65 65 65 63
Man - tors. kl. 08.00 - 16.00. Fre. 08.00-15.00
Kontakt os
65 65 65 63
Klik her for tilbud

Om Lissabon

Lissabon er det perfekte rejsemål for en firmarejse eller en privat grupperejse. Lissabon har et væld af seværdigheder og kulturelle attraktioner, som er interessante i mange sammenhænge. I finder et væld af lækre restauranter, caféer og andre type spisesteder, som kan danne rammen om jeres middage.

Hoteller findes i alle priskategorier og på alle kvalitetsniveauer, med faciliteter der kan honorere ethvert formål, uanset om der er tale om en firmakonference, en team-building aktivitet, en venne/veninderejse, en polterabend eller lignende.

Lissabon vil I ikke fortryde.

Lissabons største attraktioner:

 • Sao Jorge Borgen
 • Torre del Belem
 • Jeronimus klosteret
 • Katedralen Sé
 • Domkirken Igreja de Santa Engrácia (Pantheon)
 • ​EXPO-området

 

Attraktioner udenfor Lissabon:

 • Sintra med kongeslottet og slottet Pena Palace
 • Obidos middelalderby
 • Alcobaca-klosteret, UNESCO-beskyttet kulturattraktionBatalha-klosteret, UNESCO-beskyttet kulturattraktion
 • Sintra, Pena paladset

 

Aktiviteter i Lissabon

Herunder finder I forslag til aktiviteter i Lissabon.

Halvdagsudflugt til Belém 09.00 - 14.00

Kl. 09.00
Der afgang fra hotellet. Udflugten går til området Belém, hvor store monumenter vidner om landets glorværdige maritime fortid.

Kl. 09.30 - 14.00
Ved ankomst til Belém foreslår vi, at I tager en kaffepause, hvor der er mulighed for at smage på Portugals nationalkage, pasteis de nata, i områdets traditionelle coffee shop, et helt særligt sted smukt dekoreret med de særlige portugisiske kakler. Efter kaffe-/kagepausen fortsætter I med det guidede besøg rundt til Beléms 3 store kulturperler:

 • Jeronimus klosteret fra 1500-tallet, bygget i den særlige portugisiske manueline-stil, og med det ypperste indenfor den byggestil. UNESCO-beskyttet seværdighed.
 • Belém Tower, en fæstning bygget i begyndelsen af 1600-tallet. Ligeledes UNESCO-beskyttet seværdighed. Lå oprindeligt midt ude i floden Tagus.
 • Monumentet for Henrik Søfareren, bygget i 1939. Monumentet fejrer Portugals opdagelsesrejser til Den Ny Verden.

Som et supplement kan vi tilbyde en sejltur i speedbåd op ad Tagus floden, hvor I får muligheden for at opleve dels de nævnte monumenter dels Lissabon fra vandsiden, idet sejlturen går fra Torre del Belém til Praca do Comercio og retur. Turen foretages med speedbåd og varer ca. 45 minutter. Tager man denne tur, er man tilbage i Belém ved 13.00 tiden. Herefter venter en herlig frokost med fisk og skaldyr i restauranten '5Oceanos'.
Efter frokost køres der retur til jeres hotel.

Heldagsudflugt til Sintra/Cascais

Efter morgenmaden sætter I jer i bussen, der skal køre jer til den gamle kongeby, Sintra. Sintra ligger ca. 30 mins kørsel fra Lissabon, i de mere kølige bjergområder nordvest for byen. Sintra har konstant været beboet af portugisiske konger fra år 1500 til slutningen af 1900-tallet. Stedet er en betydelig attraktion, og byens hovedattraktion er Vila Palace, hvor kongen boede. Selve byen er særdeles hyggelig med mange smukke alm. huse, spændende caféer og restauranter. I går rundt i byen og får kaffe på Café Paris. I forlader Sintra, og frokosten venter. Den indtages på en typisk portugisisk restaurant, hvis specialitet er ovnstegt lam eller kalv. Som forret serveres honning melon med skinke. Frugt og dessert afslutter måltidet. Vin til maden.

Efter middagen kører I mod Cape Roca, det vestligste punkt i Europa. Fra Cape Roca fortsætter I til den gamle fiskerlandsby, Cascais, der i dag er en fashionabel ferieby, og en by som har huset flere eksilpolitikere og -konger. I fortsætter videre tilbage mod Lissabon og på vejen passeres en anden fashionabel ferieby, Estoril, berømt for sine smukke strande og sit kasino. I er tilbage i Lissabon sidst på eftermiddagen og sættes af på jeres hotel.

Heldagsudflugt til Obidos & vingård i Bombarral

Efter morgenmaden er der afgang med bussen mod den gamle middelalderby, Obidos. Obidos ligger 75 km fra Lissabon og er en helt fantastisk velbevaret middelalderby med komplet bymur og alt, hvad tænkes kan af Middelalderidyl indenfor murene: Snævre gader, gamle smukt kalkede huse, smukke kirker, og et blomstervæld af bougainvillaer i alskens farver. Ren postkortidyl. Et fantastisk besøg venter her. Obidos en stort attraktion og naturligvis under UNESCOs beskyttende vinger. I går rundt i den smukke gamle by.
Der er mulighed for - for egen regning - dels at smage den lokale drik, Ginginha liquor, dels at besøge den gamle kirke, St. Mary, der er et ypperligt eksempel på portugisiske kirkers indre med flotte kakler, malerier og forgyldt udskåret træ.

Herefter fortsættes mod Bombarral, hvor I skal besøge en portugisisk vingård. I besøger vingården og vinkældrene inklusive vinsmagning og frokostbuffet. Efter frokosten vender I retur til Lissabon.

Vandretur i Lissabon, 2-3 timer

Bliv lokal for en stund
Tag med på en anderledes vandretur i lissabon, når I skal udgive jer for at være portugisere og udføre almindelige dagligdags ting, som portugiserne gør. Efter en kort briefing får hver deltager 'et ikke-gyldigt portugisisk pas', og I deles op i 2 grupper. For at få gjort passet gyldigt skal I udføre forskellige almindelige gøremål, som en lokal ville gøre det. Det kunne være at købe et brød hos bageren, at blive barberet eller klippet hos en frisør, købe en lotteriseddel, købe blomster osv.

En sjov og anderledes måde at komme rundt i Lissabon.

Heldagsudflugt til Mafra vinregionen

Besøg på vingården Quinta de Santana
Denne tur tager jer med til Mafra regionen og til den berømte vingård Quinta de Santana. Her får I et indtryk af de overdådige vaner som de portugisiske kongelige havde tidligere. Vingården ligger ca. 40 min. kørsel fra Lissabon, og vel fremme på vingården får I historien om vingården og de metoder, der anvendes her får at dyrke vin, efterfulgt af et besøg i vingårdens indre. På vingården er der flere forskellige muligheder for aktiviteter:

Forslag 1: Besøg på vingården inklusive vinsmagning
I går rundt på gården med ejerne, som fortæller om gården og vinene. I smager efterfølgende på såvel hvide som røde vine, og hertil serveres oliven, ost og brød.

Forslag 2: Smagning på olivenolie
Her skal I smage på 5 forskellige olivenolier i de buede kældre i kapellet, mens I lytter til Fado-musik og sang. Oliventyperne er repræsentative for landet, spændende fra nord til syd. Oliesmagningen ledsages af det berømte Mafra brød og havsalt.

Forslag 3: Kokkeskole og frokost
Chef Marco Moura viser og forklarer de forskellige trin i madlavningen efterfulgt af en uformel frokost inklusive vine fra gården.

Forslag 4: Lær at bage de berømte Mafra brød
Mafra brødet, der er bagt i en træfyret ovn, er kendt viden om i Portugal. Denne workshop viser jer, hvordan brødet skabes fra ende til anden. En sjov aktivitet, hvor resultatet kan smages øjeblikkeligt eller tages med hjem i en dertil hørende 'pose'.

Forslag 5: Bland din egen vin
I deles op i hold, der hver især får til opgave at blande jeres egen vin. Det færdige resultat bliver hældt på flasker med tilhørende etiket.

Forslag 6: Vinsmagning og frokost i det grønne med egen picnic kurv
I starter med vinsmagningen efter fulgt af picnic'en. Picnic'en anrettes i et grønt område på vingården, og hver gæst vil få en kurv, bestående af tæppe, pude, dug og services. Hvilken menu, der serveres, vides ikke på forhånd.

Forslag 7: Introduktion til portugisisk folkedans
Denne aktivitet drejer sig helt og holdent om musik, rytme og latter. Efter en kort introduktion og forklaring af den lokale dans, Saloios, ophav og tradition er det jeres tur til at få praktisk indsigt i den traditionelle og populære dans.

Alle ovennævnte aktiviteter kan kombineres med en lækker frokost indendørs eller en enkel picnic udendørs.

Lissabons attraktioner

Lissabons kvarterer rummer en variation og en alsidighed, der spænder vidt fra det gamle jødiske kvarter i Alfama over Belle Époque området ved Chiado til det futuristiske kvarter ved Parque das Nacoes.

Alfama

Lissabons ældste, men utroligt charmerende Middelalderkvarter. Alfama er ligesom en by i byen, der imponerer og omfavner enhver, der kommer, med sine hvide huse, snævre gader, smukke kirker og klostre, intime caféer og restauranter og sine fabelagtige udsigtspunkter over byen og til floden Tagus.

Avenida da Liberdade

Lissabons længste avenue, byens 'Champs Elysees' med flotte bygninger, fornemme hoteller og designerbutikker. Gaden løber mellem de store og centrale pladser, Marquês de Pombal og Rossio.

Avenidas Novas

Lissabons forretningskvarter, som består af flere brede gader, bygget i det 20. århundrede. Her finder I de fleste af byens hoteller og shopping malls, så vel som nogle gode museer.

Bairro Alto

Lissabons bohème-kvarter synes at have sin helt egen tidszone. Om dagen et fredfyldt område med skyggefulde pladser, som forandrer karakter om aftenen, når livet leves i gaderne på de små tavernaer, restauranter og barer.

Baixa

Lissabons downtown. Denne bydel ligger mellem Rossio-pladsen og den monumentale Comercio-plads, der ligger helt ud til Tagus floden. Dette område blev hårdt ramt af jordskælvet i 1755, og blev selv sagt genopbygget herefter. Men genopbygget i en mere struktureret form med lige gader på kryds og tværs. Baixa klemmer sig ind mellem Alfama på den ene side og Bairro Alto på den anden og byder på masser af herlige caféer og restauranter og et livligt butiksmiljø.
Områdets hjerte er den monumentale og vildt imponerende Comercio plads, hvor Kong José d. I troner på sin hest midt på pladsen.

Belém

Lissabons mest monumentale område med 3 store attraktioner, hvoraf 2 er på UNESCO liste over vores verdens kulturarv. Vi taler om følgende tre seværdigheder:

 • Henrik Søfarerens monument
 • Jeronimus klosteret, UNESCO-beskyttet
 • Torre del Belém, UNESCO-beskyttet

Det er også her i Belém at Portugals nationalkage, Pastéis de Nata, blev opfundet af munkene i Jeronimus-klosteret. De bedste nata i Portugal siges at fåes her i butikken 'The Fábrica de Pastéis de Belém in Santa Maria de Belém'​

Cais de Sodré

Et kvarter der ofte associeres med alternativt natteliv, og som i dag er byens nye chikke område.

Campo de Ourique

Dette kvarter er kendt for sit lokae marked. Et venligt, dynamisk område, som er præget af små handlende og butikker. Den berømte sporvog 28 stopper her!

Chiado

Byens mest trendy område, centreret om pladsen Luis de Camoes. Det er byens største shoppingområde, og det er også her I finder mange teatre. Prøv kaffen på Café A Brasileira, en smuk Art Deco café, helt på højde med den lgendariske Café Nicola på Rossio pladsen.

Spise og drikke i Lissabon

Herunder finder I forslag til gode restauranter og barer i Lissabon

Restaurant Largo
Restaurant Largo er nærmest en institution i Lissabon, og har været nævnt og anbefalet i utallige tidskrifter over årene. Restauranten er beliggende i et gammel kloster i Chiado-kvarteret, nær Operahuset. Indretningen har Miguel Câncio Martins, mest kendt for Buddha bar i Paris, stået for og det kulinariske er lagt i hænderne på Miguel Castro e Silva, en af Portugals mest anerkendte chefs.

Køkkenet er overvejende portugisisk men dog med et internationalt twist. Prisniveauet er over middel men det er oplevelsen så sandelig også.
Det anbefales at bestille bord i god tid.

Restaurant Tágide
En af Lissabons absolut bedste restauranter! Raffineret fransk/portugisisk køkken serveret i de smukkeste rammer med den mest fantastiske udsigt over byen og floden. Klassisk indretning bl.a. med meget smukke kakler fra det 17. århundrede.
Restauranten ligger i Chiado kvarteret.

Darwins Café
Er I i Belém er det oplagt at besøge Darwins Café. Caféen ligger i bygningen der tilhører Champalimaud Foundation. Caféen åbnede i 2011, er indrettet i nutidig, moderne stil og udmærker sig bla. ved at ligge direkte ud til Tejo-floden med en blændende udsigt.
Herligt køkken med mad med internationalt tilsnit.

Sky Bar, Tivoli Hotel
På toppen af Tivoli hotel ligger Sky Bar med en vidunderlig afslappet atmosfære under åben himmel. Baren byder på en fabelagtigt udsigt over byen og til Sao Jorge borgen og ikke mindst herlige drinks, som kan nydes til tonerne af den fedeste loungemusik.
Baren er åben fra 17.00 - 01.00 i perioden fra april - oktober.

Programforslag

Programforslag: 4 dage i Lissabon

Dag 1 : 
13:00 Ankomst til Lissabon. I mødes af guiden og kører mod Belem
hvor der er arrangeret frokost på '5Oceanos'.

14:00 Frokost på restaurant '5Oceanos'

16:00 Speedbådstur 'Monuments Circuit' fra Belém til centrale Lissabon og retur.

16:45 Speedbådsturen slutter. Sightseeing i bus fortsætter.

18:00 Sightseeingturen slutter på jeres hotel

20:00 Middag på restaurant

Dag 2: 
09:15 Afgang fra jeres hotel. Heldagstur til Obidos og vingården Quinta do Sanguinhal.

10:15 Ankomst til Obidos med rundtur i byen og - for egen regning - mulighed for at smage den lokale drik Ginginha og besøg i St. Mary kirken.

11:30 Ankomst til vingården. Besøg, vinsmagning og frokost.

15:30 Retur til Lissabon, hvor I sættes af ved jeres hotel

20:00 Middag på restaurant

Dag 3:
09:15 Afgang fra jeres hotel. Heldagstur til Mafra regionen

11:30 Ankomst til Quinta de Santana. Besøg med olivenolie smagning, med kursus i at blande sin egen vin samt frokost

15:30 Retur til Lissabon, hvor I sættes af ved jeres hotel

20:00 Middag på restaurant

Dag 4:
07:00 Morgenmad og check-out fra hotellet

07:45 Afhentning på hotellet og bustransfer til Lissabon lufthavn.

Der er ingen guide med i bussen.

Hvorfor Lissabon?

 • Kulturelle attraktioner
 • Lækre restauranter
 • Besøg vinregioner
Vis resultater for: