofs historie daterer sig mere end 100 år tilbage i tiden.

Helt præcist startede det i 1909 med den første motoriserede flyvemaskine i Tyskland.

I dag er det blevet til Adlershof Science City og er blandt Tysklands mest succesfulde højteknologiske parker, der bl.a. også rummer Berlins største medie site.
Videnskabsbyen fordeler sig over 4,2 km2 og rummer over 1000 virksomheder og videnskabelige institutioner, der alle er indlejret i et integreret byplanlægningskoncept.

I hjertet af Adlershof videnskabsby ligger Videnskab- og Teknologiparken. Her er der fokus på bl.a. vedvarende energi, IT & medier, bioteknologi og mikrosystemer.
Til sammen er dette et meget interessant sted med masser af muligheder for forskellige og spændende besøg, der alle inkluderer en præsentation og rundvisning i området.

1. Adlershof: En succesrig model for økonomisk udvikling. Tæt samarbejde mellem videnskaben og erhvervslivet er en af faktorerne bag videnskabsbyen Adlershofs vækstsucces, der er over gennemsnittet.
Teknologiparken nyder også fordelene af et stærkt brand, en overbevisende klyngestrategi, opstartspolitik og en solid markedsføringspolitik.
På denne studietur får I et indblik i den succesfulde udvikling samt fremme af Adlershofs offentligt-private partnerskabsmodel.

2. Adlershofs energipolitik: Vejen til en energieffektiv videnskabsby Energirevolutionen giver store muligheder for innovation og vækst - udover skifte af energiforsyningerne, efterspørges der også energieffektivitet i produktionen og byggeriet, samt udvikling af nye energiteknologier.
På denne interessante tur lærer I mere om nye lagringsteknologier, koncepter for bæredygtig site management samt bæredygtigt byggeri og beboelse.
Derudover kommer I ind over installerede solenergisystemer og anvendelsen af alternative energikilder, såsom geotermisk energi. Noget af turen går også forbi Adlershofs nye center for solceller og vedvarende energi.

3. Adlershof: En model for bæredygtig site management Denne tur giver et indblik i Adlershofs enestående og banebrydende integrerede energikoncept. På turen udforskes nye tilgange til regnvands- og landskabsforvaltning, der demonstrerer hvordan innovation, udvikling og bæredygtighed går hånd i hånd i Adlershof.

4. Energieffektivt byggeri i Aldershof. Denne guidede tur introducerer jer til Aldershofs bæredygtige udvikling, der bl.a. dækker systemer til opsamling af regnvand, eksemplarisk solararkitektur, samt anvendelse af solceller på tage og facader. Stedets integrerede energiforsyning vil også blive gennemgået.

5. Fotovoltaik: Fremtidens teknologi Fotovoltaik, også kendt som solceller, er en af de mest innovative teknologier der forskes og udvikles på Adlershof, hvor der er en særlig høj tæthed af forskningskapacitet og iværksætteraktiviteter, især inden for nano- og tyndfilm teknologi.
På turen kommer I bl.a. forbi banebrydende solcelle-testområder på tage, facader og friarealer. Ydermere besøger I forskningsinstitutter (non-university) samt produktionsfaciliteterne til solcellemoduler og fotovoltaiske systemer.

6. Fra Tysklands første flyveplads til teknologisk perle Engang var dette Tysklands første flyveplads for motoriserede fly, og nu er det en af Europas største forsknings- og teknologiparker. Denne spadseretur tager jer med på en rejse gennem Adlershofs berømte og til tider brogede historie.

7. Videnskabens og forskningens højdepunkter Denne tur byder på et fascinerende indblik i en verden af videnskab og teknologi med alt lige fra partikelacceleratorer, krystalvækst og Mars-kameraer til Virtuel Reality og produktionen af solcellemoduler.

8. Hvordan fungerer en videnskabs- og teknologipark? Efter Tysklands genforening blev en af de mest succesfulde modeller for økonomisk udvikling etableret her. I hele Europa betragtes Adlershof som et lysende eksempel på vellykket regional genopbygning. Turen giver et overblik over stedets udvikling siden 1989.

9. Fjernsyn i Adlershof: Før og efter 1989 Ifølge eksperter er Berlin Adlershof det perfekte sted for TV- og filmproduktion, da der her tilbydes hele spektret af faciliteter. Oplev en spændende rejse gennem højdepunkterne i tysk TV, både fra fortiden og nutiden.

10. Film og TV fra Adlershof – med stuntshow. Gå en tur gennem tv-studierne i Adlershof og opdag populære kulisser fra TV og film. Herudover kan I overvære professionelle stuntmænd, der øver sig på deres stunts.
I løbet af denne tur vil I høre spændende historier og anekdoter fra populære tv-shows samt få et uforglemmeligt indblik i en verden af film og tv.


Pris er pr. forespørgsel.
Engelsktalende guide kan tilkøbes.
Fra-pris pr. person 1,- Få et tilbud
Alle priser på vores hjemmeside er i danske kroner. Vi tager forbehold for prisændringer og trykfejl.
Vis resultater for: