65 65 65 63
Man - tors. kl. 08.00 - 16.00. Fre. 08.00-15.00
Kontakt os
65 65 65 63
Klik her for tilbud

Om Berlin

Berlin er helt sin egen

Tag på firmarejse til Berlin. Få byer i Europa har oplevet en så omtumlet tilværelse og set så voldsomme forandringer som Tysklands hovedstad Berlin. Berlin har været hovedstad for kurfyrstendømmet Brandenburg, for kongeriget Preussen, for det Tyske kejserrige, for Weimarrepublikken, for Nazi-Tyskland og for DDR (kun den østlige del).

Siden genforeningen den 3. oktober 1990 er Berlin igen hele Tysklands hovedstad, men bybilledet bærer stadig tydeligt præg af forhistorien og især af de 45 år, hvor Berlins østlige og vestlige del udviklede sig uafhængigt af hinanden. Berlin er i dag igen hjemsted for den tyske regering og parlament og en af Tysklands 16 delstater.

Berlin er omgivet af delstaten Brandenburg og beliggende ved floden Spree kun 70 km fra den tysk-polske grænse.

Kulturelt centrum

Berlin har i løbet af sin næsten evigt omskiftelige status og tilværelse spillet en væsentlig rolle i mange store verdenshistoriske begivenheder og er efter genforeningen igen blevet et af de vigtigste kulturelle og politiske centre i Europa. Byen er i sig selv et vigtigt trafikknudepunkt og har derudover utallige verdenskendte kulturinstitutioner og førsteklasses forskningscentre og universiteter.

Byen er en af de mest besøgte byer i Europa og har oplevet en stigende interesse fra især danskere og lejlighedskøbere, fordi en af byens forcer på nuværende tidspunkt er det særdeles attraktive prisniveau, dels på lejligheder/fast ejendom, dels i al almindelighed. Man får masser for sine penge, når man tager på firmarejse til Berlin.

Byen har i dag godt 3,5 millioner indbyggere, hvilket betyder at byen er klart den største by i Tyskland. Berlin er især kendetegnet af en enorm befolkningsudskiftning. Siden genforeningen i 1990 har 1.7 mio indbyggere forladt byen, mens 1.8 mio andre er kommet til.

Verdensberømte museer

Berlin råder over et stort antal museer og mange er særdeles berømte. De fleste af dem ligger på museumsøen. Museumsøen blev dannet på kongelig ordre i 1841. Ifølge denne skulle den nordlige del af Spree-øen omdannes til et "område viet til kunsten og oldtidskundskaben".

Kort tid efter blev Altes Museum og Neues Museum bygget, og i 1876 kom også Alte Nationalgalerie, et af de flotte museer på øen. Også Pergamon Museum, med Pergamonaltret, ligger på øen.

I Berlin er det således kun ens fantasi, der sætter grænser for, hvad man kan opleve, så uanset om man er på en firmarejse, en grupperejse, et firma kick-off eller noget helt fjerde, så er Berlin byen, hvor jeres krav og ønsker kan honoreres.

Aktiviteter i Berlin

Der er mange måder at opleve Berlin på, lige fra den klassiske sightseeing med bus med guide til den moderne udgave med iPad Rally og Segway Tour.

Klassisk sightseeing i Berlin

På de klassiske sightseeing ture med bus med guide, kommer i rundt til topattraktionerne i Berlin: Unter den Linden, Gendarmenmarkt, Checkpoint Charlie, Potsdamer Platz, Brandenburger Tor mv. Afhængig af ankomsttidspunktet er det en super god idé at begynde opholdet i Berlin med en sightseeing, især hvis I ikke har været i Berlin tidligere.

Sightseeing med fokus

Hvis I ønsker at koncentrere jer om et bestemt emne for jeres sightseeing, så kan dette også lade sig gøre. Hvis I ønsker at koncentrere jer om området omkring magtens centrum, regeringsbygningerne, ”The Old Berlin – New Life, Historic and New Berlin” –er mulighederne ligeledes mange. Berlin har meget at byde på.

Berlin på cykel

Hvorfor ikke opleve Berlin på cykel? Det er muligt at arrangere sightseeing Berlin på cykel. Som på de klassiske sightseeing ture vil der selvfølge også her være en guide med på turen, og der gøres stop undervejs. Turene foregår primært ad byens mange stier og gennem dens parker.

iPad Rally i Berlin

Her oplever I Berlin i mindre grupper med max. 6 deltagere. I de mindre grupper skal I selv finde rundt i Berlin ved hjælp af de udleverede iPads og ledetråde for igen at mødes til sidst.

Kanalrundfart

Floden Spree løber gennem Berlin, og en sejltur på Spree floden er en god og afslappende mulighed for at nyde Berlin fra vandsiden. Der er flere forskellige ture:

  • En 1 times tur, hvor I sejler gennem kanalerne i det historiske centrum og magtens centrum.
  • En længere tur på ca. 3 timer og på små 30 km, hvor turens højdepunkter bl.a. er ”Houses of Cultures”, ”Chancellery Office”, ”Reichstag”, ”Museums Insel”, ”Berliner Dom”, ”East Side Gallery”, ”Treptowers”, ”Potsdamer Plazt”, ”The Berlin Philharmonic”, ”Picture Gallery”, ”Bauhau”, samt naturligvis Berlins mange, smukke broer.
  • Det er naturligvis også muligt at arrangere en sejltur på Spree-floden, hvor I enten nyder en frokost eller middag.
  • Ønsker I hel unik sejltur i Berlin, kan I leje jeres egen katamaran i ca. 3 timer, og nyde en forfriskning ombord eg. Canapéer og et par glas champagne.

Udenfor Berlin

Hvis I ønsker at komme lidt uden for Berlin, vil det være oplagt at tage til Postdam, som ligger ca. 45 – 60 min. fra Berlin i et smukt område med talrige søer og skove ved floden Havel. Her finder I også Tysklands Versailles, Sanssouci slottet med dets fantastiske haver. Man kan også besøge koncentrationslejren Sachsenhausen.

Kultur og Teater
Berlin er kendt vidt om for dens utallige kulturinstitutioner, heraf mange verdensberømte, og et ligeledes meget varieret kulturudbud. Berlins teaterliv er kendt for sin store variation mellem de store brede nationale scener, og de mindre avantgarde-teatre med kant i udbuddet. Berlin er for danskere det nærmeste større sted, hvor man har mulighed for at opleve den forskellighed i kulturlivet, som en kosmopolitisk verdensby kan tilbyde.

Baggårdsteater
I hjertet af Berlin finder I ”Hackesche Höfe”, som er er 7 sammenhængende indre baggårde. Her finder I Chamäleon teatret. Teatret holder til i en gammel ”Ballroom”. Teatrets forestillinger adskiller sig fra de klassiske teaterforestillinger, da den både involverer akrobatik og dans kombineret med spændende scenografi, musik og lyseffekter. Såfremt det ønskes, kan vi arrangere middag inden teaterbesøget.

Blue Man Group
På Potsdamer Platz finder I teatret, hvor ”Blue Man Group” holder til. Et helt anderledes teater, som begejstrer og provokerer med kreativitet, humor og musik.

Andre
Ellers kan vi nævne ”Berliner Philharmonie”, ”Friedrichstadpalast”, ”Wintergarten Varieté”, som andre muligheder.

Attraktioner i Berlin

Rækken af attraktioner er uendelig lang, så her er en forsmag på de væsentligste ting, man bør opleve/besøge når man er på firmarejse i Berlin:

Kürfürstendamm

Kurfürstendamm er Berlins mest populære shoppingboulevard. Fra Gedäctniskirche løber den 3,5 kilometer boulevard vestpå med butikker, hoteller og restauranter. På toppen af Kurfürstendamm ved Breitscheidsplatz løber boulevarden ind i Tauentzienstrasse, og her ligger KaDeWe - et af verdens største varehuse.

Brandenburger Tor

Brandenburger Tor har været et symbol og et varetegn for Berlin og Tyskland i mere end 200 år. Brandenburger Tor blev bygget i 1791 for at repræsentere fred, og det har ironisk nok siden været centrum for og et symbol på Den Kolde Krig, men også på genforeningen af Tyskland.

Rigsdagen

Rigsdagen er navnet på den bygning, der huser den tyske Forbundsdag og er i dag Berlins største seværdighed. Det skyldes hovedsageligt glaskuplen, som tilbyder en 360 graders udsigt over Berlin. I kan dog også se forelæsninger, deltage i politiske møder eller tage på guidede ture.

Alexanderplatz

Alexanderplatz er den mest berømte plads i Berlin. Efter 2. verdenskrig var der ikke meget tilbage af den oprindelige plads, som var et af de vigtigste trafik- og indkøbscentre i det østlige Berlin. Alexanderplatz er mest kendt for fjersynstårnet, der blev Østberlins prestigefyldte varetegn og sendemast, der kunne ses ovre på ”den anden side”.

Checkpoint Charlie

Byens traumatiske vartegn på adskillelsen kan stadig ses visse steder. Blandt andet ved Checkpoint Charlie i Friedrichstrasse. Checkpoint Charlie var nok den mest kendte af grænseovergangene mellem Øst- og Vestberlin, mens byen var delt af Berlinmuren.

Museumsøen

Museumsøen er Berlins ældste og mest kendte museumskompleks. Fem museer på en ø ved Spreefloden midt i Berlin er et uundgåeligt stoppested på Berlinerturen. Museumsøen er enestående og indeholder skatte fra menneskehedens 6.000 år lange historie.

Berliner Dom

I Berlins store domkirke kan I både komme til vejrs og under jorden. Kuplen på Berliner Dom blev voldsomt beskadiget under 2. verdenskrig, men blev genindviet i 1993, så I kan nu igen gå de 270 trin op og nyde den formidable udsigt over Berlin.

Det jødiske museum

Museet er placeret i en meget speciel bygning fra 2001, og bygningen alene er et besøg værd. Den er lavet i zig-zag og bliver i folkemunde kaldet "blitz" (lynet). Interaktive udstillinger, skuffer, der inviterer til at blive trukket ind og ud, og kvælende, klaustrofobiske rum, hvor der ikke trænger noget lys ind. Den jødiske historie bliver udfoldet i perfekte rammer her.

Potsdam

Potsdam ligger 25 km syd for Berlin og er i dag hovedstad i delstaten Brandenburg. Kongeslotte, parker og museer præger byen, som også er omgivet af søer, kanaler og parker. Det samlede kompleks af parker og slotte blev i 1990 fredet som Unesco World Heritage Site.

Sachsenhausen

35 kilometer nord for Berlin får I en anderledes gåtur ind i fortiden i Sachsenhausen, der var en af Nazi-Tysklands største koncentrationslejre. Her udryddede nazisterne titusindvis under 2. verdenskrig. Koncentrationslejren var træningslejr for SS og hovedkontor for hele koncentrationslejrsystemet.

Spise og drikke i Berlin

Der findes utrolig mange – og gode - restauranter i Berlin for enhver smag og for enhver pengepung.

Middag med udsigt

Ønsker I at nyde en middag med udsigt over Berlin, så vil en middag i restauranten i ”TV-Tower” på Alexander Platz være en oplagt mulighed. Tårnet er 207 m højt, og i klart vejr kan I se ca. 80 km væk. Restauranten roterer 2 gange i timen, så udsigten forandrer sig hele tiden.

Anderledes restaurant oplevelse

Ønsker I frokost eller middag i anderledes omgivelser kunne ”Restaurant Trofeo at Classic Remise” være en mulighed. Restauranten er indrettet i de gamle sporvognsremiser fra 1899. Disse remiser overlevede 2. verdenskrig uden de store skader og her finder I også udstillinger af vintage biler, butikker etc.
Af andre restauranter kan nævnes Restaurant Nolle, hvor Berlins fortid og nutid mødes. Disse lokaler husede for mere end 100 år Berlins første øl-hus ”Der Franziskaner”.

Tysk mad

Restaurant Weihenstephaner, som serverer typisk bayersk mad, og – selvfølgelig - helt specielt øl. Restauranten er beliggende ved Häckescher Markt.

Trendy

Restaurant Aigner am Gendarmenmarkt er indrettet i Wiener-stil med art-nouveau møbler og er et meget populært og trendy sted, som området omkring Gendarmenmarkt generelt har udviklet sig til.

Ølsmagning

I Berlin er det muligt at arrangere øl-smagninger på nogle af de mange bryghuse som er i byen. På langt de fleste steder er det muligt at kombinere øl-smagningen med enten frokost eller middag. Af bryghuse kan nævnes Hofbräu Berlin på Alexanderplatz og Brauhaus Südstern i Kreuzberg.

”Dine Around in the KaDeWe”.

KaDeWe er en af verdens største stormagasiner og på 6. etage i stormagasinet, findes intet mindre end et af verdens førende gourmetafdelinger med et helt fantastisk udvalg af fødevarer og drikkevarer fra hele verden. Her er der ikke mindre end 1300 slags oste, 1200 slags pølse- og skinkesorter, 400 slags brød, 3400 forskellig vine. På spiritushylderne finder I alt fra Gammel Dansk til ukendte whiskys fra steder i Skotland, som de færreste har hørt om. Her kan der arrangeres en guidet rundvisning inkl. en lille reception efterfølgende, hvor I smager på nogle af delikatesserne (3 snacks, 2 ’søde sager’ & et glas cava).

 

Programforslag

Programforslag A: 3 dage i Berlin

Dag 1:

Ankomst til Berlin. Transfer til hotel Abba i Berlin. Check-in tidligst kl. 15.00

Kl. 19:30: Middag på restaurant Reinhard's

Overnatning: Hotel Abba i Berlin

Dag 2:

Dagen på egen hånd indtil eftermiddag.

Kl. 15:30: Fodboldkamp Hertha Berlin mod Borussia Dortmund.

Kl. 20:00: Dinner på Gourmet restaurant

Dag 3:

Check-out senest kl. 10.00

HjemrejseProgramforslag B: 4 dage i Berlin

Dag 1:

06:15: Afgang fra firma XX.

09:00: Færge Gedser - Rostock

15:00 Ankomst til hotel Melia i Berlin

19:00: Middag på Augustiner an Gendarmenmarkt
En rustik restaurant i bayersk indretning, der leder tankerne hen på en traditionel ølstue/ølhal fra Bayern

Dag 2:

11:00: Kanalrundfart i Berlin inkl. frokost med 2-retters menu
En kanalrundfart gennem hjertet af Berlin med udsigt til byens mange store seværdigheder som Rigsdagen, Nicolaiviertel mv.

19:00: Middag på Il Sorriso
Meget god italiensk restaurant.

Kanalrundfart i Berlin

Dag 3:

11:00: Trabi Safari
En køretur rundt i Berlin i de legendariske Trabant biler. Der er guide med i førerbilen.

13:30: Frokost restaurant KaDeWe
Herlig frokost på toppen af KaDeWe stormagasinet, hvor det verdensberømte fødevaremarked med talrige restauranter ligger.

19:00: Middag restaurant Altes Zollhaus
Herlig frokost på toppen af KaDeWe stormagasinet, hvor det verdensberømte fødevaremarked med talrige restauranter ligger.

Dag 4:

Kl. ​​​07:30: Check-ud af hotellet

Kl. ​​​07:35: Udflugt til Potsdam
Dansktalende guide møder jer på hotellet for at tage jer på sightseeing i Potsdam. Der er 2 timers rundvisning i Cecilienhof.

Kl. ​​​12:30: Frokost på restaurant Mövenpick i Potsdam. 2-retters menu.

Kl. ​​​22:30: Hjemkomst til firma XX.

 

 

Hvorfor Berlin?

  • Kulturelt centrum
  • Verdensberømte museer
  • Spændende historie
  • Ideelt for konferencer
  • Tæt på Danmark
Vis resultater for: