65 65 65 65
Mandag: kl. 09:30 - 14:30. Tirsdag - fredag kl. 09:30 - 13:00
Kontakt os
Denne rejse er desværre ikke længere tilgængelig, men du kan finde lignende rejser længere nede på denne side.
65 65 65 65
Klik her for tilbud

Find din rejse her

Vi søger efter rejser til dig...

En safari til Malawi er en rejse til et smukt, lille land i det sydøstlige Afrika med en afslappet, venlig og imødekommende atmosfære og betydeligt mindre turistet end de traditionelt mere besøgte lande i regionen som Tanzania og Kenya.

En af de primære årsager til at en safari i Malawi ikke er blandt de øverste rejsemål i Afrika, er fraværet af både store mængder af vilde dyr samt diversiteten blandt de vilde dyr, der kan ses her. Derfor er der også en tendens til at Malawi besøges af mere erfarne rejsende, der er mere fokuseret i de mere bløde oplevelser, som et land kan byde på.

En Malawi safari er som oftest forbundet med oplevelser der mere er relateret til badeferie med tilhørende vandsportsaktiviteter ved Lake Malawi, ofte kombineret med safarioplevelser af høj kvalitet i South Luangwa parken i nabolandet Zambia.

Populære områder for safari i Malawi


Malawi kan opdeles i flere områder, hver med deres unikke karakteristika og grunde til at besøge netop dette område. Her er de fire mest populære områder for at tage på safari i Malawi:

  • Det centrale Malawi
  • South Lake
  • Liwonde
  • Mount Mulanje

Det centrale Malawi

Det er her at I finder nogle af de bedste strandmuligheder, de fleste dog på den afsidesliggende Likoma Island. Det centrale Malawi er landområdet vest for Lake Malawi, beliggende mellem det populære resortområde Nkhata Bay i nord til Nkhotakota Game Reserve i syd.

Nkhotakota Game Reserve er et af to store vildtreservater i den centrale Malawi. Området er 1800 km2 rustikt terræn med flere floder, der løber ud over klippekanterne mens de løber mod Lake Malawi.

Det meste af reservatet er dækket af spredt skov afløst af græssteppe og enkelte områder med regnskov. Fuglelivet er stort og forskelligartet med mere end 130 arter, heriblandt kæmpe stødfiskere og palmegribbe. Nkhotakota Game Reserve er et vidunderligt eksempel som især tiltrækker de som gerne vil nyde en ‘walking safari’, fiskeri og hiking generelt.

Tidligere var parken svært fremkommelig men siden 2015 er den i hænderne på African Parks, som har store planer for parkens udvikling. Blandt andet er der allerede i 2016 udsat en større flok af elefanter i parken. I alt skal der udsættes 500 elefanter, som en del af i alt 1300 vilde dyr. I samme åndedræt er parken ved at blive indhegnet for at kunne beskytte dyrene.

Nkhata Bay kaldes ofte for ’the backpacker capital og Malawi’, hvilket næsten taler for sig selv. Likoma Island er stedet at tage hen på rejsen til Malawi såfremt I søger lækre strande, krystalklart vand og gode snorkle og dykkemuligheder.

South Lake

Området South Lake byder også på gode strande og bademuligheder, især nær Cape Maclear. South Lake område strækker sig fra Senga Bay til Mongochi ved Shire floden.

Lake Malawi National Park udgør en større del af dette område og det er især i dette område at de fleste indkvarteringssteder findes. Lake Malawi National Park er landets eneste marinepark, oprettet for at beskytte det særegen marineliv i området.

Den primære årsag til at besøge dette område på rejsen til Malawi er at nyde den rolige og afslappede atmosfære ved søen og nyde de mange muligheder for vandsportsaktiviteter som wind-surfing, water-skiing ol.

South Lake besøges ofte i kombination med safari i South Luangwa i Zambia. Det er også nemt at komme rundt til andre områder i Malawi herfra inkl. det centrale Malawi, Liwonde, Mount Mulanje og Majete og Lengwe.

Liwonde

Liwonde er det førende vildtreservat i landet, et virkeligt smukt område i den sydlige del af søen med mulighed for særligt bådsafari. Vildtreservatet mangler dog generelt en population af store rovdyr. 

Liwonde er naturmæssigt et uhyre smukt sted, som man bør opleve på sin rejse til Malawi. Naturen er en skønsom blanding af flodsenge, mopanetræer og græsstepper i læ af den store Great Rift Valley klipperyg. Liwonde har en fin population af elefanter, flodheste og krokodiller især, og i tillæg et fantastiske fugleliv.

De store rovdyr skal ikke være årsagen til at besøge parken, selv om det på lang sigt er planen af disse skal genindføres i parken.

Hovedaktiviteten er bådsafari suppleret med Game Drives i 4-hjulstrækker og ’walking safari’. Parken har tidligere været plaget af en del krybskytteri, men dette er under nogenlunde kontrol for nuværende.

Manglen på f.eks. The Big 5 er årsagen til at antallet af gæster her er relativt lavt. Derfor ser man ofte at et besøg i Liwonde kombineres med safari i Zambia eller måske i Tanzania for at få set de vilde rovdyr.

Mount Mulanje

Mount Mulanje er et bjergrigt område i det sydlige Malawi, omgivet af maleriske teplantager og med et udbud af vandreruter. Mount Mulanje er et fritstående granitmassiv som er tydeligt at spotte når det brat rejser sig fra det omgivende flade græsland.

Bjergmassivet er et supert vandreområde med masser af muligheder for hikes på flere dage. Et fantastisk område hvor man virkelig mærker Afrikas natur.

Mount Mulanje kan nemt besøges i kombination med andre områder i Malawi som den centrale del af landet, Liwonde vildtreservatet og  Majete og Lengwe.

Tag på en safarirejse til Malawi og oplev et andet Afrika.

Vi er altid klar til at hjælpe jer med at skræddersy jeres safarirejse til Malawi. Kontakt en af vores rejseeksperter, og start planlægningen.

Læs mere om alle vores safarirejser
Læs mere om alle vores rejser i Afrika

Safarirejser i Malawi, lake Malawi
Safarirejser i Malawi, lake Malawi
Zebraer spottet på safari i Malawi - Nyika National Park
Zebraer spottet på safari i Malawi - Nyika National Park
Safarirejser i Malawi
Safarirejser i Malawi
Teplantage, Thyolo - safari i Malawi
Teplantage, Thyolo - safari i Malawi
Abe i træerne i Liwonde National Park - safari i Malawi
Abe i træerne i Liwonde National Park - safari i Malawi
På en safari i Malawi kan I nyde de fantastiske solnedgange
På en safari i Malawi kan I nyde de fantastiske solnedgange
Fuglelivet er spændende - oplev det på safari i Malawi
Fuglelivet er spændende - oplev det på safari i Malawi
Flodheste i vandet - safari i Malawi
Flodheste i vandet - safari i Malawi
Sort næsehorn set på safari i Malawi
Sort næsehorn set på safari i Malawi
Kudu i Liwonde National Park - safari i Malawi
Kudu i Liwonde National Park - safari i Malawi
Fiskerbåde i Malawi
Fiskerbåde i Malawi
Stranden ved Malawi Lake
Stranden ved Malawi Lake
Malawi lake set fra højderne - safari i Malawi
Malawi lake set fra højderne - safari i Malawi
Rejseekspert Mark kan skræddersy din safai i Malawi

Skræddersyede safarirejser i Malawi

Hej! Jeg kan hjælpe med at skræddersy din safari i Malawi.

Alle priser på vores hjemmeside er i danske kroner. Vi tager forbehold for prisændringer og trykfejl.
Vis resultater for: