65 65 65 65
Mandag: kl. 09-17. Tirsdag-torsdag: kl. 08.30-17. Fredag: kl. 08.30-16
Kontakt os
Denne rejse er desværre ikke længere tilgængelig, men du kan finde lignende rejser længere nede på denne side.
65 65 65 65
Få et tilbud

På opdagelse med ekspeditionsskibet MS Roald Amundsen

Verdens første hybride krydstogtskib, MS Roald Amundsen, begyndte sin jomfrurejse i 2019. Skibet er opkaldt efter den norske eventyrer Roald Amundsen; den første mand, der krydsede Antarktis og Sydpolen.

Se på denne video, hvad det er, der gør MS Roald Amundsen så unikt:

Det banebrydende fartøj er drevet frem af ny og bæredygtig hybridteknologi, der vil reducere brændstofforbruget meget. Skibet får tilført strøm fra fire motorer og to store batterienheder. Disse, kombineret med skrogets struktur, reducerer MS Roald Amundsens brændstofforbrug med ca. 20 % og skærer ned på CO2-udledninger med mere end 3.000 ton om året.

Skibet er specialdesignet til sejladser i polarhavene. Et af de mest iøjnefaldende elementer ved skibets udvendige design er inden-/udendørs observationsdækket i to niveauer. Det er et ideelt sted at beundre naturens scenerier og iagttage dyrelivet gennem en kikkert.

Ombord finder man moderne suiter og kahytter, hvor interiør og indretning er præget af kvalitet og komfort.

Efter dagens sansemættende oplevelser kan man fx. slappe af og hvile ud i den elegante Explorer Lounge, besøge motions- og wellnesscenteret, eller nyde landskabet og solnedgangen på det store inden- og udendørs udsigtsdæk med agterdækkets infinity pool og boblebade.

Kom tættere på naturen, dyrelivet og lokalsamfundet på et bæredygtigt eventyr med MS Roald Amundsen. 

Skibsfakta:
Byggeår: 2019
Længde: 140 m
Bredde: 23,6 m
Antal dæk: 11 (heraf 9 passagerdæk)
Antal kahytter: 265
Antal passagerer:  530 (500 i Antarktis)
Antal besætning: 151
Bruttovægt: 20.889 (GRT)
Fart: 15 knob

Udvalgte kahytter og suiter

MS Roald Amundsen har et bredt udvalg af komfortable kahytter. Det fantastiske landskab afspejles i et behageligt interiør, hvor et design med skandinaviske materialer fra naturen som granit, egetræ, birk og uld sætter en høj kvalitetsstandard.

Alle kahytter er udvendige og har eget bad og toilet. Halvdelen af kahytterne har egen balkon og suiterne agterude har ligeledes privat udendørs boblebad, hvorfra der er en ganske spektakulær udsigt.

MS Roald Amundsen er velegnet til kørestolsbrugere, bemærk dog at lokale forhold kan gøre det umuligt at benytte/medtage kørestol i land. Check in og check ud i Kangerlussuaq i Grønland er fx. med Polarcirkelbåd, så det er ikke muligt at starte og slutte rejsen i Kangerlussuaq hvis man har behov for at bruge kørestol.

Ekspeditionssuiter

Suiterne er store og veludstyrede med store vinduer, og de fleste har balkoner. Nogle kahytter har et privat, udendørs boblebad. Suiterne har fleksibelt sengearrangement med behagelige sofaer, siddeområder og fjernsyn. Ekspeditionssuiterne findes kun på de øverste og midterste dæk. Ekspeditionssuite-konceptet inkluderer ydermere badekåbe, espressomaskine o.a. Der er forskellige typer suiter på skibet:

Hjørne Suite med balkon

Hjørnesuiterne agter er på 20-30m2 med egen balkon og jacuzzi. Kahytten har fleksible sengeløsninger, nogle med sofa, store vinduer, sofa, TV, minibar, badekåbe, kaffe og the, samt espressomaskine.

Suite med balkon

Suiterne er på 20-28 m2 og har egen balkon. Kahytterne er beliggende på øverste dæk med fleksible sengeløsninger, nogle med sovesofa, TV, minibar, badekåbe, kaffe og the, samt espressomaskine.

Arctic Superior

Kahytter i Arctic Superior klassen er behagelige og rummelige, og de fleste er med balkon. Fleksible sovepladser med separate senge og sovesofa. TV og andre faciliteter gør dette til en af de mest populære kahytskategorier. Arctic Superior konceptet inkluderer en elkedel, te og kaffe. I kategorien findes der forskellige kahytstyper:

Øverste dæk kahytter med balkon

Rummelige kahytter på 15-19 m2 med egen balkon på de øverste dæk. Kahytterne har fleksible sengeløsninger, nogle med sovesofa, TV, kedel til the og kaffe.

L kahyt uden balkon

Kahytterne ligger på midterdæk og har ingen balkon. Kahytterne er fra 24-27 m2 med fleksible sengeløsninger med separate senge, TV, kedel til the og kaffe.

Polar Outside

Polar Outside kahytterne findes primært på midterste dæk og byder på fremragende indkvartering af høj standard. Alle kahytterne har vindue, og de fleste er rummelige i størrelsen fra 17-23 m2. Kahytterne har fleksible sengeløsninger og TV. Der findes 2 kahytstyper i kategorien:

Store kahytter på midterdækket

De fleste kahytter er på 20 m2 med fleksible sengeløsninger og TV. 

Kahytter på nederste/midterste dækket

Kahytter på ca. 17 m2 og beliggende på mellemste dæk. Kahytten er med dobbeltseng og TV.

Udvalgte faciliteter/aktiviteter ombord

Man vil ikke finde bingo, arkadespil og underholdning, som man ofte finder på traditionelle krydstogtskibe. Hurtigrutens mål er at få jer tættere på unikke omgivelser og at lade jer dele oplevelsen med jeres medrejsende. Lejlighedsvist kan der være noget let underholdning ombord om aftenen.

Af underholdningsmuligheder/aktiviteter kan nævnes:

 • Amundsen videnskabscenter
 • Observationslounge
 • Motions- og wellnesscenter
 • Infinity pool
 • Boblebade
 • Løbebane
 • Bibliotek
 • Butik
 • Foredrag og forelæsninger 
 • Foto workshops

Restauranter og bar

MS Roald Amundsen har en bar med et godt udvalg af spiritus, vin, øl og sodavand og en lounge med kaffeservice.

Et ekspeditionskrydstogt er en fest for alle sanser. Hurtigrutens dygtige kokke og køkkenpersonale sætter en ære i at skabe lækre måltider baseret på smagfulde retter, leveret af certificerede leverandører og med brug af bæredygtige produkter.

Valg er selvfølgelig vigtigt, at alle har lækre måltider med et valg af fisk, kød og plantebaserede retter.


Skibet har tre restauranter inspireret af den nordiske/norske kulinariske arv.

 • Aune Main Dining - opkaldt efter den norske skibshandler og polarforskerleverandør, Tinus Aune. Aune er hovedrestauranten ombord. Morgenmad, frokost og middag serveres her og er inkluderet i prisen. Aftensmaden varierer med et fint udvalg af kød, fisk eller plantebaserede retter.
 • Fredheim - skibets uformelle mødested, opkaldt efter en jagtstation på Svalbard fra 1900-tallet. Fredheim tilbyder kaffe, wienerbrød og internationale retter i et uformelle omgivelser. Spisning i Fredheim er inkluderet. Normalt er Fredheim åben for morgenmad, frokost og middag.
 • Lindstrøm - en restaurant med specialiteter opkaldt efter Adolf Lindstrøm, de norske polarheltes foretrukne køkkenchef. Nyd udsøgt gourmetkøkken i Lindstrøm, baseret på à la carte menukort. Restauranten serverer udsøgt frokost og middage hver dag og byder alle gæster velkommen til at bestille deres bord om bord. De dygtige kokke i Lindstrøm præsenterer ny menu hver 8. dag.

For den ekstra forkælelse: Wellness & Spa

Velvære og afslapning
Forbered dig på at blive forkælet med en række Spabehandlinger, herunder scrubs, massage, ansigtsbehandlinger, manikyr og pedicure. Hver behandling efterlader dig afslappet, fornyet og helt klar til den næste dags aktiviteter og oplevelser.

Læs mere om Hurtigruten her.

Masser af hygge ombord på MS Roald Amundsen
Masser af hygge ombord på MS Roald Amundsen
MS Roald Amundsen i Alaska
MS Roald Amundsen i Alaska
Alle priser på vores hjemmeside er i danske kroner. Vi tager forbehold for prisændringer og trykfejl.
Vis resultater for: