65 65 65 63
Man - tors. kl. 08.00 - 16.00. Fre. 08.00-15.00
Kontakt os
65 65 65 63
Klik her for tilbud

Om Prag

Prag er en af Europas bedst bevarede byer og er med sin romantiske beliggenhed ved floden Vltava med smukke middelalderbroer og en enestående ’skyline’, domineret af utallige kirkespir og kirkekupler som fantastisk baggrundstæppe, et mageløst skue hvis lige næppe findes. Det er derfor oplagt at tage på firmarejse til Prag - eller grupperejse til Prag.

Når man er på gruppe- eller firmarejse i Prag, bør man besøge byens historiske bydel, som er ren idyl og følger i dag stadig planen udlagt for mere end 1000 år siden med smukke pladser og snævre, brostensbelagte gader. Over det hele stråler den majestætiske St. Vitus katedral som det naturlige centrum i Prags borgområde.

Prag er som et sandt frilandsmuseum over de seneste 1000 års arkitektur og snart sagt alle stilarter er repræsenteret her: Romansk, gotisk, renæssance, barok, rokoko, jugend, kubisme og socialrealisme.

Mulighederne er mange for en firmarejse til Prag

Blander man dette overvældende arkitektoniske indtryk med muligheden for herlig klassisk musik, spændende teater/underholdning, interessante museer og god mad og drikke, er det ikke svært at forstå at byen tiltrækker millioner af besøgende hvert eneste år. For her er virkelig noget at komme efter af enhver art og for enhver pengepung og til ethvert formål.

I Prag er det kun ens fantasi, der sætter grænser for, hvad man kan opleve, så uanset om man er på en firmarejse, en privat grupperejse, et firma kick-off eller noget helt fjerde, så er Prag byen, hvor jeres krav og ønsker kan honoreres.

Sightseeing i Prag

Der er mange muligheder for at arrangere sightseeing i Prag. I kan vælge en ½ eller 1/1 dags sightseeing. Hvis I har ankomst om formiddagen eller ved middagstid kan det være en god ide at bestille bus og guide, som møder jer i lufthavnen. så får I lige en ½ dags sightseeing med guide i Prag, inden I bliver sat af ved hotellet. På denne måde har I fået en god indgangsvinkel til byen.

Det kan også være, I gerne vil have en sightseeing til fods, hvor I koncentrerer jer om Borgområdet og den centrale del af Prag.

Arkitektur / Art Nouveau
Hvis jeres interesse er inden for arkitektur, så kan vi sagtens tilrettelægge en sightseeing, hvor I evt. koncentrerer jer om Prags nye bygninger i kombination med de gamle bygninger, F.eks. The Dancing House, Smichov distriktet, The Golden Angel (Jean Nouvel). The National Theatre Annex, samt området ved Karlin med nybyggeri. Her er mange Smukke Art Nouveau bygninger bl.a. det gamle borgerhus Obecni Dum.

Sightseeing med sporvogn
Det er muligt at arrangere en sightseeing med sporvogn i Prag. Her lejer I jeres helt egen sporvogn sammen med en guide. Dette kunne være en fin idé i forbindelse med en evt. afslutningsmiddag i Prag. Mens I får en lille sightseeing i Prag, kan I nyde en drink, inden I bliver sat af så tæt ved restauranten som muligt. En anderledes måde at opleve Prag på.

Se Prag fra vandsiden
I Prag har I også muligheden for at vælge en stille og rolig sightseeing, hvor I sejler på Moldau og ser Prag fra vandsiden. I kan vælge den korte tur, som tager ca. 1 time og er en dejlig afslappende måde at opleve Prag på. I kan også vælge en lidt længere tur, hvor I nyder en frokost eller middag på båden, mens I nyder synet at Prag fra Moldau.

Glasfabrik
Et besøg på en glasfabrik

Laterna Magika
Prag byder også på det kendte ”Laterna Magika”, som indeholder alle kunstarter dans, ballet, film, lysbilleder, musik og skuespil.

Sort Teater
I ”Sort Teater” er alle genstandene malet i fluorescerende farver, mens personerne, som fører genstandene er klædt helt i sort, og derfor er usynlige på scenen.

Ølsmagning / Staropramen
Staropramen ligger i Prag. Siden 2011 har produktionen være lukket for besøgende, og man har i stedet skabt et audio-visuelt show, som fortæller om bryghusets historie og udvikling. Besøget slutter i en hyggelig bar, hvor der kan arrangeres smagsprøver.

Vinsmagning
Det er også muligt at arrangere vinsmagning i Prag, hvor I får fortalt historien om tjekkisk vinproduktion, og lejlighed til at smage de lokale Czech & Moravian Wines.

Skoda Rally
I udkanten af Prag er det muligt at arrangere et Skoda rally, som inkluderer en Skoda fra 80’erne en GPS, et digitalt kamera og meget andet. Efter instruktioner bliver gruppen delt i mindre grupper på 4 personer, som har hver deres Skoda. Turen/skattejagten er på ca. 40-50 km med check-points undervejs.

Trabant Rally
Det er også muligt at arrangere Trabant Rally i Prag. Turen starter normalvis fra hotellet. Her bliver gruppen delt i mindre grupper på 3 personer. Hvert hold får en Trabant med chauffør, et by-kort og et digital kamera. Der er 3 – 4 check points i Prag, og deltagerne skal så guide chaufføren. Ved sidste check point vil der normalvis være mulighed for, at deltagerne kan prøve at køre en Trabant.

Sightseeing / udflugter til attraktioner udenfor Prag

Ølsmagning / Brewery Krusovice
Hvis I ønsker at besøge et af de ældste bryggerier i Tjekkiet, så skal I besøge Brewery Krusovice, som har eksisteret siden 1517. Til dette besøg skal I regne med ca. 4 – 5 timer, og der skal bruges bus, eftersom bryggeriet ligger uden for Prag.

Cesky Raj / Det Bøhmiske Paradis
I Cesky Raj/Det Bøhmiske Paradis, som ligger ca. 1 times kørsel fra Prag, er der mange muligheder for aktiviteter lige fra trekking, mountainbike, klatring/rappelling etc.

Theresienstadt
besøg i koncentrationslejren Theresienstadt, som ligger ca. 1 times kørsel fra Prag er bestemt også en mulighed, og i øvrigt særdeles populært.

Attraktioner i Prag på firmarejsen

Rækken af attraktioner er uendelig lang, så her er en forsmag på de væsentligste ting, man bør opleve/besøge under et ophold i Prag:

Borgområdet

Et besøg i borgområdet er et must. Borgen blev grundlagt i det 9. århundrede, men det var især Karl den 4., der formede borgen, som den ser ud i dag. Det umiddelbare midtpunkt er den smukke, gotiske St. Vitus katedral, som er Tjekkiets største kirke og landets spirituelle centrum.

Den Gyldne Gade

Den Gyldne Gyde er en snæver gade med små, farvestrålende huse. Husene er bygget ind i borgmuren og blev opkaldt efter guldsmedene, som boede i gaden i 1600-tallet. Der var dog ikke meget guld over gaden tilbage i 1800-tallet, hvor området var blevet forvandlet til slum. Gaden er især berømt for Franz Kafka, som boede her for en kort periode.

Karlsbroen

Bygget i det 14. århundrede af Karl den 4. Indtil det 19. århundrede var broen den eneste måde at komme mellem bydelene Mala Strana og Stare Mesto på - uden at skulle bruge en båd. Udsmykningen af broen med de 30 statuer af forskellige helgener er enestående. At stå på broen og se til de smukke bygninger på begge sider af floden er nærmest magisk.

Den gamle bydel

Prags gamle bydel ligger på begge sider af Karlsbroen og omfatter områderne Mala Strana og Staré Mestol. I centrum af Stare Mestp ligger den gamle rådhusplads Staromestské Námestí, og omkring pladsen ligger der en række historiske bygninger. I 1338 blev Det Gamle Rådhus bygget, og er i dag et af de største tilløbsstykker i Prag. Det skyldes det astronomiske ur, Orloj, fra 1490, der hver time opfører en lille forestilling.
Mala Strana ligger på venstre side af floden Vltava og de største attraktioner her er, udover slotsområdet, Wallenstein paladset, St. Nicolas kirken og Petrin udkigstårnet for enden af Karlsbroen.

Nove Mesto

Nove Mesto er den nye bydel. I centrum af denne bydel ligger Václav Namesti-pladsen, der oprindeligt blev brugt til hestemarked. I dag er hestene dog skiftet ud med en række restauranter, natklubber, butikker og hoteller. Omkring Václav Namesti-pladsen ligger også en række imponerende bygninger som Skt. Maria Snekirken, Statsoperaen og Nationalmuseet.

Den Gamle Jødiske Kirkegård

Kirkegården blev etableret tilbage i 1478 og er siden kun udvidet en smule. I hele 300 år var kirkegården det eneste sted, hvor alle Prags jøder havde lov til at blive begravet. Den sidste begravelse fandt dog sted i 1787, så i dag står Den Gamle Jødiske Kirkegård tilbage som en spændende turistattraktion.

Theresienstadt

Theresienstadt ligger 60 km nord for Prag og var en gennemgangslejr for mange af de europæiske jøder i nazitiden. De blev deporteret til denne tjekkiske fæstningsby, der var omdannet til et ghettofængsel, og derfra blev de fleste transporteret videre til Auschwitz og den næsten sikre død. Der kom godt 470 danske jøder til Theresienstadt.

Zizkov tv-tårn

Prags højeste og mest afskyede struktur på 216 meter. Nogle mener, det ligner en affyringsrampe til en rakat, andre en omvendt kanyle. En kendt vending fra Prag lyder, at fra toppen af tårnet har man byens bedste udsigt, for så ser man nemlig ikke selve tårnet. I klart vejr er der en forrygende oversigt over hele Prag.

Prag Zoo

Den zoologiske have ligger i den smukke Troja-dalkedel. Mange forklarende tekster er uheldigvis kun på lokalsproget, men dyr og børn ser ud til at forstå hinanden alligevel. Her er legeplads, butikker med souvenirs og spisesteder. Og så er der selvfølgelig dyr: over 500 pattedyr, mere end 600 fugle og over 100 krybdyr.

Meet Factory

Besøg det internationale kulturcenter, som arrangerer koncerter, teaterforestillinger samt kunstudstillinger. Stedet har 15 atelierer, som bliver brugt af internationale og tjekkiske kunstnere, som ofte udstiller deres værker i et af stedets tre gallerier eller åbner deres atelierer for besøgende. Der er altid mindst to forskellige udstillinger i gang, og næsten hver dag en teater- eller musikforestilling.

Spise & drikke i Prag

Der er utallige restauranter i Prag med mad for enhver smag, lige fra det traditionelle tjekkiske køkken med dumplings/knödels, kål, svinekød, kartofler etc. til det franske, italienske eller asiatiske køkken. I Prag finder I også restauranter til ethvert budget.

Restaurant Mlynec
Restaurant Mlynec har en pragtfuld beliggenhed i Prag, den ligger ud til Vltava med udsigt til Karlsbroen. Chefkokken har arbejdet på Restaurant NOMA i København, og maden er en kombination af det internationale og det lokale køkken, hvor lokale ingredienser bruges i høj grad.

French Restaurant
French Restaurant ligger i Municipal House/Obecni Dum, en smuk Art Nouveau bygning, som ligger i Prags centrum. Restauranten har bibeholdt den originale Art Nouveau stil.

Hvorfor Prag?

  • En af Europas smukkeste byer
  • Gode shoppingmuligheder og et pulserende udeliv
  • Kendt for god øl
  • Et bredt tilbud af klassiske opera-, ballet- og teaterforestillinger
  • oplev forskellig arkitektur
Vis resultater for: