65 65 65 65
Mandag: Kl. 09:00 - 17:00. Tirsdag - torsdag: Kl. 08:30 - 17:00. Fredag: Kl. 08.30 - 16:00
Kontakt os
Denne rejse er desværre ikke længere tilgængelig, men du kan finde lignende rejser længere nede på denne side.
65 65 65 65
Få et tilbud

Find din rejse her

Vi søger efter rejser til dig...

Smukke strande, Voodoo-kultur og et smagfuldt cuisine med franske og afrikanske smagsnoter, er noget af det, I kan forvente jer af en rejse til Haiti. Til trods for at Haiti er et af verdens fattigste lande, vil Haiti for den rejsende med tålmodighed og et åbent sind være en utrolig oplevelse med sin helt unikke kultur og rige historie, som er så forskellig fra områdets andre lande, der også har været kolonialiserede.  

Haiti er en selvstændig republik i Caribien og udgør 1/3 af øen Hispaniola, hvor den sidste del udgøres af Den Dominikanske Republik. Til forskel fra nabolandet er indbyggerne i Haiti fortrinsvis af afrikansk oprindelse og taler både kreolsk og fransk.

I perioden 1960 - 1980 var Haiti et rigtig IN-sted for turister, men efter Baby Doc kom til magten og gjorde øen til et sandt diktatur, mistede turisterne interessen. Haiti blev i 2010 ramt af et voldsomt jordskælv med mange døde til følge. En anden følge var, at landet på mange måder blev genopbygget med nye hoteller og generel infrastruktur, så man kan ane at Haiti kan være på vej til at satse mere på turismen fremover. 

En revolutionerende fortid

Haiti er et land med en urolig, men også revolutionerende og spændende fortid. Oprindeligt var det Taino-indianerne, der boede her, men i 1492 landende Columbus på den store ø, som han straks døbte Hispaniola. Det blev enden på indianernes frihed, som i stedet blev trælle i sukkerrørsplantagerne, og langsomt uddøde på grund af sygdom, manglende ernæring mv. 

I stedet valgte spanierne at indføre slaver fra Afrika fra 1512 til sukkerrørsplantagerne. Frankrig fattede interesse for øen, og flere franske bosættere kom til øen. I 1697 blev Haiti overgivet til Frankrig.

Slaverne blev utroligt dårligt behandlet af plantageejerne, og i 1791 begyndte et større slaveoprør med krav om frihed. Efter lang og hård kamp blev slaverne endelig frie i 1804. Herefter fulgte Haitis uafhængighed. Haiti har gennem årene ofte set politisk uro med diktatur, statskup og interventioner. Først i 1990 blev landets første frie og uafhængige valg afholdt, men selv under denne styreform har der været uro og mange protester, ofte voldelige.

Alt til trods har Haiti en rig kultur og fin historie, som har bevirket en tiltagende interesse fra turister.

Haitis største attraktioner

Haitis to største attraktioner er absolutte must-sees: Citadelle la Ferrière og paladset Sans Souci.

Citadelle la Ferrière

Denne storslåede fæstning ligger på toppen af bjerget Bonnet a L’Evegue på den nordsiden af Haiti, ikke langt fra byen Milot. Fæstningen er opført på UNESCOs verdensarvsliste sammen med det gamle kongeslot Sans Souci, som ligger i umiddelbar nærhed. Citadelle la Ferrière kan siges at være selve ikonet for Haiti og blev bygget efter uafhængigheden fra Frankrig

Kongeslottet Sans Souci

Kongeslottet Sans Souci tilhørte kong Henri d. 1 og blev af mange anset for at være Caribiens modstykke til Versailles slottet i Frankrig. Desværre blev meget af slottet ødelagt ifm. et jordskælv i 1842. Men der er nok at slottet tilbage til at kunne fornemme det mesterværk, som slottet har været i fordums tid.

Krydstogter til Haiti

Haiti er særdeles populært blandt krydstogtsselskaber. På nordsiden af øen ligger Labadee, som er rederiet Royal Caribbean egen, private ø med dejlige strande, natur og masser af aktivitetsmuligheder. Her lægger mange af Royal Caribbeans skibe til ifm. et krydstogt i Caribien. 

Jacmel - et nyt turistspot

Jacmel ligger på Haitis sydlige kyst og er ved at udvikle sig til et populært sted. Byen er beskyttet af en 3 km lang bugt og var i tidernes morgen en travl havn for udskibning af kaffe. I dag er byen et hot spot for smukt lokalt håndværk og byen hvor et af Haitis bedste karnevaler gennemføres. Jacmel er en mindre by men meget charmerende med et historisk bycentrum med mange smukke palæer og handelshus, alle med et sen-victoriansk arkitektonisk udtryk.

Læs mere om Caribien her. 

Kystlinjen langs provinsen Ouest, Haiti
Kystlinjen langs provinsen Ouest, Haiti
Paladset Sans Souci - Rejser til Haiti
Paladset Sans Souci - Rejser til Haiti
Haiti er desværre også præget af stor fattigdom
Haiti er desværre også præget af stor fattigdom
En gammel kirke i Jacmel, Haiti
En gammel kirke i Jacmel, Haiti
Rejseekspert Heine kan skræddersy din rejse til Caribien

Skræddersyede rejser til Caribien

Hej! Jeg kan hjælpe med at skræddersy din rejse til Caribien.

Rejseforedrag

Alle priser på vores hjemmeside er i danske kroner. Vi tager forbehold for prisændringer og trykfejl.
Vis resultater for: