65 65 65 63
Man - tors. kl. 08.00 - 16.00. Fre. 08.00-15.00
Kontakt os
65 65 65 63

Pompeji

Et besøg i Pompeji er et besøg på stedet for et af de største vulkanudbrud i mands minde.
I år 79 e.Kr. eksploderede Vesuv i et gigantisk udbrud, der i løbet af blot 24 timers tilintetgjorde Pompeji og livet her og begravede byen under et tykt lag af vulkansk aske og lava.
Den glohede aske og de giftige dampe, der fulgte med i askeskyen dræbte næsten øjeblikkelig mere end 5000 indbyggere af byens i alt 20.000.

Det store lag af aske og lava forseglede på forunderlig vis byen, som, da den blev udgravet, blev afdækket som en veritabel tidslomme og øjebliksbillede af dagliglivet i en romersk by.
De udgravede ruiner fortæller deres helt egen, tavse, historie om et livligt byliv og en fantastisk by med templer, teatre, badeanlæg, butikker, bordeller, smukke huse og meget mere.
Selv dengang var der noget der hed ’graffiti’. Døden kom pludseligt hvilket er foreviget i de utallige mennesker og dyr, der kan ses forstenede.

Pompeji giver et unikt indblik i hvordan en romersk provinsby var bygget op, hvilken arkitektur man brugte, hvordan erhvervslivet og privatlivet udspillede sig og hvordan især overklassens privilegerede liv så ud.
Hvordan butikker så ud, er der også fine eksempler på.

Udgravningen af Pompeji begyndte så langt tilbage som i 1748, og selv om man er nået langt, er der stadig mange områder, der mangler at blive udgravet/undersøgt. Dette sker formodentlig nok først når man har nye teknikker til udgravning og konservering.
De fineste eksempler på vægmalerier og mosaikker er i dag ikke længere i Pompeji men på Nationalmuseet, sammen en stor del af de andre udgravede ting.

Hvis I blot ønsker at gå rundt selv i Pompeji området, køres I blot til indgangen.
Ønsker I en guide, er det muligt at bestille en lokal dansktalende guide, hvilket kan anbefales, da det IKKE er lovligt at guide selv inde på området.

Turen til Pompeji tager ca. 3 timer hver vej.

Der skal altid laves reservation for skolegrupper ved grupper til Pompeji og Herkulaneum - er I på egen hånd, så skal I selv sørge for det på tlf. 0039 199 104 114. Har vi bestilt bus eller guide til jer, så sørger vi naturligvis for at lave tidsreservationen.
Der vil være gratis adgang for skolegrupper såfremt man kan fremvise en officiel dokumentation fra skolen.
Dog skal der betales 10 euro for tidsreservationen.
Bemærk, at der skal betales parkeringsafgift direkte på stedet.

VIGTIG INFO: Ved at e-maile os en liste med navnene på alle deltagere mindst to måneder i forvejen får i også citypas til halv pris. Listen skal være skrevet på skolens brevpapir med navn på skolen, adresse og skolens kontaktinformation. Medbring venligst også et dokument på turen.
Pris pr. gruppe 1.742,-
Klik her for tilbud
Vis resultater for: