65 65 65 65
Mandag - torsdag kl. 10:00 - 15:00. Fredag kl. 10:00 - 14:00
Kontakt os
Denne rejse er desværre ikke længere tilgængelig, men du kan finde lignende rejser længere nede på denne side.
65 65 65 65

Find din rejse her

Vi søger efter rejser til dig...

Klik her for tilbud

Oman giver rig mulighed for at opleve ægte arabisk 1001-nat stemning! Flotte landskaber med billedskønne strande, en meget gæstfri befolkning og en hovedstad gennemsyret af historie, gør så absolut Oman til et nyt spændende rejsemål. Her oplever I den golde ørken, der breder sig over den arabiske halvø. Smukke oaser - hvor dadelklaserne hænger tungt fra de grønne palmer samt hovedstaden Muscat, der ligger smukt, hvor bjergene møder kysten, og lokker med shopping på et af de mange lokale markeder. F.eks. det legendariske marked Muttrah Souk, hvor mænd i lange, hvide kjortler og de karakteristiske rød-hvide shamaal eller en turban på hovedet forsøger at købe og sælge krydderier, eksotisk te, arabisk kaffe og smykker.

Oman byder på udsigt til bølgende røde sandklitter, kamelrideture og gæstfrie omanere, der byder på velsmagende arabisk kaffe og dadler. Den smukke gamle hovedstad Muscat er selvfølgelig et must på en rejse til Oman.

Historien

Historien om Oman starter efter afslutningen af den portugisiske besættelse, der var fra år 1507 til år 1650. Herefter blev Oman det helt store handelscentrum i Golfen. Sultanatet anlagde blandt andet handelskolonier i havnebyen Mombasa og på Zanzibar, hvorfra de omanske handelsfolk skabte et monopol på handelen med nelliker. Storhedstiden sluttede i 1856 med tabet af nellikehandlen, der betød at landet blev delt i to dele: Oman og Zanzibar (som faktisk blev regeret af en omansk fyrsteslægt helt frem til 1964).

Oman gennemgik, takket være olieindtægterne i 1970'erne og 1980'erne, en rivende udvikling. I dag fremstår landet som en moderne nationalstat med god infrastruktur og en moderne sundheds- og uddannelsessektor. Det har imidlertid indtil nu knebet mere med udviklingen af landbrug, fiskeri, lokal industri og handel (sidstnævnte især på grund af konkurrencen fra Dubai).

Der bor cirka 3 millioner mennesker i Oman, sproget er arabisk, valutaen er omansk rial og de største religioner er Islam og Hinduisme.

Tidsforskel

Tidsforskellen på Oman og Danmark er forskellig, da det afhænger af tidspunktet på året. I Oman er der ikke noget, der kaldes sommertid, da da vejret er sommerligt hele året rundt. Men tidsforskellen kan defineres som følgende: Når der er vintertid i Danmark er det +3 timer, og når der er sommertid i Danmark er det +2 timer.

Vi i BENNS er altid klar til at hjælpe jer med at skræddersy jeres drømmeferie til Oman. Kontakt en af vores rejseeksperter og start planlægningen.

Læs mere om Mellemøsten her. 

Khasab, Oman
Khasab, Oman
Stranden Al Mughsail, Oman
Stranden Al Mughsail, Oman
Wadi Shab, Oman
Wadi Shab, Oman
Rejseekspert René kan skræddersy rejsen til Oman

Få skræddersyet rejsen til Oman

Hej! Jeg kan hjælpe med at skræddersy din rejse til Oman.

Alle priser på vores hjemmeside er i danske kroner. Vi tager forbehold for prisændringer og trykfejl.
Vis resultater for: