Når danskere de sidste mange år har rejst til Australienroadtrip, har det ofte været for at udforske den østlige del af landet. Men med et stigende antal turister i Østaustralien begynder mange danskere nu i stedet at kigge mod vest. Det erfarer rejsearrangøren BENNS, der det seneste år har oplevet stigende interesse for Vestaustraliens mere rå og uspolerede natur.

- De mange danskere, der igennem de sidste 15-20 år har rejst til Australien, har typisk besøgt Sydney, Ayers Rock og resten af østkysten. Og det er en rigtig god introduktion til landet. Men i de seneste år har Østaustralien oplevet en stor vækst i turister fra bl.a. Asien, og derfor er mange attraktioner og oplevelser nu blevet sat lidt mere i system. Men mange danskere søger de autentiske rejseoplevelser og vil ofte hellere betræde nye græsgange end at stå i kø til en oplevelse. Derfor ser vi, at flere nu kigger mod vest, fortæller Karsten Lind, Business Manager hos BENNS, der skræddersyer rejser til kvalitetsbevidste voksne.

Oplev de specielle afrundede klippeformationer og ældgamle hulemalerier i Bungle Bungle
Oplev de specielle afrundede klippeformationer og ældgamle hulemalerier i Bungle Bungle

Et uudforsket natur-mekka

Med et geografisk areal på 2,5 mio. kvadratkilometer og kun 2,7 millioner indbyggere - hvoraf 90 pct. bor i den sydlige del af Vestaustralien, særligt omkring Perth - er området et enormt, uudforsket natur-mekka, forklarer Karsten Lind:

- Det er nærmest ét stort naturområde, og det giver mulighed for at komme ud i outbacken og få nogle helt unikke naturoplevelser, som man ikke skal dele med en masse andre rejsende. Og modsat hvad mange tror, er naturen faktisk ret frodig. Der er fx mere end 12.000 blomsterarter i Vestaustralien, og 60 pct. af dem finder man ikke andre steder i verden. Og hvis man på sin ferie vil væk fra hverdagen og ned i tempo, vil jeg mene, at det er nemmere i Vestaustralien end i den østlige del, vurderer han.

I det vestlige Australien kan I spotte den lille Quokka, som er i familie med kænguruen
I det vestlige Australien kan I spotte den lille Quokka, som er i familie med kænguruen

Fra naturskønne nationalparker til laid back byliv

På 3-4 uger, som BENNS anbefaler at sætte af til et vestaustralsk eventyr, kan man opleve et varieret miks af både nationalparker, koralrev, lokale stammekulturer, vilde dyr og byliv:

- Blandt de mest ikoniske naturområder er The Kimberleys med bl.a. Mitchell Falls, hvor der er vandfald i flere niveauer, og Bungle Bungle, hvor man finder specielle, afrundede klippeformationer og hulemalerier. I disse områder kan man også møde nogle af de lokale aboriginer-stammer, der stadig bor her. Af øvrige nationalparker kan nævnes Pinnacles med de syleformede klipper og Kalbarri med sine fantastiske vandreruter. Fra nationalparkerne kan man fx køre til Coral Bay og snorkle med hvalhajer i perioden marts til august, ligesom man kan være heldig at se delfiner, pukkelhvaler og rokker. Man kan også tage til halvøen Exmouth og møde kænguruer og snorkle direkte fra stranden på Ningaloo Reef, beretter Karsten Lind, der anbefaler at vælge en firhjulstrækker som transportmiddel, hvis man vil udforske den rå natur væk fra de asfalterede veje.

Det er oplagt at starte eller slutte en rejse i Vestaustralien i byen Perth
Det er oplagt at starte eller slutte en rejse i Vestaustralien i byen Perth

- Næsten uanset rute vil man starte eller slutte i Perth, der er lidt mere "laid back" end Sydney og nem at udforske på cykel. Herfra kan man også tage på dagstur til nogle af de omkringliggende vinområder eller til Rottnest Island, hvor man bl.a. kan møde det lille dyr, Quokkaen, der er i familie med kænguruen, og bade i små laguner, slutter han.

Vi kan anbefale en tur til Mitchell Falls i The Kimberleys
Vi kan anbefale en tur til Mitchell Falls i The Kimberleys

Praktisk information

Vestaustralien kan besøges hele året rundt. BENNS kan skræddersy alle rejser, så de matcher individuelle ønsker til oplevelser og afrejsetidspunkt. Vil man rejse med andre, tilbyder BENNS også grupperejser, hvor man sammen med en mindre gruppe og en engelsktalende guide følger et fastlagt program, så man får flest mulige oplevelser med hjem i rygsækken.

Se alle vores rejseforslag til Australien her.

Og gå heller ikke glip af en tur til Rottnest Island | Credit: Rottnest Island Authority
Og gå heller ikke glip af en tur til Rottnest Island | Credit: Rottnest Island Authority