65 65 65 63
Mandag - torsdag kl. 08.30-15.30. Fredag kl. 08.30-15.00
Kontakt os
Denne rejse er desværre ikke længere tilgængelig, men du kan finde lignende rejser længere nede på denne side.
65 65 65 63
Få et tilbud

Connemara & Galway - heldagstur

Galway:
Flere og flere benytter sig af at kombinere et ophold i Dublin med en eller to dage i middelalderbyen Galway (gælisk: Gailmhe).
Der er mange små stræder, der bidrager til en helt særlig stemning i byen – desuden tales der både engelsk og det keltiske sprog gælisk i gaderne.
Gælisk er generelt mere anvendt i den vestlige del af Irland end i resten af landet.
Om lørdagen er der torvestemning i Galway, hvor bønderne sælger deres produkter på torvet, der spilles musik i gaderne, og der er et mylder af mennesker, som køber ind i gaderne.
Til hverdag ses Galway som en stor provinsby med et voksende universitet, teknisk skole, to store sygehuse, en havn og et større industrikvarter uden for byen. Der er også mulighed for udflugter fra Galway til en række interessante områder.
I kan se et par eksempler herunder.

Connemara:
Connemara ligger nordvest for Galway, der er et af de flotteste, mest stemningsfyldte og imponerende områder i Irland – et landskab præget af grønne græsmarker, blå indsøer og høje, skarpe bjerge.
Området er ligeledes kendt for det enestående dyreliv, hvor man f.eks. finder røde dådyr og vilde Connemara-ponyer.
Clifden er den mest betydningsfulde by i området og er også et besøg værd. Lokalbefolkningen bor langs vejen og i bjergene i små hvidkalkede eller mere moderne hytter.
Det noget usikre eksistensgrundlag i et forblæst og sumpet landområde nær Atlanterhavet har skabt en barsk og stærk lokalbefolkning. Mange supplerer deres indtægt med ulovlig destillation af brændevin, som bliver kaldt ”poteen”, der er en lille potte eller kande og er opkaldt efter det irske ord ”poitiu”.

The Burren:
I Clare syd for Galway finder man The Burren National Park, der er et stort område med rigtig mange kalkstensformationer.
Der er en rig eksotisk flora på stedet, og desuden er der en del grave og fæstninger, hvor man kan se, at der har været mennesker her i flere tusinde år.
Burren er især kendt for den særprægede stenformation Poulnabrone Dolmen (sorgens hul), der er en stendysse med et gravkammer under.
Det unikke landskab menes at være blevet dannet tilbage i istiden, og det interessante er netop, at man sammen med klippeformationerne stadig kan opleve et rigt plante- og dyreliv. F.eks. vokser der i samme område både planter fra typisk arktiske områder og planter der normalt findes i Middelhavetsområdet.
The Burren har masser at byde på, især hvis man interesserer sig for bl.a. naturoplevelser, flora og geologi.
Et andet interessant udflugtsmål kunne være den lille øgruppe Aran Islands ud for Galway bugten, der er præget af meget barske og svært tilgængelige naturforhold.
En anden mulighed er The Cliffs of Moher, der ud mod Atlanterhavet tilsammen danner en dramatisk og stejl kalkstenklippe, der måler hele 230 meter i højden og er 8 km. lang.


Fra-pris pr. person 707,- Få et tilbud
Alle priser på vores hjemmeside er i danske kroner. Vi tager forbehold for prisændringer og trykfejl.
Vis resultater for: