Klimaet i Australien

Foråret er fra september til november, sommer fra december til januar, efterår fra marts til maj og vinter fra juni til august. Man kan rejse til Australien hele året, men det er værd at planlægge rejsen efter vejr og klima. Læs mere om det australske klima.

Klima-forholdene i Australien er præget af, at knap halvdelen af landet ligger i den tropiske zone. Det betyder, at rejser til Australien kan blive en våd oplevelse hvis man rejser i regntiden, der groft sagt falder fra december til marts, selvom der er lokale udsving i nedbøren og regntiden.

Australien klima minder om i nogle dele af landet om det, vi finder i Middelhavsområdet, og landet har en behagelig temperatur, som de fleste nordboere sukker efter, om end det bliver for hedt for nogle!

I den tropiske sommer er der høj blå himmel og varme dage, der mange steder akkompagneres af kølige nætter. Kan det blive meget bedre? Skynd dig at kontakte BENNS for at høre mere om rejser til Australien, og for at forhøre om bedste rejsetidspunkt, så du får det bedste klima i Australien.

Tidsforskel i Australien

Tidsforskellen mellem Danmark og Australien varierer alt efter, hvor man opholder sig i landet, og om det er sommer- eller vintertid i Danmark.

Sommertid (okt. - mar.)

Nordøst / Sydøst (ATC, NSW, QLD, TAS, VIC): +10
Queensland (har ikke sommertid) + 9
Central (NT & SA) +9,5
Northern Territory (har ikke sommertid) +7,5
Western Australia (WA) +8

Vintertid (apr.-sep.)

Nordøst / Sydøst (ATC, NSW, QLD, TAS, VIC): +8
Queensland (har ikke sommertid) + 8
Central (NT & SA) +7,5
Northern Territory (har ikke sommertid) +6,5
Western Australia (WA) +6

 

Pas & Visum

Der kræves et 3 måneders visum for at komme ind i landet, når du rejser til Australien. Det kan købes hos BENNS og koster kr. 125,-. Ved ankomst til Australien skal returbilletten forevises, samt man skal kunne dokumentere at man kan klare sig økonomisk under opholdet.

Rejseforsikring

Alle rejsende bør have en rejseforsikring, i tilfælde af mistet bagage eller ulykke på rejsen. 

Flybilletter Australien

De fleste luftfartsselskaber benytter sig af et billetløst e-ticket system. Det betyder, at man ikke får en fysisk billet men et bookingnummer. Vi udsteder disse billetter med en kvittering, med påtrykt ordrenummer, som fremvises ved check-in i lufthavnen. Nogle luftfartselskaber skal blot bruge dit pas til at tjekke dig ind.

Bagage

Den tilladte bagage er forskellig mellem de forskellige flyselskaber. Vær opmærksom på at flyselskaberne tager ekstra betaling for overvægt, hvis en kuffert vejer mere end det tilladte.

Sørg for at din kuffert aldrig er låst, når du skal ud at flyve. Af sikkerhedsmæssige grunde skal lufthavnspolitiet altid kunne tjekke din kuffert uden forhindringer.

Håndbagage

Fra 6. november 2006 indføres nye regler for mængden af væske, som flypassagerer må transportere i håndbagagen. Der sker ikke ændringer i forhold til den indcheckede bagage.

EU-kommissionen har vedtaget en forordning om begrænsning af væsker, som flypassagerer må medbringe i håndbagagen. Det sker på baggrund af begivenhederne i London i august måned, hvor terrorister blev afsløret i planlægningen af at medtage flydende sprængstoffer ombord på fly. EU's forordning træder i kraft mandag den 6. november.

Reglerne betyder, at det fremover kun er tilladt at medbringe mindre mængder af væske og flydende stoffer i håndbagagen. Samtidig bliver det nu et krav, at du skal tage overtøjet af og tage bærbare computere og anden større elektronik ud af din taske inden sikkerhedseftersynet.

BYO (Buy your own)

Flere restauranter skilter med BYO, der betyder at det er tilladt at medbringe sin egen vin, når man er ude at spise.

Drikkepenge

Det er frivilligt om man giver drikkepenge, men god betjening belønnes normalt med 10 % eller regningen rundes op.

Drikkevand

Man kan godt drikke vandet i hanerne, men i storbyerne skal man være opmærksom på at der er tilsat klor.

Elektricitet

I Australien kører man med 240-250 volt vekselstrøm, som danske el-apparater nemt kan køre på. Man skal dog have en adapter, da de australske stik er med 3 ben.

Fakta om Australien

På intet mindre end 7.600.300 km2 udfolder Australien sig med sin storslåede natur og sit unikke dyreliv. Med en kystlinje på 36.738 km får Australien besøg af bølger fra tre verdenshave og fire mindre have.

Der bor 20.000.000 mennesker i Australien, hvoraf 410.000 tilhører de oprindelige folkeslag, der boede på kontinentet, da den hvide mand kom sidst i 1800-tallet.

Når du rejser til landet, betaler du med australske dollars, måler og vejer i metersystemet og kører i venstre side af vejen. Vil du ringe til Australien før din ferie, er den internationale landekode + 61.

Australien er delt op i 6 delstater, der varierer meget i klima. Cirka 40 % af landet ligger i den tropiske zone og skaber et varmt klima, som du kan nyde godt af på din ferie i landet. Udover hovedøen består Australien af en række mindre øer, hvoraf den største er Tasmanien syd for Australien.

Hovedstaden Canberra ligger i det sydøstlige Australien, hvor millionbyerne Melbourne og Sydney også har hjemme. Størstedelen af den australske befolkning bor i denne del af landet omkring de frugtbare kystarealer, der adskilles fra ørkenen og ødemarken af bjergkæden Great Dividing Range.

Helligdage i Australien

1. januar: Nytårsdag
26. januar: Australia Day
Langfredag, påskelørdag og 2. påskedag
25. april: Anzac Day
2. mandag i juni: Dronningens fødselsdag
1., 2. og 3. juledag

Nødhjælp

I nødstilfælde ringes 000 for alarmcentralen.

Post

Frimærker kan stortset kun købes på posthuse. Det billigste er at købe luftpostbreve med påtrykt frimærke.

Vi er altid klar til at hjælpe jer med at skræddersy jeres drømmeferie til Australien. Kontakt en af vores rejseeksperter og start planlægningen.

Læs mere om Australien her.