65 65 65 63
Man - tors. kl. 08.00 - 16.00. Fre. 08.00-15.00
Kontakt os
65 65 65 63
Klik her for tilbud

Om Rom

Ingen anden by i verden har samme charme som Rom med sine ruiner fra antikken, paladser fra renæssancen, springvand fra barokken og samtidig romerne med deres stilige tøj fra nutiden. Klimaet er mildt og mulighederne er mange hvadenten det skal være kunst, kulinariske specialiteter eller indkøb, vil byen kunne begejstre selv de mest kræsne.

Rom er overvældende med alle sine indtryk, sine myriader af snævre gader og pladser og utal af overraskelser, der venter om ethvert hjørne, man runder. Måske er det derfor at mange vender tilbage til Rom igen og igen, fordi man aldrig bliver færdig med byen.

Rom er den evige stad, antikkens arnested, pavernes by, renæssancens og barokkens højborg, piazzaernes og paladserne by, kirkernes og fontænernes by. Man støder på arkæologiske og historiske fund overalt; måske derfor at metroen kun består af 2 linier, som det tog en hulens masse år at bygge, fordi historiske fund hele tiden stoppede byggeriet.

Rom er sandt at sige en magisk by med alle muligheder for at lave en velgennemført firmarejse, temarejse, konference eller hvad formålet nu engang er.

Aktiviteter i Rom til firmarejsen 

Panorama sightseeing i forbindelse med ankomsttransfer
På ankomsttransfer kombinerer vi turen med en sightseeing på bus, hvor vi kører forbi de mest kendte monumenter i Rom som kan nydes fra bussen som f.eks. Caracallas Termer, Circus Maximus, Tiber-øen, Engelsborg, Peterskirken, Piazza Venezia, Colosseum og Santa Maria Maggior, lidt afhængig af trafikken i Rom men helt sikkert vil der være mange spændende monumenter undervejs ud over de nævnte.

Sightseeing Rom – gader og stræder
Sigthseeing til fods i Roms hjerte. Vi går over nogle af byens smukkeste og mest stemningsfulde pladser og gader, hvor farvestrålende markeder ligger i skøn forening med fornemme butikker. Fra Campo de' Fiori med blomster- og grøntsagsmarkedet går turen over Piazza Navona med de smukke springvand og elegante cafeer videre til Pantheon med endnu et sus fra Roms storhedstid. Herfra slentres mod Trevifontænens forfriskende kaskader og endelig slutter turen ved Den Spanske Trappe og Roms mest eksklusive shoppingområde.

Vatikanmuseet med det Sixtinske Kapel og Peterskirken
Vatikanmuseet rummer nogle af den vestlige verdens mest betydningsfulde kunstværker fra antikken til vore dage. Omgivelserne er storslåede med højloftede sale og gallerier, der alle er rigt udsmykket med marmor og smukke fresker. Et af de mange højdepunkter er besøget i Pavens private bedekammer Det Sixtinske Kapel – hvor den store renæssancekunstner Michelangelo har malet loftfreskerne og den imponerende ”Dommedag”.

Colosseum og Forum Romanum
Med bus til Piazza Venezia. Herfra begynder indtagelsen af Rom ved at bestige Capitol ad Michelangelos berømte trappe – nøjagtig som Karl V gjorde det i 1536. På toppen af højen ligger Roms rådhus og midt på den smukke plads, der ligeledes er Michelangelos værk, står en kopi af den kendte rytterstatue på Marcus Aurelius. Går man bag om rådhuset åbner der sig en betagende udsigt over Forum Romanum, som vi slentrer igennem, mens der fortælles hårrejsende historier fra antikkens blodige liv. Herefter fortsætter vi til Colosseum, hvor vi genoplever følelsen af hvad Colosseum engang blev anvendt til: Kampe mellem romerske gladiatore og kampe med vilde, eksotiske dyr!

Rome by night
Når dagen viger for mørket viser Rom sig fra en helt ny side. De antikke monumenter og storslåede kirker og paladser ligger badet i blød belysning og byens mange ”piazza’er” summer liv fra unge på scooter og elegant klædte romere på vej til middag. Italienerne går ud for at se og blive set og atmosfæren er perfekt med broerne, der spejler sig i Tiberen og Peterskirkens oplyste kuppel lige i nærheden. (Der kan evt. gøres ophold på Piazza Navona eller Campo Fiori for at nyde en aperitif.)
Efter en dejlig tur forbi Piazza Venezia, Colosseum samt andre byens oplyste monumenter køres til en god restaurant, hvor der serveres det bedste fra det lokale køkken. Efter middag bus tilbage til hotellet.

Dinner i sporvogn
En spændende aften, hvor uret stilles nogle år tilbage, og turen går gennem Rom ved aftenbelysning i én af byens gamle sporvogne. Men ikke en helt almindelig sporvogn - det er nemlig restaurantvognen der er sat på sporet og krydser byen. Foran Colosseum holder sporvognen så serveringen kan komme igennem vognen med en herlig middag. Under belysning fra Colosseum og Forum Romanum (og månen - hvem ved?), nydes måltidet. Herefter kører sporvognen videre gennem Rom til endestationen, hvorfra der er transport tilbage til hotellet i bus. Restaurantvognen bestilles eksklusivt til gruppen.

Pizzabagning
Restauranten ligger i udkanten af Rom’s historiske centrum på den anden side af Tibern og er indrettet i hyggelig gammel gård fra 1700-tallet. Hyggelig landlig stil med plads til 850 personer indendørs og 600 udendørs i gardens have som bl.a. har et området med antikke romerske udgravninger med mulighed for at lave en antik romersk aften eller en romantisk aperitif ved restaurantens lille sø inden middagen. Fleksibilitet, kreativitet og god service samt idéelt til større grupper. Straks efter ankomst serveres en aperitif. Hver deltager får udleveret kokkehat og forklæde og husets lokale ”pizzaiolo” (pizzabager) viser og fortæller hvordan man laver pizza. Herefter er det deltagerne selv der skal have fingrene i melet og lave sin egen pizza. Efter ca en times undervisning og sjov fortsætter aftenen med dinner, hvor der serveres forskellige forretter og herefter naturligvis deltagernes egen pizza!

Food walk i Rom
Spadserer tur gennem Rom’s centrum hvor hoved attraktionen ikke er historie og monumenter men mad og vin. Vi stopper i små hyggelige lokale madvare forretninger, farverige mad markeder, vinhandlere og selvfølgelig ved en ægte italiensk ”gelateria”. Mulighed for at købe fantastiske souvenir med hjem til eget køkken af de lokale produkter.

Fotosafari
Gruppen bliver delt op i hold, hvor hvert hold får en liste med attraktioner rundt i byen og italienske specialiteter. Attraktionerne er ikke ”kedelige” monumenter, men oplagte idéer til at ”skyde” nogle sjove og fantasifulde billeder. Det hold der tager de sjoveste/bedste billeder på turen præmieres, evt ved et efterfølgende aftenarrangement

Aktiviteter udenfor Rom

Katakomberne & Frascati-vindistriktet
Turen går sydpå forbi den Aurelianske bymur og ved Via Ardeatina besøger vi katakomberne - en af Romerrigets første hemmelige kristne begravelsespladser. Gravene befinder sig i kilometerlange underjordiske gallerier anlagt mellem III. og V. Århundrede e. Kr og man bliver vist rundt af munkene fra det tilhørende kloster.
Herefter går turen videre mod de romerske bjerge, hvor landskabet vel ude af Rom bliver til vinmarker og olivenlunde. Midt i herlighederne ligger Frascati og i den lille bys opland produceres vinen af samme navn. Der aflægges besøg hos en af de lokale producenter og efter rundvisning i vinkældrene nydes en god lunch med lokale specialiteter og naturligvis husets egen vin. Efter lunch retur til Rom.

Castelli Romani
Om morgenen forlades Rom og turen går sydpå mod de romerske bjerge i krateret af den store udslukte Lazio-vulkan. Vel ude af byen bliver landskabet vinmarker,olivenlunde og små byer og der gøres først ophold i Castel Gandolfo. Byen menes at være bygget ovenpå Alba Longa - den første romerske bydannelse i området i forhistorisk tid. Idag prydes byen af Pavens sommerresidens og fra en lille terrasse bag torvet er der en dejlig udsigt over Albanersøen. Der fortsættes gennem byerne Albano og Genzano til Nemi, der ligger på en skråning ned mod søen af samme navn. Efter en lille tur rundt i det maleriske centrum, hvor man i sæsonen kan købe de vidt berømte Nemi-skovjorbær, køres til en restaurant i skoven lige uden for byen. Her serveres en dejlig lunch tilberedt med sæsonens friske råvarer, hvorefter turen går videre til Roms vindistrikt Frascati. Der aflægges besøg hos en af de lokale producenter og efter rundvisning i vinkældrene smages på vin og lokale specialiteter, før turen atter går tilbage til Rom.

Tivoli – Hadrians Villa og Villa D’Este
Udflugt til byen Tivoli ca. 30 km øst for Rom. Vi besøger først Hadrians Villa, der blev påbegyndt i 118 e.Kr. og 20 år senere var den største villa, der nogensinde blev bygget i antikken. Kejser Hadrian beordrede sine arkitekter til at kopiere det smukkeste han havde set i det Romerske Imperiums provinser, og derfor findes spor af også egyptisk og østerlandsk bygningskunst i anlægget. Gennem tiderne er villaen forfaldet som følge af krige og plyndringer og i vore dage er der ikke meget tilbage. Det er dog stadigt muligt at beundre gæstestuen, biblioteket samt "oasen", som var tilegnet Antinoo, kejserens mandlige elsker.
Der fortsættes til Tivoli, hvor vi besøger Villa D'Este bygget til kardinal Ippolito D'Este i 1500-tallet. Især haven tiltrækker sig den besøgendes opmærksomhed. Den er indrettet i stejle terrasser og prydes af 100 fontæner, hvis klukkende vand er en lise for en fortravlet sjæl på varme sommerdage. Tid til shopping i byen Tivoli inden turen atter går tilbage til Rom.

Ostia Antica
Tre km. fra badebyen Ostia ligger de spændende udgravninger af Roms store havneby Ostia Antica, opført 1.-2. århundrede e.Kr. Imponerende ruiner viser, hvor velfungerende en by i romerriget var. Turen gennem udgravningerne tager ca. 2 timer, med besøg i bl.a. teatret, bageriet og markedspladsen med nogle af de bedst bevarede romerske mosaikker overhovedet. Her fornemmes virkelig hvordan en borger boede, spiste og klædte sig for næsten 2000 år siden i en af Romerrigets mest velhavende byer.
En dejlig lille tur for dem som ønsker at opleve antikke udgravninger som i Pompei, men gerne vil skånes for den lange køretur.

Attraktioner i Rom

Rækken af attraktioner er uendelig lang, så her er en forsmag på de væsentligste ting, man bør opleve/besøge når man er på firmarejse i Rom:

Pantheon

Det over 2000 år gamle tempel er måske Roms mest bemærkelsesværdige attraktion. Roms bedst bevarede antikke bygning er et absolut must når man er i Rom. Bygningen blev bygget af Hadrian og stod færdig i år 120 e.Kr.. Pantheon var dedikeret
til de klassiske græske guder, men blev i år 608 konverteret til kirke og er i dag kendt som 'Basilica di Santa Maria ad Martyres'. Pantheons mest imponerende træk et den enorme betonkuppel - diameter 43.3 meter, som stadig er den største ikke-understøttede kuppel i verden. Det 8.7 meter brede åbne hul i kuplen var templet forbindelse til guderne. Ja, det regner ind igennem men vandet forsvinder umærkeligt gennem 22 næsten usynlige huller i gulvet.

Vatikanet museer

Påbegyndt i 1600-tallet af pave Julius II og udvidet af efterfølgerne. Museerne holder til i Palazzo Apostolico Vaticano og rummer et væld af fantastiske udstillinger rundt i de 7 km. lange gange. Højdepunkterne er en spektakulær udstilling af klasiske statuer, en række af rum med freskoer af Raphael og især det sixtinske kapel malet af Michelangelo.

Peterskirken

Peterskirken er Italiens største, rigeste og mest spektakulære basilika. I et land med så mange fantastiske kirker er Peterskirken alligevel helt unik og enestående. Kirken blev påbegyndt i det 4. århundrede og færdiggjort i 1629. Kirkens indre rummer helt unikke kunstværker, inklusive 3 af Italiens mest berømte: Michelangelos Pietà, Michelangelos 119 m. høje, enorme kuppel og Berninis 29m høje baldakin over pavens alter, der står over St. Peters grav.

Via Appia Antica

Opkaldt efter kejser Claudius blev de første 90 km af vejen lagt i år 312 f.Kr. Via Appia nåede i år 190 f.Kr. helt til Brindisi. Via Appia var under Romerne en ekslusiv adresse, men dog med dystre undertoner, idet det også var her at Spartacus og hans slaverebeller blev korsfæstet i år 71 f.Kr. samt hvor de tidlige kristne gravede deres katakomber over en 300 km lang strækning. Visse af katakomberne kan besøges i dag.

Kapitolium i Rom

Museerne på Kapitolium er verdens ældste offentlige museer. Museerne så offentlighedens lys i 1471 og rummer nogle af Italiens fineste klassiske skulpturer, inklusive de ikoniske Lupa Capitolina, Remulus & Remus og 'den døende Galler'. I tillæg er der et helt fantastisk galleri med malerier af Titian, Tintoretto, Rubens og Caravaggio.

Trastevere & Gianicolo

Med dets snævre, idylliske gader, farverige paladser og bohèmeagtige stemning, er Trastevere for altid et trendy og livligt sted at bevæge sig rundt. Livligt om dagen men det er især om aftenen, når de mange charmerende caféer og restauranter åbner, og folk strømmer til for at chille og slappe af.

Forum Romanum

Forum Romanum er et imponerende men også lidt forvirrende sted, men den mange reminiscenser af bygninger, templer, kirker og åbne pladser, der i tidligere tider var Romernes udstyrsstykke for deres følelse af prægtighed og overlegenhed. Området blev påbegyndt i det 7 århundrede f.Kr. oven på en etruskisk begravelsesplads, og blev sidenhen udbygget gradvis til over tiden at blive det romerske riges sociale, politiske og kommercielle centrum. Hødepunkterne er mange men her kan nævnes Septimus Sverus' Triumfbue, Konstantins triumfbue, Curia, Basilica of Maxentius og Cala delle Vastali.

Trevi-fontænen

Trevi-fontænen er en flamboyant, barokt eksempel på mytiske figurer og vilde heste. Fontænen fylder en hel side af 1700-tals paladset, Palazzo Poli. Fontænen er bygget af Nicola Salvi i 1732. Vandet kommer fra 'aqua virgo' en underjordisk akvadukt fra 1. århundrede, og Trevi refererer til at 3 veje fører til fontænen. Restaureret i 2015 og fremstår nu i sin oprindelige pragt og glans.

Roms historiske kirker

Basilika San Giovanni Lateran
Udover Peterskirken rummer Rom et utal af fantastiske kirker. De tidligste kirker er fra det 4. århundrede og det ypperste eksempel fra den tid er Basilica di San Giovanni in Laterano. Et sandt mesterstykke, næsten på højde med Peterskirken. Andre 'show-stoppers' er Basilica di Santa Maria in Trastevere og Basilica di Santa Maria Maggiore. I perioden mellem det 8. og 12. århundrede kom anden bølge af kirker i Rom, og Renæssance-perioden betød endnu flere kirker deriblandt Peterskirken, som det ypperste eksempel. Flest kirker blev dog bygget i Barok-perioden med jesuitterkirker som Gesù og Sant Ignazio di Loyola.

Når katolske pilgrimme besøger Rom, besøges de syv største basilikaer:

 • Peterskirken
 • San Giovanni in Laterano
 • San Paolo fuori le Mura
 • Santa Maria Maggiore
 • Santa Croce i Gerusalemme
 • San Lorenzo fuori le Mura
 • San Sebastiano

Roms fantastiske Piazzaer

Piazza Navona i Rom
​Rom er pladsernes by. Overalt møder I små pladser, store pladser, men alle lige charmerende, hvor et herligt dagligliv udspiller sig med fantastiske renæssancebygninger som kulisser. Caféer og restauranter omkranser typisk pladser så det er her at 'people-watching' er en populær beskæftigelse. Her skal blot nævnes nogle af de smukkeste:

 • Piazza Navona
 • Piazza Campo de' Fiori, også en livlig markedsplads om dagen
 • Piazza di Spagne, den spanske trappe
 • Piazza del Campodoglio

 

Programforslag

Programforslag A: 5 dage i Rom

Dag 1:
Ankomst til Roms lufthavn med transfer til hotellet.

Kl. 20:00: Middag
Dinner på typisk romersk restaurant med ternede duge og rigtig godt køkken.
Restauranten ligger i det charmerende kunstnerkvarter Trastevere. Borde udendørs på den brostensbelagte gyde, lille intern have samt 2 hyggeligt indrettede sale indendørs. Lukket mandag.

Dag 2:
Kl. 09:00: Sigthseeing til fods i Roms hjerte.
Vi går over nogle af byens smukkeste og mest stemningsfulde pladser og gader, hvor farvestrålende markeder ligger i skøn forening med fornemme butikker. Fra Campo de' Fiori med blomster- og grøntsagsmarkedet går turen over Piazza Navona med de smukke springvand og elegante cafeer videre til Pantheon med endnu et sus fra Roms storhedstid. Herfra slentres mod Trevifontænens forfriskende kaskader og endelig slutter turen ved Den Spanske Trappe og Roms mest eksklusive shoppingområde.

Eftermiddagen på egen hånd.

Kl. 20:00: Dinner på restaurant i gåafstand fra hotellet
Én af byens bedste lokale restauranter beliggende tæt ved Piazza Navona. Her serveres en menu bestående af antipasti misti - 12-14 div. småretter (Parmaskinke, melon, oliven, mozzarellaost, marinerede grønsager, små krydrede frikadeller osv) samt frugtsalat ledsaget af hvidvin og mineralvand samt kaffe.

Dag 3:
Dagen på egen hånd indtil kl. 18.00

18:00: Rome by night
Når dagen viger for mørket viser Rom sig fra en helt ny side. De antikke monumenter og storslåede kirker og paladser ligger badet i blød belysning og byens mange ”piazza’er” summer liv fra unge på scooter og elegant klædte romere på vej til middag. Italienerne går ud for at se og blive set og atmosfæren er perfekt med broerne, der spejler sig i Tiberen og Peterskirkens oplyste kuppel lige i nærheden.

19:30: Pizzabagning
På en restaurant beligger i udkanten af Rom’s historiske centrum på den anden side af Tibern indrettet i hyggelig gammel gård fra 1700-tallet. Hyggelig landlig stil med plads både indendørs og udendørs i gardens have som bl.a. har et området med antikke romerske udgravninger. Straks efter ankomst serveres en aperitif. Hver deltager får udleveret kokkehat og forklæde og husets lokale ”pizzaiolo” (pizzabager) viser og fortæller hvordan man laver pizza. Herefter er det deltagerne selv der skal have fingrene i melet og lave sin egen pizza. Efter ca en times undervisning og sjov fortsætter aftenen med dinner, hvor der serveres forskellige forretter og herefter naturligvis deltagernes egen pizza!

Dag 4:
09:30: Heldagstur til Frascati
Turen går mod de romerske bjerge, hvor landskabet vel ude af Rom bliver til vinmarker og olivenlunde. Midt i herlighederne ligger Frascati og i den lille bys opland produceres vinen af samme navn. Der aflægges besøg hos en af de lokale producenter, der producerer såvel olivenolio som vin. Rundvisning i produktionen og vinkældrene, hvorefter der smages på gårdens specialiteter.

20:00: Middag
Dinner på lokal vinbar og restaurant med masser af charme i et af de historiske paladser ved Pantheon. Væggene er fyldt op med vin og man finder i det rustikke lokale forskellige gamle redskaber der blev brugt til at lave vin med før i tiden. Menuen byder på et godt velrenomeret italiensk køkken og hvis man ikke ønsker den vin der hører til menuen kan man bare kigge rundt og se det kæmpe udvalg.

Dag 5:
Afrejse på nærmere angivet tidspunkt.
Afgang fra hotel med guide og bus. Transfer til lufthavnen.

Programforslag A: 4 dage i Rom

Dag 1:
13.55: Ankomst til Rom lufthavn med fly.
Guide vil vente i ankomsthallen med et skilt. På lydene gruppens navn. Transfer til hotel i Rom.

Dag 2:
09:30: Sightseeing Rom – gader og stræder
Sigthseeing til fods i Roms hjerte. Vi går over nogle af byens smukkeste og mest stemningsfulde pladser og gader, hvor farvestrålende markeder ligger i skøn forening med fornemme butikker. Fra Campo de' Fiori med blomster- og grøntsagsmarkedet går turen over Piazza Navona med de smukke springvand og elegante cafeer videre til Pantheon med endnu et sus fra Roms storhedstid. Herfra slentres mod Trevifontænens forfriskende kaskader og endelig slutter turen ved Den Spanske Trappe og Roms mest eksklusive shoppingområde.

12:30: Frokost
Turen afsluttes med lunch på én af byens bedste lunchrestauranter, lige ved Piazza Navona. Her serveres en menu bestående af antipasti misti - 12-14 div. småretter (Parmaskinke, melon, oliven, mozzarellaost, marinerede grønsager, små krydrede frikadeller osv) samt frugtsalat ledsaget af hvidvin og mineralvand samt kaffe.

Resten af eftermiddagen på egen hånd med tid til shopping mm

Kl. 20:00: Middag på restaurant på Piazza Navona
Afgang fra hotel til fods med guide der følger dem for middag på Ristorante Tre Scalini, Piazza Navona 28, en af Roms ældste restauranter i exklusiv og klassisk stil. Den er kend for sit traditionelle romerske køkken. Restauranten ligger direkte på Piazza Navona med en skøn udeterrasse som romerne gerne udnytter i forår og sommer perioden. Restauranten er blandt andet kendt for sit gode køkken og især for deres hjemmelavet dessert “tartufo” . Retur til hotel på egen hånd

Dag 3:
10:00: Udflugt til vingård
Afgang fra hotel med bus og guide. Vi kører til middag på vingården Santa Benedetta beliggende i Castelli Romani (25 km fra Rom). Efter 45 min. ankomst til dette skønne sted. som er et typisk italiensk landsted beliggende 2 km uden for Frascati. Landstedet producerer finere eksportvine, såsom ”Frascati d.o.c.Superiore”, ”Cannellino”, ”Spumante” og ”Muffato Nobile” samt bordvin, der sælges i regionen Lazio.

Ved ankomst bydes velkommen af husets frue Fabia med servering af et glas vin af egen produktion. Derefter udleveres forklæde og kokkehue til hver, og så er det tid at slå sine folder med fingerne i pastadejen under køkkenets mamma (på billedet er det hende med gryden og træskeen i hånden) , indstrukser og "strenge" overvågelse. Alt imens pastaen laves, nydes der et glas vin eller to + der nydes de skønneste delikatesser bestående af diverse ostetyper, grønsager, skinker, ristet landbrød og meget mere. En sand fryd for ganen. Dette er ikke et kursus på højt plan men på en afslappet og sjov måde. Pastaen nydes til frokost og resten af menuen står køkkenets mamma for. Fantastisk godt lokalt landkøkken, hvor alle herlighederne tilberedes med husets egen olivenolie, grønsager og ledsages af vin fra gårdens egen produktion. Et fantastisk sted og en oplevelse for livet.

Retur til hotel hen på eftermiddagen.

Middag på egen hånd

Dag 4:
Kl. ​​​11:30: Afrejse
Afgang fra hotel med guide og bus. Transfer til lufthavnen.

 

 

Hvorfor Rom?

 • Historiske oplevelser
 • Lækker mad
 • Smukke Piazza'er
 • Storslåede kirker
Vis resultater for: