Hvilket land skal jeg vælge, når jeg skal på safari

Det kan være svært at vælge, - men vi hjælper gerne med at træffe valget. Hvert land på det afrikanske kontinent har sit eget særpræg og charme, og som førstegangsrejsende til Afrika kan det være svært at vælge rejsemål. Vores indsigt i de enkelte lande, samt dine ønsker og krav til rejsen, danner grobund for det endelige valg, men her er en lille introduktion til de vigtigste lande og områder.

Det østlige Afrika

Kenya og Tanzania byder på safari i særklasse med varieret natur. Kenya og Tanzania er på mange måder de perfekte safarilande med de enorme savanneområder, hvor løver, elefanter, geparder og mange andre dyrearter opholder sig.
Klimaks i Østafrika er for mange den store Vildtvandring i området mellem Serengeti og Masai Mara. Man kan også udforske højlandet i Kenya eller bestige Afrikas højeste bjerg Kilimanjaro, der ligger i Tanzania. Og næsten uundgåeligt er mødet med det stolte stammefolk, Masai-folket.

Safarioplevelsen i Kenya og Tanzania er oplagt at kombinere med afslapning ved Det Indiske Oceans krystalklare hav. Det kan eksempelvis være ved kysten i Kenya omkring Mombasa, den historisk gamle handels- og krydderi-ø Zanzibar eller bounty-øerne Seychellerne.

Alle stederne kan fint kombineres med safarirejsen, og det er en god måde at fordøje de mange indtryk fra safarien. Uganda og Rwanda er hastigt på vej frem, og man har for længst lagt de turbulente politiske år bag sig. Fantastisk spændende oplevelser venter her, hvor højdepunktet utvivlsomt er bjerggorillaer og chimpanser. Spektakulært natursceneri krydrer dyreoplevelserne. En unik oplevelse, som til dato har været de få forundt.

Det Sydlige Afrika

Botswana og Namibia repræsenterer uberørte, vilde og meget øde områder, hvor kun vildtet naturligt holder til. I alle landene findes storslåede nationalparker, naturområder og unikke seværdigheder som Okavango Deltaet, verdens højeste sandklitter, Kalahari-ørkenen og Victoria Falls. Botswana rummer uden tvivl nogle af Afrikas mest uspolerede nationalparker.

Infrastrukturen i Botswanas safariområder er dårlig og kræver derfor til de fleste områder et firehjulstrukket køretøj eller transport med de populære små taxafly. På grund af den dårlige infrastruktur og en meget stram kontrol af antal besøgende i parkerne er Botswana et af de dyreste safarilande. Til gengæld får man en meget intim oplevelse med naturen og uden tvivl en uforglemmelig safarioplevelse.

Namibia er også et land i særklasse. Landskabet kan være svært at beskrive, men man føler ofte, at det er som om man sidder midt inde i et maleri. Namibia er velegnet til kør-selv rejser, og selvom de fleste veje er grusveje, er de næsten af samme gode kvalitet som asfalterede veje. Namibia og Botswana er lande, man ofte vælger at besøge som andengangsrejsende til Afrika. Nabolandene Zambia og Zimbabwe er næsten synonymt med Victoria Falls, og de fleste vælger området ved Victoria Falls i kombination med enten Botswana, Namibia eller Sydafrika

Sydafrika og de øvrige lande i Afrika er to forskellige verdener. Sydafrika bærer ikke uden grund betegnelsen "hele verden i et land". Det rummer muligheder for alle interesser og ferieformer. Fra primitive, eventyrlige rejser til vilde luksusrejser. Safari, vinlandet, Drakensbjergene, Garden Route er landemærker, og for golfspillere er Sydafrika et sandt paradis med nogle af verdens bedste golfbaner i naturskønne omgivelser. I Sydafrika er infrastrukturen nærmest på højde med den danske, og landet er derfor suverænt til kør-selv rejser. Det er ligeledes oplagt at kombinere safarirejsen/rundrejsen med nogle dages badeferie ved Mauritius herlige strande.

BENNS' Afrika-program byder på oplevelser for alle sanser, på ethvert plan og for enhver pengepung. Vi tilbyder grupper, med eller uden dansk rejseleder, samt enhver form for individuelt sammensat rejse.

Smukke Sydafrika
Smukke Sydafrika

Hvilken slags indkvartering skal jeg vælge på safari?

Et af de vigtigste valg man skal træffe for sin rejse er, foruden lande og områder, hvordan indkvarteringen skal være.

Indkvarteringen på safarirejsen er et særdeles vigtigt element i den samlede safarioplevelse, og derfor er det vigtigt, at man gør sig overvejelser om, hvilken form for indkvartering - og dermed også oplevelser - man vil have på sin safari. Der er flere måder at overnatte på - alt efter temperament, eventyrlyst og pengepung, og man kan stort set få det som, som man vil have det.

Nogle lande og områder kan have et større og mere varieret udbud af indkvartering end andre, men vi kan normalt tilbyde alt fra camping til sublim luksus overalt. Antallet af lodges i et område kan betyde forskelle i priserne. Kenya, med sine mange lodges og tented lodges, er typisk billigere for den samme kvalitet end f.eks. Tanzania og ikke mindst Botswana, der begge ikke har helt det samme antal steder at vælge imellem. Turistmæssig lavsæson i et land betyder normalt gode besparelser på indkvartering og ofte bortfald af tillæg for eneværelse.

På fastlagte rundrejser, uanset hvilket land man rejser i, er de enkelte indkvarteringer valgt på forhånd. Her kan man så vælge rejsen ud fra bl.a. det indkvarteringsniveau, der er valgt, hvilket fremgår af de enkelte ture i den vedlagte prisliste med rundrejser.

Har man valgt en privat safari, tilrettelagt helt efter ens egne krav til bl.a. komfort og pris, så kan man sammen med os udvælge de steder, man ønsker at bo. Der kan tilmed kombineres mellem flere typer af indkvartering, og tilsvarende mellem flere niveauer af indkvartering.

Hos BENNS Safari er man ikke fastlåst i sit valg. Vi tilbyder alt, netop som du vil have det.

Indledningsvis kan indkvarteringen opdeles i fire overordnede kategorier og herefter de enkelte steders eget niveau.

Serengeti Serena Safari Lodge, Tanzania
Serengeti Serena Safari Lodge, Tanzania

Lodges / Tented lodges

Den største del af indkvarteringen foregår i denne kategori som generelt er kendetegnet ved høj kvalitet og et væld af gode faciliteter. Udbuddet af indkvarteringssteder er nærmest konstant stigende med et bredt udvalg af de 3-4 stjernede lodges, samt flere og flere luksus indkvarteringer. Udvalget er bredt, og byggestilen er meget varieret. Uanset stil og indretning vil de steder, vi benytter os af, give rigtig meget for pengene.

En lang række hotelkæder, nogle bedre end andre, tilbyder disse indkvarteringer, fordelt over de populære områder i de enkelte lande.

Safari camp / Mobile safari camp

Også her findes indkvarteringen i flere niveauer og er for den, der søger den mest autentiske safarioplevelse, men stadig sætter krav til god komfort og faciliteter.

Camping

Camping er til den eventyrlystne, som ikke sætter for store forventninger til komforten, men stadig ønsker at være med i en gruppe. Der er programmer over det meste af Afrika fra blot 3-4 dages længde til utrolige oplevelsesrejser på mange måneder. Her får mange ekstrordinært mange oplevelser for sine penge. Det er en fantastisk måde at opleve Afrika på, og alle er velkomne, blot man har et ungt sind og et fornuftigt helbred, ikke mindst på visse ture af lang varighed.

Hoteller findes i alle niveauer i byerne før/efter en safari samt ved kystområderne. Nogle er charmerende andre mildt sagt ikke.

Vurdering af indkvarteringerne vi tilbyder

Vi føler, det er umuligt at give en seriøs og retvisende bedømmelse af et indkvarteringssted ved blot at give en enkelt stjerne kategorisering. Den mest luksusprægede lodge kan f.eks. sagtens ligge dårligt for safarien eller omvendt. Derfor er det altid bedst, vi tager en snak om, hvad I vægter højest. 

Se alle vores safarirejser
Se alle vores rejser til Afrika

Vi i BENNS er altid klar til at hjælpe jer med at skræddersy jeres drømmeferie i Afrika. Kontakt en af vores rejseeksperter og start planlægningen.