65 65 65 65
Mandag: Kl. 09:00 - 17:00. Tirsdag - torsdag: Kl. 08:30 - 17:00. Fredag: Kl. 08.30 - 16:00
Kontakt os
Denne rejse er desværre ikke længere tilgængelig, men du kan finde lignende rejser længere nede på denne side.
65 65 65 65
Få et tilbud

Find din rejse her

Vi søger efter rejser til dig...

Hvis varme, milde dage, lune vinde i håret og azurblåt vand i skyggen af muromkransede middelalderbyer er de billeder, I får på nethinden, når I tænker på en skøn middelhavsferie, så er Kroatien lige stedet for jer.

Kroatiens kyst

Kroatien har en helt ekstraordinær smuk kystlinie med de mange klippeøer og de utallige pittoreske byer spredt i det kroatiske arkipelag, der trækker gæster til landet, fra nær og fjern. Kysten er helt klart landets største attraktion.

Den første ting, der virkelig slår en ved mødet med Kroatiens kyst, er vandets bemærkelsesværdige klarhed. Når vandets ses op imod den hvide, stenede strand, funkler det med en juvelagtig intensitet i farverne safir og smaragd.

Kroatien er ikke kun stenede strande. Her finder I også lange sandstrande, der er helt perfekte for nogle timers dasen i solen, mens man sipper til noget køligt og læskende. Vil man gerne være lidt aktiv ind imellem, så er der utallige vandsportsaktiviteter, som man kan kaste sig over lige fra kajaksejlads og snorkling til windsurfing og dykning.

Kvalitetsindkvartering

Overalt på de små øer finder I indkvartering i alle pris- og kvalitetsklasser. Men alle med charme, idyl og god atmosfære. Der er noget for enhver smag og pengepung. Vi har fundet nogle hotelperler, som vi tilbyder. Et eksempel er det fantastiske boutiquehotel Martinis Marchi.

Læs mere om Martinis Marchi her.

Krydstogt i Kroatiens skærgård

Kroatien er begunstiget af et ø-hav af fortryllende klippeøer, hvis lige ikke findes mange steder på planeten. Øer som Brac, Hvad, Vis, Korkula og Mljet byder på klassiske middelhavscharme og idyl, og den bedste måde at opleve denne bjergtagende verden på, er med et krydstogt mellem øerne. Typisk udgår disse krydstogter fra Split.

På siden her finder I et fint udvalg af skærgårdskrydstogter.

Et land mellem imperier

Kroatien beliggenhed på Balkan nær Centraleuropa har gennem mange århundreder affødt, at landet har været 'klemt' i stridigheder mellem store imperier og rivaliserende kongedømmer. Dette har ikke altid været til landets fordel, men set retrospektivt har de 'besøgende' hære og lande efterladt sig en særdeles rig kulturarv, som Kroatien nyder godt af i dag.

Her ligger venetianske paladser ved siden af fæstninger fra Napoleon-tiden,  romerske søjler stikker ud fra tidlige slaviske kirker og wienerpalæer mødes med monumentale skulpturer fra landets socialistiske fortid. 

Fremragende museer fremviser en sand skattekiste af artefakter fra den europæiske historie, lige fra præhistorisk tid til tiden efter kommunismen, og fortæller en lige del fascinerende, kontrastfyldt og skræmmende historie.

Kroatiens indre

Kroatien er meget mere end den bjergtagende kyst. Landets indre og bjergrige natur gemmer på et utal af naturperler lige fra tårnende bjerge, dybe kløfter og klippehuler til de helt vandvittigt pittoreske søer ved fx. Plitvice. De dinariske Alper skærer sig dramatisk gennem landet fra nord til syd og stikker enkelt steder ud mod kysten.

Her finder I masser af muligheder for at være aktiv i form af vandring, biking, rafting og meget andet.

Spis, spis, spis...

Alle middelhavslande elsker mad, også i Kroatien. Det afslappede liv omkring middagsbordet er også her en helt nødvendig del af livsstilen. Kroaterne er meget åbenhjertige og byder gerne gæster indenfor i deres hjem, hvor der hurtigt lyder ordene 'Jedi, jedi, jedi', som betyder 'Spis. spis, spis...'.

At dele ud af mad og drikke er en stor del af kulturen her, hvilket fører tilbage til kroaternes gæstfrihed og også til kvaliteten af de råvarer til madlavning, som landet producerer. Enkel, hjemmegjort mad er, som i Italien, et væsentligt karakteristika her i landet, og noget som I vil møde på de lokale tavernaer overalt. Ærlig, autentisk mad er i højsædet.

Men som i andre lande kloden rundt er der også i Kroatien en ny trend med et mere moderne køkken, hvor de traditionelle retter får et twist, stadig baseret på lokale råvarer. I tillæg er kroatisk vin og olivenolie efterhånden ved at etablere sig på verdensmarkedet. Så Kroatien er også en gastromisk oplevelse.

Nogle af Kroatiens største attraktioner:

  • Diocletian's palads i Split
  • Krka nationalparken
  • Plitvicesøerne
  • Stranden Zlatni Rat ved Bol på øen Brac
  • Dubrovnik middelalderby med bymur
  • Mljet nationalparken
  • Byen Korkula med Marco Polos fødested (antagelse)
  • Bisevo Blue Cave syd for øen Vis
  • Pusiscas berømte stenbrud
  • Den gamle muromkransede by, Omis

Vi er altid klar til at hjælpe jer med at skræddersy jeres drømmeferie til Kroatien. Kontakt en af vores rejseeksperter og start planlægningen.

Læs mere om Europa her.

Dubrovnik, Adriaterhavets perle
Dubrovnik, Adriaterhavets perle
Et krydstogt i den kroatiske skærgård er den ideelle måde at opleve landet på
Et krydstogt i den kroatiske skærgård er den ideelle måde at opleve landet på
Klassisk middelhavscharme på øen Vis i Kroatiens skærgård
Klassisk middelhavscharme på øen Vis i Kroatiens skærgård
Rejseekspert Charlotte kan skræddersy din rejse i Europa

Skræddersyede rejser i Europa

Hej! Jeg kan hjælpe med at skræddersy din rejse i Europa.

Rejseforedrag

Alle priser på vores hjemmeside er i danske kroner. Vi tager forbehold for prisændringer og trykfejl.
Vis resultater for: