Antallet af danskere, der gør alvor af safari-drømmen, er tilsyneladende stigende. Det vurderer rejsearrangøren BENNS, der laver rejser til kvalitetsbevidste voksne. BENNS har i perioden januar til august i år fordoblet omsætningen på deres rejser til Østafrika sammenlignet med samme periode sidste år.

Det er oplagt at slutte en rejse til Tanzania af med nogle dage på Zanzibars hvide sandstrande
Det er oplagt at slutte en rejse til Tanzania af med nogle dage på Zanzibars hvide sandstrande

- Det er særligt rejsetypen ”fast pris, fast afrejse”, som er en mellemting mellem en grupperejse og en skræddersyet rejse, der en populær. Her får man fordelene ved en grupperejse – at man kender prisen på forhånd og har mulighed for at følges med andre danskere – samtidig med at man kan tilpasse det daglige program til egne ønsker og præferencer og bevæge sig rundt på egen hånd, forklarer Karsten Lind, Business Manager hos BENNS, der peger på flere årsager til, at Østafrika hitter:

- Først og fremmest finder man her verdens bedste safarioplevelser med bl.a.”the big five”. Og så er der rigtig gode muligheder for at kombinere safari med sol og strand – fx i Kenya, på Zanzibar eller på Seychellerne. Jeg tror også, det spiller ind, at de såkaldte generationsrejser bliver mere og mere populære. Her rejser bedsteforældre, børn og børnebørn ud i verden for at få nye, fælles oplevelser og minder for livet – ofte i forbindelse med en rund fødselsdag. Her er Østafrika ideelt, fordi det har noget for alle, og man slipper for jetlag. Det er ikke unormalt, at vi laver safarirejser til familier på tolv personer, forklarer han.

På Serengeti-sletten i Tanzania kan du bl.a. opleve den fascinerende vildtvandring
På Serengeti-sletten i Tanzania kan du bl.a. opleve den fascinerende vildtvandring

Udvidet udbud på tegnebrættet

Som følge af den stigende interesse er BENNS netop gået i gang med at udvide udbuddet af fastlagte rejser til Østafrika:

- Vi har i mange år haft en Kenya-rejse med safari og efterfølgende badeferie i Mombasa. I år har vi for første gang tilbudt rejser til Kenya kombineret med Zanzibar, hvilket har været et stort hit. Og næste år lancerer vi endnu et nyt produkt: En rejse til Tanzania med safari efterfulgt af afslapning på Zanzibar med afrejse allerede i februar, fortæller Karsten Lind, der dermed kan tilbyde i alt syv fastlagte rejser til Østafrika i 2019 – størstedelen med afrejse i sommermånederne:

- Østafrika er ideel at besøge i juli måned. Både fordi det passer med vores sommerferie, men også fordi man i juli-oktober kan opleve den famøse ”store migration”, hvor enorme flokke af gnuer og zebraer vandrer hen over savannen.

En safarirejse er fuld af unikke oplevelser, som er værd at dele med hele familien
En safarirejse er fuld af unikke oplevelser, som er værd at dele med hele familien

Høj kvalitet til god pris

Selvom prisen er kendt på forhånd, skal man ikke forvente en decideret prisbasker.

- Prisen er ikke førsteprioriteten alene, når vi laver disse rejser. Tværtimod fokuserer vi på at forene kvalitet med en god pris. Det kan vi, fordi vi har mange afrejser og dermed har opnået bedre aftaler med vores samarbejdspartnere. Eksempelvis har vi fokus på at bo centralt i nationalparkerne på nogle gode camps og lodges. Det vil være billigere at bo uden for parkerne, men det giver også en masse spildtid til transport. Man får de bedste safarioplevelser ved at bo inde midt i det hele, hvor man kan opleve dyr meget tæt på campen – og ikke skal køre så langt, når man skal ud på safari, pointerer Karsten Lind.

 

Ashnil Mara Camp i Masai Mara er et eksempel på en safaricamp midt i naturen
Ashnil Mara Camp i Masai Mara er et eksempel på en safaricamp midt i naturen