65 65 65 63
Mandag - torsdag kl. 08.30-15.30. Fredag kl. 08.30-15.00
Kontakt os
Denne rejse er desværre ikke længere tilgængelig, men du kan finde lignende rejser længere nede på denne side.
65 65 65 63
Få et tilbud

Møde med det politiske parti CHP (Republican People´s Party)

CHP er på nuværende tidspunkt (2023) tyrkiets største oppositionsparti. Det er det ældste politiske parti i Tyrkiet, stiftet af Mustafa Kemal Atatürk, den moderne tyrkiske republiks grundlægger og første præsident. CHP beskriver sig selv som et moderne socialdemokratisk parti, der er tro mod Republikken Tyrkiets grundlæggende principper og værdier. CHP var ansvarlig for indførelsen af vidtrækkende politiske, kulturelle, sociale og økonomiske reformer.

Partiet har sin oprindelse i forskellige oprørsgrupper der opstod under Tyrkiets uafhængighedskrig. Det blev formelt grundlagt som politisk organisation 9. september 1923 og erklærede grundlæggelsen af Republikken Tyrkiet 29. oktober 1923. Partiet har siden eksisteret i forskellige udgaver. Det var i en periode under militærjuntaen i starten af 1980’erne forbudt ligesom en række andre politiske partier. Tyrkiet var en et-parti stat fra sin grundlæggelse og indtil slutningen af 2. verdenskrig med CHP ved magten. Siden 1950 har CHP dannet mindretals regeringer enkelte gange og ellers været det største oppositionsparti.

CHP er et centrum-venstre parti, der primært støttes af sekulære middelklasse og liberale religiøse vælgere, men også pensionerede generaler, regeringsbureaukrater, akademikere, universistetsstuderende, venstreorienterede intellektuelle og fagforeninger.

Mødet varer ca. 1½ til 2 timer afhængig af gruppens interesser og finder sted i CHPs Istanbul kontor. Sædvanligvis vil det være provinspræsidenten for CHP-partiet, der mødes med gruppen. Hvis han/hun ikke er tilstede, vil det være vicepræsidenten eller en anden fra hovedkvarteret i Ankara. Der lægges vægt på at mødet skal være interaktivt, partiets repræsentant vil meget gerne svare på de spørgsmål I måtte have, så det er vigtigt at I er velforberedte og nysgerrige.


Prisen er for obligatorisk engelsktalende guide
Fra-pris pr. gruppe 1.767,-
Få et tilbud
Alle priser på vores hjemmeside er i danske kroner. Vi tager forbehold for prisændringer og trykfejl.
Vis resultater for: