65 65 65 65
Mandag: Kl. 09:00 - 17:00. Tirsdag - torsdag: Kl. 08:30 - 17:00. Fredag: Kl. 08.30 - 16:00
Kontakt os
Denne rejse er desværre ikke længere tilgængelig, men du kan finde lignende rejser længere nede på denne side.
65 65 65 65
Få et tilbud

Find din rejse her

Vi søger efter rejser til dig...

På en rejse til Cuba vil man opleve høj cigarføring, kommunisme, rom, amerikanerbiler, hestevogne, blåt hav, hvide strande og salsa! Sådan er Cuba - en stor enestående blanding af stemninger, farver og også modsætninger mellem de vestlige turister og landets befolkning og levevis.

Cuba er Caribiens største ø og er utroligt fascinerende og meget anderledes end mange af de andre latinamerikanske lande. En rejse til Cuba er mødet med et land, som har stået stille i årtier, og som fungerer under et system, der ikke ligner noget af det, vi kender i vores del af verden.

Det er et land rigt på varme, venlige mennesker, storslået natur, historie og fantastiske strande med turkisblåt hav, men er samtidig et land, som har det meget svært. Levestandarden under det kommunistiske styre har været meget lav med mangel på mange ting. Det bliver man hele tiden konfronteret med som besøgende i Cuba, og man skal også gøre sig klart, at under disse forhold fungerer tingene ikke optimalt. Dermed er standarden og serviceniveauet også så som så. Men det er til gengæld også disse anderledes forhold som fascinerer, giver oplevelser og gør rejser til Cuba endnu mere spændende. Samtidig er befolkningen utrolig hjertevarm.

At Cuba har overlevet, er et mirakel i sig selv. At det stadig kan begejstre rejsende fra hele verden med sine strande, bugter, bjerge, rom, musik og håbløst grønne landskaber, er en endnu større præstation. Nøglen ligger i cubanerne selv: Overlevere og improvisatorer, digtere og drømmere og kynikere og vismænd. Cubanerne trodser al logik, og det er de indfødte, der har holdt landet i live, da infrastrukturen var smuldret. Det er også dem, som har sørget for, at Cuba på én og samme tid er både fascinerende og forvirrende. En sådan entydighed er et forsvindingspunkt i en stadig mere og mere globaliseret verden. Oplev den, mens den stadig er der.

Rejser til Havana

Havana, hvis officielle navn er Ciudad de la Habana, er hovedstaden i republikken Cuba og den næststørste by i Caribien med et indbyggertal på lidt mere end 2 millioner.

Cubas første by, La Habana, blev grundlagt af spanieren Diego Velasquez de Cuellar på øens sydkyst i år 1515, men flyttede i 1519 byen til dens nuværende placering. Havana var oprindeligt et handelssted og blev hovedstad i den spanske koloni Cuba i 1607, og blev den vigtigste havneby i de spanske kolonier i den Nye Verden. Et begreb der opstod i det sene 15. århundrede under europæernes kolonisering af Amerika.

Under spiritusforbudstiden i USA i 1920’erne, blev Havana et populært feriemål for amerikanere; nat- og spilleklubberne overlevede ophævelsen af spiritusforbuddet, men de fleste blev lukket i 1959 efter den cubanske revolution. Det var i denne periode de mange amerikanerbiler kom til Cuba, disse biler præger stadig i dag bybilledet i Havana trods deres efterhånden ringe stand.

I det gamle Havana er der bevaret meget af den spanske koloniale arkitektur og bydelen er på UNESCOs liste over bevaringsværdig verdensarv. En byrundtur vil tage Jer rundt i en af Latinamerikas bedst bevarede byområder med, med smalle brostensbelagte gader, hyggelige og charmerende pladser og et stort antal historiske bygninger og monumenter fra det 16. til 19. århundrede.

Cubansk rom er sandsynligvis lige så gammel, som de sukkerrør den er fremstillet af. Under alle omstændigheder har Cuba specialiseret sig i at fuldkommengøre fremstilling af rom, og Havana Club er internationalt anerkendt som verdens fineste.

Ved Havanas havneindsejling ligger La Punta Fortet på den ene side og Castillo el Morro på den anden. Begge steder er nu indrettet som museer. En særlig oplevelse er det at besøge El Morro kl. 21.00, hvor mænd i gamle engelske uniformer affyrer et kanonskud. Traditionen blev indført for at fortælle, at nu skulle man skynde sig ind inden byportene lukkede. I El Morro, der fungerede som militærkaserne helt frem i 1960’erne, er der et hus, hvor den cubanske guerillaleder Che Guevarra havde sit hovedkvarter umiddelbart efter revolutionens sejr. Stedet er nu indrettet til museum over Ches virke.

Rejser til Trinidad

Trinidad ligger midt på sydkysten af Cuba lige ud til vandet. Et besøg til Trinidad er som at tage en rejse tilbage i tiden, og både byen og den omkringliggende dal er fredet og erklæret verdens kulturarv af UNESCO.

Trinidad er en af de store attraktioner i Cuba og selvom bygningerne er i forfald, kan man nemt forestille sig den rigdom, der engang var i denne provinsby. Området gemmer på mange gamle sukkerfarme, som sammen med slavehandel og smugling, i sin tid lagde grunden for Trinidads rigdom.

Et besøg til Trinidad kan nemt varer flere dage, da der er nok at se og opleve. Trinidad gemmer på oceaner af små oaser, hvor lokale bands livligt spiller og til salsadans og hygge hen på eftermiddagen. Er der stadig energi og overskud, når aftenen er truffet ind, så nyd en Mojito på byens største diskotek, hvor der er salsarytmer og cubanske dansetrin ad libitum.

I dagtimerne kommer du bestemt heller ikke til at kede dig. Nogle af Cubas bedste strande ligger i området, og er du til snorkling – så bliver det ikke bedre i hele landet end omkring Trinidad. Af andre udflugter, der bør nævnes, står med sikkerhed en – nemlig Cascada el Cubano vandfaldet, der ligger en lille time fra byens centrum. Her kan man bade i vandfaldet skummende klare vand – men besøg det ikke i tørtiden, da vandmasserne er markant mere. Området byder ligeledes på flotte tobaksmarker, banaplantager og autentisk cubansk leben i de små landsbyer, der omkredser Trinidad.

Rejser til Cienfuegos

Cienfuegos ligger på sydkysten af Cuba lige nord for Trinidad. Byen er uden tvivl en af landets hyggeligste havnebyer med fin arkitektur. Går man tilbage historien var området et af sin tid største tilholdssted for de mange pirater og smuglere, der sejlede i området.

I dag er Cienfuegos en vigtig havneby for landets sukkerproduktion. Ikke langt fra Cienfuegos kan man besøge Playa Rancho Luna, der er en dejlig og ikke så besøgt strand med et par turist hoteller. Byen er den i hele Cuba, der er grundlagt af franskmænd, hvilket gør, at den skiller sig ud med bredere gader og en franskbetonet stil i gadebilledet.

Der er et par attraktioner, som man ikke må gå glip af i byen. Thomas Terry Theatre, som er et gammelt victoriansk teater, der den dag i dag står præcis som det blev bygget i 1890. Det historiske indspark får du på Museo Historica, der spænder fra arkæologiske fund til den tidlige kolonitid. Udover de to nævnte er byens hovedgade Pueblo Nuevo og Punta Gordo, der på bedste vis fremstiller de gamle 50’er huse fra deres bedste side, bestemt et besøg værd.

Cienfuegos er et oplagt sted at bruge et par dage, hvis du vil kombinere den hyggelige cubanske stemning i gaderne med uspolerede strande, skøn natur og historiske bygninger.

Rejser til Santiago De Cuba

Midt på sydvestkysten af Cuba ligger Santiago de Cuba, der er spiller en væsentlig rolle i Cubas litterære, musikalske, arkitektoniske og politiske udvikling. Det er et afro-caribisk smeltedigel, der ligger længere fra den pulserende hovedstad, Santiago, end det gør fra Haiti og Den Dominikanske Republik. – og det sætter sit tydelige præg.

Santiago De Cuba er en af Cubas større byer, men der hersker total provinsstemning og alt foregår i et roligt og afslappende tempo. Til forskel for mange af de andre cubanske byer ligger Santiago de Cuba på et meget kuperet terræn, så der er stejle og krogede gader, som skaber en hel speciel og unik stemning.

Arkitekturen er flot, og der er flere seværdigheder i byen i form af museer og historiske bygninger. Rejser man i slutningen af juli, skal man ikke gå glip af karnevallet i Santiago de Cuba, som normalt afholdes omkring den 21. juli og efterfølgende står en uges fest, farver og glade dage. Udover at danse til glade rytmer, kan man give sig tid til at udforske området omkring byen, som blandt andet gemmer på Cubas største helligdom El Cobre, hyggelige små byer, hvide sandstrande, Gran Piedra National Parken, der er perfekt til vandreture, Parque Baconao og længere mod vest den berygtede Guantanamo base.

Det er også værd at nævne, at der ved Siboney stranden er et Delfinarium med havskildpadder, hajer og delfiner, hvor det er muligt at svømme med delfiner og opleve de mange forskellige shows.

Byen er en varm by på mere end én måde. De farverige gader når sjældent temperature under 30 grader, og det samme gør stemningen, atmosfæren og de mange indtryk, man bliver mødt af.

Rejser til Viñales - Pinar del Rio provisen

Pinar del Rio provinsen er nok den mest interessante og flotteste af alle de cubanske provinser. Pinar del Rio ligger i den vestlige del af Cuba og er et meget frodigt landbrugsområde med de verdenskendte tobaksplantager. Tobakken fra Cuba regnes for verdens bedste og i dette område kan man se de mange plantager og har muligheden for at tale med de lokale tobaksbønder. Mange af plantageejerne byder besøgene velkomne, hvilket er en spændende oplevelse! Udover tobakken dyrkes der også frugter og ris - og så selvfølgelig sukkerrør

I provinsens hovedstad kan man besøge et tobaksmuseum og også en fabrik. Ellers skal man ikke bruge meget tid i denne by, men derimod fortsætte til den skønne Viñales dal med de særprægede klippeformationer mogotes som kun findes her og i Malaysia. Området er ufatteligt smukt og frodigt og overalt er der underjordiske huler og floder. Det var bl.a. i dette område Che Guevara søgte tilflugt i hulerne Los Portales i den nuværende La Guiera Nationalpark.

Rejser til Varadero - fantastiske strande

Varadero er Cubas absolutte turistparadis og den perfekte ramme om en Caribisk badeferie. Varadero er en 18 km lang tange med en lige så land hvid sandstrand ud til det fantastiske turkisblå hav. Her bliver den Caribiske drøm med strand og palmer for alvor indfriet. Strandens fine hvide sand er berømt verden over og matches kun af få andre steder i Caribien.

Her er hotelstandarden en af de højeste i Cuba og det er uden tvivl turister, som byen og området lever af. De fleste hoteller tilbyder et all inklusive koncept, hvor alle måltider, lokale drikkevarer og vandsportsaktiviteter er inkluderet i prisen. Varadero by har også nogle af Cubas bedste restauranter, og desuden kan man dykke, snorkle, stå på vandski, spille golf, besøge de mange diskoteker mm. 

Vi er altid klar til at hjælpe jer med at skræddersy jeres drømmeferie til Cuba. Kontakt en af vores rejseeksperter, og start planlægningen.

Læs mere om Caribien her. 

Smukke Trinidad - Rejser til Cuba
Smukke Trinidad - Rejser til Cuba
Frodige Viñales - Rejser til Cuba
Frodige Viñales - Rejser til Cuba
Havana - Rejser til Cuba
Havana - Rejser til Cuba
Nyd stranden i Varadero - Rejser til Cuba
Nyd stranden i Varadero - Rejser til Cuba
Smuk cubansk kvinde - Rejser til Cuba
Smuk cubansk kvinde - Rejser til Cuba
Cienfuegos - Rejser til Cuba
Cienfuegos - Rejser til Cuba
Old Havana - Rejser til Cuba
Old Havana - Rejser til Cuba
Trinidad er utrolig hyggelig - Rejser til Cuba
Trinidad er utrolig hyggelig - Rejser til Cuba
Gå rundt i de hyggelige gader i Havana - Rejser til Cuba
Gå rundt i de hyggelige gader i Havana - Rejser til Cuba
Santa Clara - Rejser til Cuba
Santa Clara - Rejser til Cuba
Hør de lokale spille musik på gaden - Rejser til Cuba
Hør de lokale spille musik på gaden - Rejser til Cuba
Besøg en af de mange tobaksplantager - Rejser til Cuba
Besøg en af de mange tobaksplantager - Rejser til Cuba
En af Cubas mange flotte strande - Rejser til Cuba
En af Cubas mange flotte strande - Rejser til Cuba
Santiago de Cuba - Rejser til Cuba
Santiago de Cuba - Rejser til Cuba
Cuba er bl.a. kendt for sine mange cigarer
Cuba er bl.a. kendt for sine mange cigarer
Besøg en af souvenirbutikkerne på stranden i Varadero - Rejser til Cuba
Besøg en af souvenirbutikkerne på stranden i Varadero - Rejser til Cuba
Se de farverige huse i Viñales - Rejser til Cuba
Se de farverige huse i Viñales - Rejser til Cuba
Berømt maleri på en klippeside i Viñales - Rejser til Cuba
Berømt maleri på en klippeside i Viñales - Rejser til Cuba
Det er muligt at blive kørt rundt i en gammel amerikansk bil - Rejser til Cuba
Det er muligt at blive kørt rundt i en gammel amerikansk bil - Rejser til Cuba
Besøg Havana - Rejser til Cuba
Besøg Havana - Rejser til Cuba
Rejseekspert Heine kan skræddersy din rejse til Cuba

Få skræddersyet rejsen til Cuba

Hej! Jeg kan hjælpe med at skræddersy din rejse til Cuba.

Rejseforedrag

Alle priser på vores hjemmeside er i danske kroner. Vi tager forbehold for prisændringer og trykfejl.
Vis resultater for: