65 65 65 63
Mandag - torsdag kl. 08.30-15.30. Fredag kl. 08.30-15.00
Kontakt os
Denne rejse er desværre ikke længere tilgængelig, men du kan finde lignende rejser længere nede på denne side.
65 65 65 63
Få et tilbud

Belfast - heldagstur

Nordirlands hovedstad, Belfast, har med dens placering dannet grundlag for den i dag betydningsfulde havn med masser af skibsbyggeri.
Her ligger bl.a. skibsværftet Harland & Wolff, hvor det legendariske skib Titanic blev bygget.
Belfast er for mange især kendt for at være centrum for kampene mellem protestanter og katolikker.
Denne interne konflikt har affødt mange voldsomme og blodige sammenstød og terrorhandlinger mellem de to religiøse grupper. En konflikt der i meget høj udstrækning har præget Irlands historie og selvforståelsen hos den enkelte irer. Gennem de senere år er freden mellem protestanter og katolikker heldigvis blevet en realitet, men byen bærer dog stadig meget præg af konflikten.
På turen rundt i Belfast bringer guiden jer rundt i byen og beretter om de meget alvorlige sammenstød. I hører om baggrunden for urolighederne og ser de specielle vægmalerier, der skildrer de blodige kampe. Her får man virkelig en god fornemmelse for, hvor meget konflikten har påvirket begge sider.
I ser også bl.a. fredslinjen ved Cupar Bay, der er en høj betonmur med hegn og pigtråd og markerer grænsen mellem det protestantiske Shankil samt det katolske The Falls, hvor der stadig er lukket af om natten visse steder.
I kommer også forbi Irish Republican Museum, der har udstillet en masse genstande fra konflikten.
Det lille museum, der bliver drevet af frivillige, byder bl.a. på en film om IRA, og den giver en god indsigt i tankerne bag set fra deres synspunkt.
Turen er meget udbytterig, og man får en god forståelse for bl.a. forskellene mellem Nordirland og republikken Irland, indsigt i konflikten samt en ide om, hvor meget den stadig betyder for irerne.
Under turen til Belfast kan I til sidst lave et stop ved havnen og Harland & Wolffs skibsværft, hvor de store kraner, fra tiden hvor Titanic blev bygget, stadig står.
Derudover kan I besøge det nye og store Titanic museum, Titanic Belfast, der ligger i en imponerende og arkitektonisk enestående bygning.
Museet fortæller ikke kun historien om selve Titanic, men tager udgangspunkt i Belfasts historie og udvikling i starten af 1900 tallet.
På en moderne og interaktiv måde fortælles der om bl.a. konstruktionen af skibet samt jomfrurejsen, men også om forliset og efterspillet samt indtil skibet blev fundet på havets bund i 1985.
Belfast byder på mange oplevelser, og vi kan bl.a. anbefale Ulster Museum, der fortæller om byens kulturhistorie og udvikling.
Tæt på Belfast kan I også komme ud at opleve Nordirlands smukke landskab med bl.a. Giant’s Causeway, Mountains of Mourne og fiskeområdet i Fermanagh.
Stormont Parliament Buildings: Stormont området i Belfast er i dag synonymt med det smukke slot, der, efter Belfast aftalen blev underskrevet i 1998, har huset det nye Nordirske Parlament.
I den imponerende parlamentsbygning kan I få en rundvisning, hvor I kan opleve bl.a. Great Hall med George V’s guldlysekrone.
Tag også en spadseretur i den smukke offentlige park ved parlamentet, der er ca. 120 hektar stor.
Rundvisning skal forudbestilles.


Prisen er inkl. bus og engelsktalende ledsager.

Entré pr. studerende til The Titanic Experience Belfast DKK 205,00
Entré pr. voksen til The Titanic Experience Belfast DKK 245,00
Fra-pris pr. person 461,- Få et tilbud
Alle priser på vores hjemmeside er i danske kroner. Vi tager forbehold for prisændringer og trykfejl.
Vis resultater for: