65 65 65 65
Mandag: Kl. 09:00 - 17:00. Tirsdag - torsdag: Kl. 08:30 - 17:00. Fredag: Kl. 08.30 - 16:00
Kontakt os
Denne rejse er desværre ikke længere tilgængelig, men du kan finde lignende rejser længere nede på denne side.
65 65 65 65
Få et tilbud

Find din rejse her

Vi søger efter rejser til dig...

Synet af Martinique er ganske enkelt bjergtagende med den stadigt aktive vulkan Mont Peleé tårnende op og samtidig en evig trussel for den gamle hovedstad St. Pierre, der blev udslettet i 1902 af et vulkanudbrud.

Rejser til Martinique har alt at byde på. Fantastiske forskelligartede landskaber, bjergtagende naturscenerier, skønne strande og bugte og livlige by med ægte caribisk charme og atmosfære.

Den nordlige del af øen er præget af bjergrigt landskab med regnskov mens den sydlige del byder på lange, skønne sandstrande og stille bugter.

Martiniques travle hovedstad hedder Fort-de-France og lider, trods caribisk charme, lidt af ukontrolleret byggeri og byplanlægning.

Rejsende der gerne vil have aktive indslag under deres rejse, vil elske en rejse til Martinique, der byder på masser af muligheder for at være aktiv, til lands eller til vands.

Martiniques historie

Før Colombus fik øje på Martinique i 1502, var øen beboet af Carib-indianerne, der kaldte øen for Madinina, som betyder ‘Island of Flowers’. Det var dog franskmændene, der for alvor senere i 1500-tallet bosatte sig på den nordvestlige del af øen og oprettede en lille fæstning og bosættelse, som senere skulle blive øens første hovedstad, St. Pierre.

Den franske konge gav tilladelse til at indføre afrikanske slaver i 1636, og denne tilladelse bevirkede i høj grad at kolonialiseringen af øen tog fart, således at allerede i 1640 var man nået helt til det nuværende Fort-de-France område, hvor de etablerede en fæstning. Kolonialiseringen og den medfølgende opførelse af sukkerplantager førte til en konflikt med de indfødte Carib-indianere, som varede indtil 1660.

Englænderne fattede, som ved andre øer, interesse for Martinique og overtog øen fra franskmændene i perioden 1794 – 1815. I 1815 overgik øen igen til Frankrig, som siden 1946 har status af fransk oversøisk departement. I 1848 ophørte slaveriet og adskillige tusinde slaver blev frigivet.

I 1902 skete den største naturkatastrofe på øen, da Mont Pelée gik i et voldsomt udbrud med 30.000 døde som resultat. Herefter blev hovedstaden flyttet til Fort-de-France.

I 2007 fulgte endnu en naturkatastrofe, da orkanen Dean fejede hen over øen og mere eller mindre ødelagde øens bananplantager.

Martiniques kultur, køkken og musik

Martiniques kultur er naturligt et fantastisk mix af fransk og caribisk indflydelse og et vigtigt element at opleve på en rejse til Martinique. Den tidligere hovedstad St. Pierre blev på sit højdepunkt kaldt De Små Antillers Paris. Den franske indflydelse anes allerede, når man se på forretninger og restauranters åbningstider, som ligner dem i Frankrig, hvor der lukkes nogle timer ved middagstid.

Øens officielle sprog er fransk, selvom mange taler en kreolsk Patois. Men et fundament i det franske sprog, indeholder øens kreolske Patois sprogelementer af engelsk, spansk, portugisisk og flere afrikanske sprog. Martiniques kreolske Patois er dog mere et talesprog end et skriftsprog.

Befolkningssammensætningen på Martinique er en blanding af efterkommere af afrikanske slaver, hvide slaveejere og Carib-indianere. Levestandarden på Martinique er en af de højeste i Caribien og det er ikke vanskeligt at købe franske designervarer lige fra Chanel beklædning til Limoges porcelæn.

Rejser til Martinique er særdeles populært blandt franskmænd, ung som gammel, og øen byder på indkvarteringsmuligheder i begge ender af prisskalaen.

Mad er en uundværlig del af oplevelserne på en rejse til Martinique. Martiniques køkken er som kulturen en herlig blanding af fransk og kreolsk indflydelse, der på mange måder forbinder det bedste af to store verdenskøkkener med sofistikeret fransk kokketeknik og lokale, friske råvarer. Som ø er alt godt fra havet en stor del af ’menukortet’ her, og man kan få næsten alt, hvad hjertet begærer. Crêperies, brasserier og restauranter, der byder på regionalt fransk køkken kan findes overalt på øen.

Den gode mad skal jo skylles ned og en særdeles populær drink er ’Ti Punch’, som er en blanding af hvid rom og sirup fra sukkerrør.

Musik signalerer på mange måder en ø eller et lands sjæl, således også for Martinique. Den mest populære musikstil er ’zouk’, der er en stil, der er opstået på Martinique og Guadeloupe, og som kombinerer musikelementer fra Caribien og USA. Den største indflydelse til ’zouk’ kommer fra en musikstil i USA fra perioden 1930 – 1950, kaldet ’Biguine’. ’Biguine’ var en en form for big band musik, og selv om ’zouk’ ikke er big band musik, er det dog mindre bands, der optræder med eletronisk musik med brug af synthesizers, digitale samplere og trommemaskiner, som kan programmeres til at lyde som lokale slaginstrumenter.

En anden populær musikstil er bèlè, en tidligere udgave af ’biguine’, som her indeholder gruppedans og sang ledsaget af trommer.

I forbindelse med de årlige karnevaler kan man også støde på calypso og soca. 

Martiniques attraktioner

  • Det sydlige Martinique med fantastiske strande
  • Hovedbyen Fort de France
  • Det nordlige Martiniques naturscenerier
  • Les Anses d’Arlet pittoresk fiskerlandsby
  • Ste Anne halvøen
  • Grand Rivière fiskerlandsby
  • Presque Ile de Caravelle halvøen
  • Le Diamant, idyllisk badeby

Læs mere om Caribien her. 

Schoelcher Library, Fort de France
Schoelcher Library, Fort de France
Rejser til Martinique
Rejser til Martinique
Rejseekspert Heine kan skræddersy din rejse til Caribien

Skræddersyede rejser til Caribien

Hej! Jeg kan hjælpe med at skræddersy din rejse til Caribien.

Alle priser på vores hjemmeside er i danske kroner. Vi tager forbehold for prisændringer og trykfejl.
Vis resultater for: