65 65 65 63
Mandag - torsdag kl. 08.30-15.30. Fredag kl. 08.30-15.00
Kontakt os
Denne rejse er desværre ikke længere tilgængelig, men du kan finde lignende rejser længere nede på denne side.
65 65 65 63
Få et tilbud

Pompeji

Et besøg i Pompeji er et besøg på stedet for et af de største vulkanudbrud i mands minde.
I år 79 e.Kr. eksploderede Vesuv i et gigantisk udbrud, der i løbet af blot 24 timers tilintetgjorde Pompeji og livet her og begravede byen under et tykt lag af vulkansk aske og lava.
Den glohede aske og de giftige dampe, der fulgte med i askeskyen dræbte næsten øjeblikkelig mere end 5000 indbyggere af byens i alt 20.000.

Det store lag af aske og lava forseglede på forunderlig vis byen, som, da den blev udgravet, blev afdækket som en veritabel tidslomme og øjebliksbillede af dagliglivet i en romersk by.
De udgravede ruiner fortæller deres helt egen, tavse, historie om et livligt byliv og en fantastisk by med templer, teatre, badeanlæg, butikker, bordeller, smukke huse og meget mere.
Selv dengang var der noget der hed ’graffiti’. Døden kom pludseligt hvilket er foreviget i de utallige mennesker og dyr, der kan ses forstenede.

Pompeji giver et unikt indblik i hvordan en romersk provinsby var bygget op, hvilken arkitektur man brugte, hvordan erhvervslivet og privatlivet udspillede sig og hvordan især overklassens privilegerede liv så ud.
Hvordan butikker så ud, er der også fine eksempler på.

Udgravningen af Pompeji begyndte så langt tilbage som i 1748, og selv om man er nået langt, er der stadig mange områder, der mangler at blive udgravet/undersøgt. Dette sker formodentlig nok først når man har nye teknikker til udgravning og konservering.
De fineste eksempler på vægmalerier og mosaikker er i dag ikke længere i Pompeji men på Nationalmuseet, sammen en stor del af de andre udgravede ting.

Hvis I blot ønsker at gå rundt selv i Pompeji området, køres I blot til indgangen.
Ønsker I en guide, er det muligt at bestille en lokal dansktalende guide, hvilket kan anbefales, da det IKKE er lovligt at guide selv inde på området.

Turen til Pompeji tager ca. 3 timer hver vej.

Der skal altid laves reservation for skolegrupper ved grupper til Pompeji og Herkulaneum - Har vi bestilt bus eller guide til jer, så sørger vi naturligvis for at lave tidsreservationen. Er I på egen hånd, så skal I selv sørge for det på www.pompeiisites.org

Der vil være gratis adgang for skolegrupper såfremt man kan fremvise en officiel dokumentation fra skolen.
Dog skal der betales 10 euro for tidsreservationen.
Bemærk, at der skal betales parkeringsafgift direkte på stedet.


Prisen er for rundvisning med lokal engelsktalende guide (max. 30 personer).
Busleje inkl. parkering for 24 pers. DKK 9.275,00
Busleje inkl. parkering for 36 pers. DKK 10.105,00
Busleje inkl. parkering for 54 pers. DKK 10.465,00

Tillæg for dansk guide DKK 585,00
Ønsker I at benytte bussen til Vesuv, vil det være forbundet med et tillæg for parkering og kørsel til Vesuv: DKK 685,00

Turen kan kombineres med tur til Vesuv:

Vulkanen Vesuv er mest kendt for udbruddet i år 79 e. Kr. hvor oldtidsbyerne Pompeii og Herculaneum blev begravet. Udbruddet var så kraftigt, at det sprængte halvdelen af vulkanbjerget væk.

Vesuv er en kegleformet stratovulkan på 1281 m. Det er den eneste aktive vulkan på det europæiske fastland, og den anses for at være en af verdens farligste vulkaner, da området omkring er beboet af ca. 3.000.000 mennesker og dermed er det tættest befolkede, vulkanske område i verden. Vulkanens seneste udbrud fandt sted i 1944, og det anses for meget foruroligende, at den ikke har været i udbrud siden. Magmakammeret, som ligger ca. 15. m. under vulkanbjergets top, er for længst fyldt op med glødende lava og har på nuværende tidspunkt dannet en prop. Det forventes at et fremtidigt udbrud vil arte sig eksplosivt, og Vesuv overvåges derfor af seismologer.

Turen op ad Vesuv er fantastisk – I kører med bus til en holdeplads i ca. 1000 m. højde. Herfra går I det sidste stykke op til krateret (ca. 20 min. gang). Det er spændende at fornemme, hvordan landskabet forandrer sig fra at være grønt og frugtbart til at være goldt og rødt oppe ved krateret.
Ved kraterets rand er der en fantastisk udsigt over hele Napoligolfen.

Der er gratis engelsk- og tysktalende volontørguider på Vesuv, som kan give jer en spændende forklaring.
Besøget med guide tager ca. 1 time

Venligst bemærk at udflugten til Vesuv er med forbehold for bussens størrelse og vejrforholdene den pågældende dag. Kun busser med plads til op til 36 personer kan køre til busholdepladsen ved Vesuv. Bemærk at det er muligt at køre i lokal, italiensk bus fra Herkulaneum/Pompeji til Vesuv t/r i stedet.
Fra-pris pr. gruppe 1.767,-
Få et tilbud
Alle priser på vores hjemmeside er i danske kroner. Vi tager forbehold for prisændringer og trykfejl.
Vis resultater for: