65 65 65 63
Mandag - torsdag kl. 08.30-15.30. Fredag kl. 08.30-15.00
Kontakt os
Denne rejse er desværre ikke længere tilgængelig, men du kan finde lignende rejser længere nede på denne side.
65 65 65 63
Få et tilbud

Herkulaneum

Da Vesuv eksploderede i et enormt udbrud i år 79 e.Kr. var det ikke blot Pompeji, der blev udslettet af den glohede aske og lava, men også den nærliggende mindre by, Herkulaneum.

Den glohede vulkanmasse trængte ind over alt og lagde sig som en forsegling over alt og alle, mennesker, dyr og verdslige ting.
Dette var i sig selv held i uheld, for denne forsegling har forårsaget, at Herkulaneum stort set blev bevaret for eftertiden (som Pompeji).

Udgravningen af de to byer er på godt og ondt åbningen af en tidslomme for livet her for små 2000 år siden.
Herkulaneum blev begravet under 20 m lava, og i dag er det blot 25% af byen, der er udgravet. Resten ligger begravet under den nuværende by, Resina.

Den udgravede del af den antikke by vil give jer et enestående indblik i hvordan Romerne levede privat, rig som fattig.

Bemærk venligst, at der ved besøg til Pompeji og Herkulaneum altid skal foretages tidsreservation for skolegrupper. Dette koster 10 Euro for gruppen, som betales ved reservationsbekræftelse. Har vi bestilt bus eller guide til jer, så sørger vi naturligvis for at lave tidsreservationen. Er I på egen hånd, så skal I selv sørge for det på www.pompeiisites.org


Prisen er for rundvisning med lokal engelsktalende guide (max. 30 personer).
Busleje inkl. parkering for 24 pers. DKK 9.275,00
Busleje inkl. parkering for 36 pers. DKK 10.105,00
Busleje inkl. parkering for 54 pers. DKK 10.465,00

Tillæg for dansk guide DKK 585,00
Ønsker I at benytte bussen til Vesuv, vil det være forbundet med et tillæg for parkering og kørsel til Vesuv: DKK 685,00
Der skal betales parkering direkte til P-vagten (sidst oplyste parkeringsafgift EUR 15 pr. påbegyndt time).

Turen kan kombineres med tur til Vesuv:

Vulkanen Vesuv er mest kendt for udbruddet i år 79 e. Kr. hvor oldtidsbyerne Pompeii og Herculaneum blev begravet. Udbruddet var så kraftigt, at det sprængte halvdelen af vulkanbjerget væk.

Vesuv er en kegleformet stratovulkan på 1281 m. Det er den eneste aktive vulkan på det europæiske fastland, og den anses for at være en af verdens farligste vulkaner, da området omkring er beboet af ca. 3.000.000 mennesker og dermed er det tættest befolkede, vulkanske område i verden. Vulkanens seneste udbrud fandt sted i 1944, og det anses for meget foruroligende, at den ikke har været i udbrud siden. Magmakammeret, som ligger ca. 15. m. under vulkanbjergets top, er for længst fyldt op med glødende lava og har på nuværende tidspunkt dannet en prop. Det forventes at et fremtidigt udbrud vil arte sig eksplosivt, og Vesuv overvåges derfor af seismologer.

Turen op ad Vesuv er fantastisk – I kører med bus til en holdeplads i ca. 1000 m. højde. Herfra går I det sidste stykke op til krateret (ca. 20 min. gang). Det er spændende at fornemme, hvordan landskabet forandrer sig fra at være grønt og frugtbart til at være goldt og rødt oppe ved krateret.
Ved kraterets rand er der en fantastisk udsigt over hele Napoligolfen.

Der er gratis engelsk- og tysktalende volontørguider på Vesuv, som kan give jer en spændende forklaring.
Besøget med guide tager ca. 20 minutter.

Venligst bemærk at udflugten til Vesuv er med forbehold for bussens størrelse og vejrforholdene den pågældende dag. Kun busser med plads til op til 36 personer kan køre til busholdepladsen ved Vesuv. Bemærk at det er muligt at køre i lokal, italiensk bus fra Herkulaneum/Pompeji til Vesuv t/r i stedet.

EUR 8 betales på stedet.
Fra-pris pr. gruppe 1.767,-
Få et tilbud
Alle priser på vores hjemmeside er i danske kroner. Vi tager forbehold for prisændringer og trykfejl.
Vis resultater for: