65 65 65 63
Man - tors. kl. 08.00 - 16.00. Fre. 08.00-15.00
Kontakt os
65 65 65 63
Klik her for tilbud

Om Istanbul

Tag på firmarejse til Istanbul. Tyrkiets fantastiske verdensby på korsvejen mellem Europa og Asien, har gennem årtusinder været en ombejlet by som centrum for flere store imperier, især det østromerske imperium, hvor byen gik under navnet Konstantinopel og det osmanniske rige, hvor byen blev hovedstad. Grækerne var de første til at grundlægge en by her, som de kaldte Byzans, der hurtigt blev en rig by på grund af dens strategiske beliggenhed mellem øst og vest. Selv vikingerne har været her, de kaldte blot byen Miklagård. Byens forskellige herskere har alle sat deres umiskendelige præg på byen med de utallige fantastiske kirker, moskeer, paladser og antikke reminiscenser.

Kontrasternes by

Istanbul er i sandhed en kontrasternes by og det er oplagt at tage på firmarejse hertil. Her mødes det moderne Vesten med det traditionsbundne Østen, top moderne skyskrabere troner side om side med historiske paladser og bygninger, kvinder i jeans og elegant designertøj møder mere traditionelt klædte, hestetrukne kærrer møder strømlinede BMW’er og den store Grand Bazaar kæmper om kundernes gunst side om side med designerbutikker i vestlig stil. Og om morgenen lyder den traditionelle bøn fra minaretterne, mens de sidste er på vej hjem fra diskotekerne.

I Istanbul er det kun ens fantasi, der sætter grænser for, hvad man kan opleve, så uanset om man er på en firmarejse, grupperejse, et firma kick-off eller noget helt fjerde, så er Istanbul byen, hvor jeres krav og ønsker kan honoreres.

Aktiviteter i Istanbul

Sightseeing
Istanbul har så meget at byde på, at det kan være svært at begrænse sig. Har I ikke så meget tid, og ønsker I at få et overordnet indtryk af Istanbul, vil vi anbefale, at I tager en halvdags Panorama sightseeing med guide, evt. i forbindelse med ankomsten til Istanbul (afhængig af flyankomst). Her vil I få en god fornemmelse og et fint overblik over Istanbul. På denne tur vil I komme forbi de mest kendte attraktioner i Istanbul.
Der kan arrangeres sightseeingture, som er tilpasset gruppens ønsker, eg. en halvdags sightseeing, hvor I koncentrerer jer om den gamle bydel eller en heldagssightseeing, hvor I kommer rundt i både den gamle og den nye bydel.

Istanbuls eneste bryggeri
Besøg Istanbul’s eneste bryggeri ”Taps Brewery & Restaurant Bebek”. Bryggeriet/restauranten er beliggende med udsigt over Bosperus strædet fra en del af bryggeriet. Nyd en Kölsch, Red Ale, Smoke Lager fra flaske eller Golden Pilsener, Hefeweizen, Dunkel og Marzen fra fad. Her kan I kombinere en rundvisning på det lille bryggeri med enten frokost eller middag i deres restaurant.

Møder & Konferencer
Istanbul er en god by at holde konferencer/møder i. Hold jeres møder i løbet af dagen, og om aftenen kan I slappe af enten i Istanbuls nye bydel, som er meget vestlig med vestlige butikker eller i den gamle bydel med moskeerne, de snævre gader og stræder og de små, hyggelige butikker.

Trekking for de eventyrlystne
Hvad med en heldagstur ud af Istanbul for de eventyrlystne? Ca. 1,5 – 2 timers kørsel fra Istanbul, finder I det smukke naturområde Serindere, hvor der er flere trekkingruter. Det bliver en lang dag, da der vil være afrejse fra Istanbul omkring kl. 08.00, og I vil først være retur i Istanbul omkring kl. 21.00 om aftenen. Der vil naturligvis være frokost undervejs, og det vil være en god idé at medbringe tøj, som kan tåle at blive vådt og nok også lidt snavset, da I på noget af turen vil skulle gå i vand.

Attraktioner i Istanbul på firmarejsen

Hagia Sofia

Kirken Hagia Sophia repræsenterer Istanbuls historie gennem de sidste 1500 år. I dag fungerer kirken som museum, og I kan opleve imponerende kirkerum med hvælvede lofter, de smukkeste mosaikker og det fantastiske øvre galleri, der omslutter det centrale kirkerum.

Den Blå Moske

Da de muslimske osmannere ikke ville stå tilbage for de kristne byzantinere, byggede de Den Blå Moske som modstykke til Hagia Sofia. Moskeen er bygget i starten af 1600-tallet og kan fremvise seks slanke minareter og et smukt indre dekoreret med smukke blå tegl. Deraf moskeens navn. Kuplen er alene 43 meter høj, og moskeen får lys fra over 260 vinduer.

Topkapi-paladset

Osmannerherskernes verdenskendte paladsområde skal bare opleves. Et imponerende kompleks - ikke blot et palads, men også et forvaltningscentrum og sæde for janitsharkorpset. Det var sultanresidens indtil 1856, hvor den daværende sultan flyttede til Dolmabache-paladset.

Den egyptiske basar

Den egyptiske basar, tæt på Galatabroen, er lidt mindre hektisk end Grand Bazaar, men bestemt ikke mindre farverig. Her er det krydderierne, det drejer sig om. På den egyptiske basar kan I opleve alverdens farver og dufte, og I kan proviantere, så I stadig kan smage Istanbul, når I er tilbage i Danmark.

Den Store Basar (Grand Bazaar)

Basaren breder sig over 200.000 m2 med over 4.000 små forretninger, der i dag hovedsageligt sælger kunsthåndværk og souvenirs. Basaren går helt tilbage til 1461, hvor det hovedsagelig var et brødmarked, men basaren har siden udviklet sig kolossalt. Her kan købes alt, men det er ikke udpræget billigt. Så gør det for oplevelsen og underholdningens skyld.

Bosporus

En sejltur på Bosporus bør I opleve. Bosporusstrædet markerer grænsen mellem det europæiske og det asiatiske Tyrkiet. Tag på en sejltur langs strædets kyster og oplev de smukke bygninger: paladser, rigmandshuse og fæstningsværker. Tag gerne en af de offentlige færger fra sted til sted efter jeres eget valg - i stedet for de arrangerede sejlture.

De tyrkiske bade, Hamami

De tyrkiske bade har haft en central plads i de mellemøstlige kulturer og er stadig en stor kulturel oplevelse for den besøgende. Prøv fx Çemberlitaş Hamamı, et offentligt bad bygget i 1584 og et af de vigtigste eksempler på osmaniske arkitektur fra det 16. århundrede. Bliv gennemvarmet, masseret, dampet og afkølet - og kom ud som et nyt og bedre menneske.

Kadiköy

Kadiköy er en charmerende bydel i Istanbul, der hovedsageligt består af handels- og beboelsesområder. Udvalget af caféer, barer og forretninger er stort, og bydelens varierede arkitektur bidrager til den charmerende kosmopolitiske stemning. I bydelen kan I også slappe af på nogle af de mange grønne områder.

Istiklal Caddesi

I Istanbuls største og mest besøgte gågade er der for alvor dømt moderne storby. Gaden byder på hyggelige caféer, lækre restauranter, fastfoodkæder og de mest besøgte natklubber, barer og spillesteder. Og både turister og lokale, mænd og kvinder, unge og gamle kommer her.

Atatürk Kulturcenter

Tag til Atatürk Kulturcenter og oplev Istanbuls kultur helt tæt på. Det alsidige kulturcenter ligger på Taksimpladsen og rummer både museum, teater, opera og musik. Derudover er der skiftende arrangementer, forestillinger og udstillinger. Det er også Atatürk Kulturcenter, der er vært for den årlige Istanbul Arts and Culture Festival.

Spise & drikke i Istanbul

Der er utrolig mange spisesteder i Istanbul lige fra restauranter, som serverer typisk tyrkisk mad og til de restauranter, som serverer mad af mere vestlig karakter. Her kan nævnes et par eksempler på de mere specielle restauranter:

Renoveret bilværksted
Sarnic Restaurant er beliggende i den gamle bydel lige bag Hagia Sophia moskeen. Bygningen, hvor restauranten ligger, blev bygget for mere end 1000 år siden, som en cisterne. Indtil for nylig blev bygningen brugt som et bilværksted. ”The Turkish Touring & Automobile Association” renoverede de gamle bygninger i den gamle osmanniske gade og konverterede denne cisterne til en trendy restaurant.

Fantastisk udsigt
Midt i Bosporus ligger et af Istanbuls vartegn ”Maiden’s Tower” (Kiz Kulesi på tyrkisk). Fyrtårnet står præcis der i Tyrkiet, hvor de 2 kontinenter mødes. Her finder I mere end 2500 års historie, samt en stime af myter og legender. Her kan I både spise frokost, nyde en kop kaffe eller spise middag, og uanset hvad I vælger, så er der altid den pragtfulde udsigt fra tårnet at kunne nyde.

Tyrkisk aften
Sidste aften i Istanbul skal være en fornøjelig aften. En rigtig tyrkisk aften er med mavedansere, som viser dans fra forskellige regioner i Tyrkiet og til levende musik. Middagen er en god 3-retters menu ekskl. drikkevarer. Prisen inkluderer engelsktalende guide og 3-retters middag.

Hvorfor Istanbul?

Vis resultater for: