65 65 65 65
Mandag - torsdag 08.30 - 15.30. Fredag 08.30 - 15.00.
Kontakt os
Denne rejse er desværre ikke længere tilgængelig, men du kan finde lignende rejser længere nede på denne side.
65 65 65 65
Få et tilbud

Studietur i grænselandet med eller uden grøn dag

Studietur i grænselandet med eller uden grøn dag

En studietur til Sønderborg og Ærø med udgangspunkt fra Sønderborg byder jer velkommen til en by og egn, som har en helt særlig position i Danmarks historie og i danskernes sind på grund af områdets placering i grænselandet mellem Danmark og Tyskland. Sønderjylland er rig på historie, og med en studietur til Sønderborg og Ærø har I muligheden for at komme helt tæt på historien og kombinere det med en hel dag med fokus på bæredygtighed, hvis det er jeres ønske. Samtidig får I sikkerhed via rejsegarantifonden. I bestemmer selvfølgelig helt selv sammensætningen af studieturen med de aktiviteter, der er relevante for jer.

Forslag til dag-til-dag program:

Dag 1: Afrejse mod Sønderborg

Indkvartering: Sønderborg City Hostel 

Der er afrejse mod Sønderborg. Fremme i Sønderborg er der indkvartering på Sønderborg City Hostel, der ligger centralt i byen i gåafstand til fx. Sønderborg Slot, Skt. Marie kirken og Ringridermuseet.

Tiden i dag er jeres egen til at finde jer til rette i byen og udforske byens centrum. Vi har arrangeret en  spændende byvandring med en lokalguide denne dag. Varigheden er ca. 1,5-2 timer. Alternativt kan vi foreslå et besøg på Sønderborg Slot. Der skal købes adgangsbillet, som er for egen regning.

Vil I gå rundt i byen på egen hånd er hernogle mulige, og anderledes, oplevelser, som kunne have jeres interesse:

Dansk Glaskunst. Sønderjyllands eneste glasblæseri. Her puster vi liv i glasset.
Oplev varmen og lugten af det glødende glas når du træder ind i glasværkstedet, som har  et stort udvalg af mundblæste skåle, vaser m.m.

Papirmuseets By. Er du kreativ og vild med papir?
Så kom og gå en tur i Papirbyens gader og prøv, se og køb. Bliv inspireret til selv at komme i gang med quilling, flet, klip eller fold og find Karen-Marie Klips produkter m.m.

Deutsches Museum Nordschleswig
Deutsches Museum Nordschleswig belyser det tyske mindretals historie efter ca. 1850. Der er kunst- og kulturhistoriske samlinger til belysning af identitet, hverdagsliv, skolegang, krigsdeltagelse m.m.

Museet på Sønderborg Slot
Museum med slotsrum, riddersal og enrenæssancekirke fra 1570,. Historiske samlinger, især Sønderjyllands historie efter 1800-tallet. Slesvigske krige, genforening, verdenskrige og kulturhistorie.

Universe Science Park - en forunderlig verden for alle, store som små
Forunderlige oplevelser venter jer. en masse forunderlige og sjove oplevelser, der giver masser af wauw-øjeblikke og udfordrende oplevelser, hvor I kan dyste mod hinanden.

Escape House Sønderborg. 5-stjernet Escape Room oplevelse
Er I klar på en udfordring? I Rubilee’s Escape House skal I finde jeres indre Sherlock Holmes-evner frem, og vise at I kan arbejde sammen som et team. 

Dag 2: Sønderborg | Forslag til aktivitet: Dybbøl Banke

Indkvartering: Sønderborg City Hostel 
Måltider inkluderet: Morgenmad

Efter morgenmaden er I klar til en hel dag på egen hånd i Sønderborg. I befinder jer lige midt i et unikt historisk område.  Vi kan derfor foreslå en tur til den nærliggende Dybbøl Banke, hvor I for alvor kan mærke 'historiens vingesus'. Besøg i Historiecenter Dybbøl Banke og Dybbøl Mølle. En levende beretning om krigen i 1864 og de menneskelige skæbner på begge sider af fronten. Besøget begynder med en introduktion til emnet med den dramatiske film 'Dommedag for Danmark'. Bagefter besøges løbegravene på Dybbøl Banke og soldaterbyen, hvor soldaterne spiste og sov. Der bliver lejlighed til at studere deres våben og udrustning og prøve uniformerne. Til slut vises filmen om et af de afgørende slag i 1864, inden turen går videre til nationalsymbolet Dybbøl Mølle og udstillingen der.  Varighed: ca. 2-2½ time. Bestil turen med guide – som et tilkøb - gennem BENNS.

Efter Dybbøl Banke og Mølle er resten af dagen på egen hånd til at opleve mere af Sønderborg eller måske oplandet udenfor byen. Vi kan anbefale et besøg på Deutsches Museum og i øvrigt søge ned til den hyggelige havnepromenade med mange charmerende butikker, caféer m.m.

Dag 3: Heldagsudflugt: Sønderborg - Ærø - Sønderborg | Valgfri 'Grøn Dag'

Aktivitet inkluderet: Grøn dag med besøg på hotel Alsik (Point of View), tur med el-færgen Ellen og besøg på FabLab på den gamle motorfabrik i Marstal
Indkvartering: Sønderborg City Hostel 
Måltider inkluderet: Morgenmad


Efter morgenmaden er dagen i dag 'Grøn' og dermed dedikeret til besøg og aktiviteter, der er relateret til bæredygtighed, minimering af CO2 og udvikling af projekter til gavn for samme. Dagen foregår dels i Sønderborg og dels på Ærø. Her finder I et forslag til et program for dagen, men tidspunkterne på de forskellige aktiviteter kan tilpasses, som I har lyst:

Kl. 09.00 Morgenmad på vandrehjemmet
Kl. 10.00 Mødes Point of View, Hotel Alsik
Kl. 11.00 Færgen Ellen
Kl. 12.00 Ankomst til Ærø
Kl. 12.45 MIT Fab Lab
Kl. 14.30 Færgen tilbage
Kl. 15.30 Ankomst til Sønderborg

Vær opmærksom på at denne dag er bustransport fra Sønderborg til Fynshav, og den modsatte vej ikke inkluderet i prisen. Bustransport på Ærø er generelt gratis.

Hotel Alsik - Sønderborgs stolte miljøprojekt
Dagens første aktivitet er et besøg på det nye Hotel Alsik , som er en del af udviklingen af havnen i Sønderborg og en del af byens plan om at være 100% CO2 neutral i 2029. Denne vision hedder ProjektZero. Masterplanen for udviklingen af Sønderborgs havnefront er udarbejdet af den prisbelønnede canadiske arkitekt Frank Ghery. Alsik. Denne masterplan hører I mere om under dette besøg.

, I skal  besøge hotellets 16. etage, hvor man har indrettet udsigtsplatformen Point of View. Her skal I op og nyde udsigten over byen, havnen og oplandet. Man kan gå hele vejen rundt og kan se til Dybbøl Mølle, Als Sund, Sønderborg Slot m.m. fra 46 meters højde.

Hotel Alsik er både en del af ProjectZero og udtryk for Sønderborg-områdets særlige kompetencer inden for cleantech. Derfor har byggeriet af hotellet allerede fra de tidligste tanker og streger været et visionært grønt byggeri med yderst ambitiøse bæredygtighedsmål.

Hotel Alsik er i dag 76 % CO2-neutralt. Der er brugt mange forskellige teknologier og løsninger inden for både bygningsdesign og energiforsyning for at opnå den høje procentgrad. F.eks. har Hotel Alsik 380 m2 solceller på taget, der producerer 35 % af hotellets energi, og hotellets varmeforsyning er 100 % grøn fjernvarme. Ligeledes anvendes overskudsvarmen fra køleanlæggene på Alsik til opvarmning af varmt brugsvand, og overskudsvarmen kan lagres og benyttes ved behov. Også al belysning på hotellet er strømbesparende LED belysning.

Dette er blot enkelte eksempler, for listen over de grønne bygningsmæssige og teknologiske løsninger er lang. Hertil kommer, at der generelt er tænkt bæredygtighed ind i alle aspekter af driften af Alsik. Det gælder alt lige fra plejeprodukter i Alsik Spa, minimering af madspild, økologi og lokale leverandører til grønne rengøringsmidler, bæredygtige materialer, affaldssortering og genbrug m.m.

Turen går til Ærø
Efter dette berigende og tankevækkende besøg går turen nu til Ærø. Med den offentlige bus kommer I til Fynshav, hvor den revolutionerende færge, Ellen, ligger og venter på jeres ombordstigning.

Ombord på færgen får I under sejlturen historien om dette fremsynede projekt. Der serveres frokost ombord (1 sandwich og 1 sodavand).

På Ærø står tiden stille... Faktisk så stille, at I kan høre jer selv. Det mest naturlige herovre er at tage sig tid. Tid til at hilse, tid til en snak på gaden, til at nyde naturen og hinanden. Tid til at trække vejret helt ned i maven og lade skuldrene sænke sig. Her skal I nyde den smukke natur og komme tæt på et helt særegent opfindermiljø i Marstal. Et velkomment supplement til dagene på jeres studietur til Sønderborg og Ærø.

Elfærgen Ellen
El-færge ELLEN var et fireårigt innovationsprojekt med det formål at designe, bygge og afprøve en 100 % eldreven færge i mellemstørrelse for passagerer og biler, lastbiler og anden last.
Målet er at fremme energieffektiv, CO2 neutral og forureningsfri, vandbåren transport på ø-ruter og i kystnære farvande i og udenfor Europa.

Udviklingen af el-færgen er finansieret under Europa Kommissionens ‘Horizon 2020’ i samarbejde med Ærø Kommune. Der er bevilliget 113 millioner kroner fra den Europæiske Kommission under 'Horizon 2020', mens Ærø Kommune selv stiller med 105 millioner kroner til færgen og opgradering af havneanlæg i Søby samt anden infrastruktur i land. Kommunens udgifter til projektet er omtrent ligeligt fordelt mellem el-færgen og nye anlæg i land.

ELLEN blev sat i søen på ruten mellem Søby og Fynshav den 15. august 2019, og siden maj 2020 er ELLEN overgået til at være en helt almindelig færge i fast rutefart.
ELLEN har en rækkevidde, der er 7 gange længere nogen anden fuldelektrisk bilfærge.

Færgen lægger til i Søby havn og kort tid efter er der afgang med den offentlige bus til Marstal. Busturen varer ca. 30 min og på vejen hører I mere om Ærø. Fremme i Marstal venter et meget fascinerende besøg på FabLab - opfinderværkstedet, der er indrettet på den gamle Marstal Motorfabrik.

Besøg på FabLab  – sidste del af den grønne dag
Motorfabrikken Marstal var i årtier pulsen på Marstal havn. Taktslagene fra de verdenskendte skibsmotorer er klinget af, og nu skal den enestående industri- og maritimhistoriske bygning være en dynamo for virkelyst, innovation og gode oplevelser. Tre lokale kvinder købte motorfabrikken i 2017 og forhindrede at bygningen blev indrettet til diskotek eller lign. De tre så mulighederne i at indrette fabrikken i sand iværksætter/udviklingsånd. De sidste par år er bygningen undergået omfattende restaurering. Projektet består af 3 dele:

Motorsamling med værksted. Hvor de gamle motorer bliver udstillet, demonstreret og restaureret af fabrikkens tidligere lærlinge, - og hvor værkstedsfaciliteterne også bruges af yngre opfindere og lokale studerende med motorolie i blodet.

Iværksætterhus med kaffebar. Hvor maritime start-ups, mindre virksomheder og digitale nomader arbejder i et inspirerende miljø med mulighed for sparring og samarbejde. "FabLab" (Fabrication Laboratory) er et opfinderværksted, hvor du kan lære at bruge Laser Cutter, 3D printer, CNC-fræser og meget mere.

Konferencesal med workshops. Hvor virksomheder fra hele landet afholder seminarer og workshops i unikke omgivelser. Hvor øboere såvel som verdensborgere deles om gode oplevelser.

Det er i samspillet mellem de tre dele - og resten af lokalsamfundet, - at Motorfabrikken Marstal har potentiale til at skabe en unik energi, der vil forstærke erhverv og kultur i den traditionsrige søfartsby. Restaureringen af bygningen skal bevare og forstærke fabrikkens sjæl, så det særlige visuelle udtryk bliver en altafgørende komponent i stedets atmosfære.

Øens uddannelsesinstitutioner skal kunne gøre brug af den know-how, der passerer gennem fabrikken, - og så skal Motorfabrikken naturligvis skabe arbejdspladser og nye Ærøboere.

Jeres besøg er fokuseret på besøg i iværksætterhuset, hvor I får fortællingen om, hvordan der kan udvikles, designes, programmeres og bygges selvsejlende skibe og meget, meget andet. Besøget varer ca. 1 time.

Efter besøget i Marstal er det tid til at returnere med bus til Søby, hvor færgen Ellen venter på jeres ombordstigning. Vel ankommet til Fynshav på Als-siden, kommer I videre til Sønderborg med offentlig bus. En virkelig inspirerende faglig dag med fremsynede mennesker og projekter er til ende.

Resten af dagen/aftenen er på egen hånd til at slappe af på jeres vandrehjem eller opleve aftenstemningen i Sønderborg by. 

Dag 4: Sønderborg | Forslag til aktivitet: Olympiade Team building
Indkvartering: Sønderborg City Hostel 
Måltider inkluderet: Morgenmad

Nyd morgenmaden på jeres vandrehjem. Dagen i dag er helt jeres egen til aktiviteter i og udenfor Sønderborg. Vi kan forslå at noget af dagens afsættes til teambuilding aktiviteter og kan forslå nogle timer på Business College Syds kursusejendom i Mommark på østsiden af Als. Her finder I de perfekte rammer for sjove og underholdende teambuildingaktiviteter. Et arrangement her er tilkøb til prisen for studieturen.

Valgfri aktivitet - med privat bus til Olympiade/Teambuilding (tilkøb)
På Business College Syds kursusejendoms smukke område, får I de perfekte rammer for sjove og udfordrende teambuilding arrangementer.  Med skov og strand lige udenfor døren, er det oplagt at tilbringe formiddagen i det fri. Professionelle instruktører tager imod gruppen og introducerer den til dagens dyst, Olympiaden. Der kæmpes bl.a. i discipliner som øksekast, bueskydning og tårnbygning. I den store finale hyldes vinderholdet ved den fælles præmieoverrækkelsesceremoni. Varighed: 3-4 timer.

Det er muligt at arrangere frokost på stedet. For egen regning. Efter frokosten er der bus tilbage til vandrehjemmet. Resten af dagen er på egen hånd. Da det er sidste aften på studieturen, kan vi foreslå at I spiser sammen i fx. Torvehallen, som er en rigtig hyggelig italiensk restaurant ved havnefronten (for egen regning).

 

Dag 5: Hjemrejse fra Sønderborg
Måltider inkluderet: Morgenmad

Det er tid til at forlade Sønderborg igen. Nyd jeres morgenmad på vandrehjemmet og gør klar til hjemrejsen. 5 dage i grænselandet er ovre med en fin ballast af ny viden indenfor historie, kultur, miljø, bæredygtighed, sammenhold og teambuilding.

 

Om Sønderborg City Hostel
Sønderborg City Hostel ligger i nogle dejlige grønne omgivelser og ganske centralt i Sønderborg i gåafstand til byens mange attraktioner, uanset om man er til natur, historie, kultur eller shopping – mulighederne er mange. Vandrehjemmet er en sand oase midt i Sønderborg med et rigtigt hyggeligt gårdhavemiljø, store grønne områder og gratis parkering. Et ideelt indkvarteringssted for alle slags grupper.

Vandrehjemmet kan bl.a. tilbyde egen fodboldbane, bordtennis og beachvolley og de grønne områder indbyder til et væld af andre udfoldelser.

Derfor skal I vælge en studietur til Sønderjylland/Ærø

Sønderjylland er rig på historie. Overalt finder du historiske mindesteder, små og store museer og attraktioner. Fælles for dem alle er, at de fortæller en del af Sønderjyllands historie. En historie, der til tider har været barsk og konfliktfuld, men som også byder på fantastiske fund. Her er forslag til oplevelser til studieturen til Sønderborg og Ærø med fokus på historie:

 • Historiecenter Dybbøl Banke
 • Sønderborg Slot
 • Arkæologiske museum i Haderslev
 • Zeppelin- og Garnisonsmuseum, Tønder
 • Sikringsstilling Nord
 • Frøslevlejrens Museum
 • Kommandørgården, Rømø
 • Kulturhistorie, Aabenraa
 • Haderslev Domkirke
 • Nydambåden
 • Løgumkloster fra 1173
Fra kr.
2.090,-
Se prisen, hvis I ønsker en ’grøn dag’ (vores anbefaling)
 • Byvandring med lokalguide
 • Fascinerende historie om grænselandet
 • God tid til sociale aktiviteter
 • Mulighed for tilkøb af grøn dag
Klik her for tilbud

Priser på studieturen

Få studieturen skræddersyet
Fra-pris i kr. pr. person | Fuld pakke: Overnatning, morgenmad, byvandring med lokalguide samt 'grøn' dag med 2 besøg, guidet elfærgetur og frokost
5 dage / 4 nætter Hele året
Pris pr. person i kr. 2.609,-

Prisen inkluderer:

 • 5 dage/4 nætter på Sønderborg City Hostel inkl. morgenmad og sengelinned
 • Byvandring med lokalguide i Sønderborg
 • Grøn dag med aktiviteter og frokost, dog eksklusive bustransport til/fra Fynshav

Prisen inkluderer IKKE:

 • Transport til/fra Sønderborg
 • Øvrige aktiviteter 
Pris pr. person i kr. | Delt værelse | Enkel pakke: Overnatning, morgenmad og byvandring med lokalguide
5 dage / 4 nætter Hele året
Pris pr. person i kr. 2.090,-

Prisen inkluderer:

 • 5 dage/4 nætter på Sønderborg City Hostel inkl. morgenmad og sengelinned
 • Byvandring med lokalguide i Sønderborg

Prisen inkluderer IKKE:

 • Transport til/fra Sønderborg
 • Grøn dag med aktiviteter og frokost
 • Øvrige aktiviteter og transport

Find jeres ekskursioner i Studierejse til Sønderborg & Ærø

Vi søger efter rejser til dig...

Alle priser på vores hjemmeside er i danske kroner. Vi tager forbehold for prisændringer og trykfejl.
Vis resultater for: