Krydstogter har i en lang årrække været forbundet med en eksklusiv rejseform, der var dyr, men sådan er det ikke nødvendigvis længere. Den eksklusive atmosfære, de kulørte drinks, det krystalblå vand og de spændende destinationer er der stadig, men nu er prisen i en ende, hvor den almene dansker kan lege med. Mens priserne er dalet, er besøgstallene eksploderet efter, at danskerne søger alternativer til charterrejserne.

Spar penge, når du bestiller din rejse

Det første punkt i dit fremtidige krydstogt vil altid være bestillingen af selve rejsen allerede her, kan du spare penge. Mange penge. Der er særligt én ting, som er afgørende for at finde et billigt krydstogt:

”Der er virkelig mange penge at spare, ved at rejse i off-season. I november måned kan du eksempelvis komme af sted for 4.500 kr. for en uges krydstogt i Middelhavet med både fly og mad betalt. Det er jo billigt. Selv hvis du ikke vil rejse off season, er det en god idé, at holde øje med de tidsbegrænsede tilbud, som rederierne udstikker.” siger Rejseekspert i BENNS.

Tilbuddene opstår, når rederierne ikke har fået fyldt deres skibe og derfor udbyder de resterende pladser til en god pris. Vær dog opmærksom på, at der ikke er tale om last minute-tilbud, som vi kender det fra afbudsrejser på charterferien. Tilbuddene kommer i kampagneperioder, der ofte slutter flere uger før afrejse. 

Spar penge, når du skal på oplevelse

Krydstogtsskibet lægger i løbet af syv dage til i fem havne. I hver havn er der typisk et udbud af 10-15 udflugter af varierende karakter. Her tjener krydstogtskibene penge ved at arrangere ture med engelsktalende guider. Arrangerer du din egen tur, er der meget at spare. Så medbring en god guidebog til solsengen og så er du helt klar på, hvad du ikke vil gå glip af, når skibet lægger til kaj.

”Ved at hyre en taximand som vejviser, kan du spare mange penge. Taxierne er vant til at fragte turister rundt mellem attraktioner, og de holder derfor parat udenfor anløbshavnene. Der er altid mange taxachauffører om buddet, og derfor kan du ofte forhandle dig frem til en god pris. Du sparer i hvert flad halvdelen af prisen ved at arrangere din egen udflugt.” Rejseekspert, BENNS.

Udflugterne er hurtigt et af de områder, der kan tømme sparegrisen på kort tid. Henrik Nørgaard benytter arrangere ofte selv udflugter, når han er på krydstogt. Ekstra billigt bliver det, hvis du finder sammen med nogle andre rejsender og tager af sted i en minibus. Er I 8-10 stykker, er prisen tæt på en tredjedel af den pris, som du kan købe udflugterne til igennem rederiet.

 

Ombord på krydstogtskibet
Ombord på krydstogtskibet

Spar penge, om bord på skibet

Når du er på krydstogt, er maden altid indregnet i prisen, men det er drikkevarerne ikke. De kan købes om bord på skibet, og det er til priser, som vi kender det fra danske restaurationer. Derfor er det en regning, der hurtigt kan vokse sig stor.

”For de fleste af vores rejsende er det en god investering, at bestille all inclusive på drikkevarer før rejsen. Så skal du ikke tænke på øl, vin og spiritus under hele opholdet. All inclusive koster typisk 200-225 kr. pr. dag/ pr. person. Det er både lettere, billigere og mere praktisk for hovedparten af vores gæster.” Rejseekspert BENNS.

Når du bestiller all inclusive vil du ved indtjekning få et lille mærkat på dit kahytkort, som, når du viser det til tjenerne, giver fri adgang til øl, vin og drinks. Det er samtidig muligt, at købe vinpakker, hvor du får x-antal vin til en god pris. På vinen kan sættes prop, så den er klar til morgendagens romantiske middag på det åbne hav.

Det, du ikke kan spare penge på

Ovenstående er uden sammenligning de områder, der tager sig af hovedparten af udgifterne under krydstogtet. Underholdningen om bord på skibet er betalt, så du frit kan gå i teater eller biografen. Der er dog få områder, der kræver betaling:

”Særligt mange kvinder vælger at benytte sig af skibets behandlinger i spa-området f.eks. massage. Det er selvfølgelig ikke gratis. Derudover er drikkepenge obligatoriske, men som oftest inkluderet i den samlede pris.” Rejseekspert BENNS.

Rederierne forlanger et sted mellem 50-60 kr. pr. person/pr. dag. Drikkepengene bliver opkrævet ved rejsen afslutning, men det bliver du briefet om inden afrejse.