65 65 65 65
Mandag: Kl. 09:00 - 17:00. Tirsdag - torsdag: Kl. 08:30 - 17:00. Fredag: Kl. 08.30 - 16:00
Kontakt os
Denne rejse er desværre ikke længere tilgængelig, men du kan finde lignende rejser længere nede på denne side.
65 65 65 65
Få et tilbud

Find din rejse her

Vi søger efter rejser til dig...

Bonaire er en lille ø i det sydlige caribiske hav og er en del af de hollandske Antiller. Bonaire har siden 2010 status af særlig kommune i Nederlandene, og udgør sammen med øerne Aruba og Curacao der såkaldte ABC-øer. Curacao fik ved samme lejlighed i 2010 selvstændig status i Nederlandene, en status som Aruba opnåede allerede i 1986. 

Bonaire er kun en lille ø på blot 288 km2 og med blot knap 11.000 indbyggere.

Bonaire betyder "god luft"

Hvem kunne ikke tænke sig at indånde den lune, tropiske luft her på denne smukke ø, mens man lader solen bage på kroppen på en af Bonaires mange, hvide sandstrande. For at dase og nyde livet er en stor del af aktiviteterne her på Bonaire. Her foregår alt i adstadigt tempo, så sjælen kan følge med – en rejse til Bonaire er således en rejse med rigtig tropeø stemning.

Strande og koralrev

Bonaire har mange strande, men huser også en lang række koralrev, der er i allerbedste kondition. Så for de der gerne vil dykke, snorkel mv. er her rig mulighed for på sin rejse til Bonaire at kunne nyde den vidunderlige verden under havet med de utallige farverige fisk og koraller. Hertil kommer muligheden for at komme tæt på havskildpadder.

En rejse til Bonaire kan byde på nogle af de bedste dykkermuligheder i verden. Et paradis for dykkere venter på Bonaire, og øen har mere end 86 officielle dykkersteder. 56 af disse tilbyder at kunne dykke direkte fra stranden. De bedste steder at dykke ligger alle på Bonaires vestkyst, da vinden og bølgerne på østkysten gør det meget sværere at dykke her, og det kræver også en guide. Ud for den ubeboede ø Klein Bonaire er der mindst 25 officielle dykkersteder.

Havet rundt om Bonaire er beskyttet helt ned til 57 meters dybde og er et beskyttet naturreservat under Bonaire National Marine Park.

Som en ø er det naturligt nok især de vandbaserede fornøjelser og aktiviteter, der er i højsædet. Men her er også lidt andet at lave til lands med farvestrålende arkitektur ikke mindst i hovedstaden Kralendijk og andre historiske monumenter.

Kriminaliteten er lav på øen, så det skal man ikke bekymre sig om, temperaturen er helt i orden med en årligt gennemsnitstemperatur på 28 grader celsius og trafikken på øen er ganske moderat. Det er således endnu ikke nødvendigt med lysregulering af trafikken.

Livet leves i et afslappet tempo og her er der plads til alle.

Som et kuriosum kan man mange steder se vilde æsler, der optræder i mindre flokke især i nærheden af kaktusagtig bevoksning.

Hovedstaden Kralendijk kommer man automatisk til og byen er hyggelig med små restauranter og barer ved havnefronten. Her foregår en livlig handel med friskfanget fisk, tropiske frugter og tekstiler i spraglede farver.

Anderledes oplevelser på rejsen til Bonaire

Oplev mangroveskoven i Lac Bay tæt på fra en kajak.

Mange af havets dyr er født her i mangroven. Populært sagt er mangroven havets børnehave, som fisk og krebsdyr bruger som gyde- og opvækstområde for deres yngel. Mangroven her er en af de bedst bevarede i hele Caribien, og der bliver passet godt på området. Der må højst være 10 deltagere på en tur, og inden man får lov til at padle af sted, får man et foredrag om det vigtige naturområde. Foruden en instruktion i, hvordan man som turist undgår at ødelægge mangroven, når man færdes her.

Slavehytterne på Bonaire

I 1600-tallet kom der afrikanske slavearbejdere til Bonaire. De skulle arbejde med saltudvinding, som dengang var – og egentlig stadig er – en vigtig indtægtskilde for øen. Slaverne skulle bygge de marker op, hvorfra man skulle udvinde saltet fra havvandet.

Til slaverne byggede man bittesmå, gulfarvede murstenshuse med sort tag. På 4 m2 kunne der snildt sove fire personer. Husene har ingen rigtige døre og vinduer, disse er blot huller i murstensmuren.

Slaveriet blev ophævet på Bonaire i 1863, men reelt fortsatte slaveriet efter den tid, for ingen vidste, hvad slaverne ellers skulle lave for at overleve.

Husene er således et vidnesbyrd om en fortid, der ikke er så langt væk. Den lidt dystre fortid er der dog ikke nogen der tænker dybt over. Alle taler åbent om fortiden og rigtig mange indbyggere er efterkommere af slaverne. Ingen bærer nag til hverandre, og hvide og sorte indbyggere trives sammen i fred og fordragelighed.

Rundt på Bonaire

Det er altid en god idé at tage en tur rundt på øen. Da der ikke er offentlig transport må man leje enten en bil eller en cykel. Der er 80 km veje på Bonaire og et forslag kunne være at fokusere på den sydlige del af Bonaire og lægge turen forbi Kontiki og JibeCity.

Tag på en rejse til Bonaire – det vil I ikke fortryde!

Læs mere om Caribien her. 

Se frem til flotte sandstrande - Rejser til Bonaire
Se frem til flotte sandstrande - Rejser til Bonaire
Saltmine på øen - Rejser til Bonaire
Saltmine på øen - Rejser til Bonaire
Mangroveskoven i Lac Baai - Rejser til Bonaire
Mangroveskoven i Lac Baai - Rejser til Bonaire
Snorkling er en af aktiviteterne på øen - Rejser til Bonaire
Snorkling er en af aktiviteterne på øen - Rejser til Bonaire
Rejseekspert Heine kan skræddersy din rejse til Caribien

Skræddersyede rejser til Caribien

Hej! Jeg kan hjælpe med at skræddersy din rejse til Caribien.

Alle priser på vores hjemmeside er i danske kroner. Vi tager forbehold for prisændringer og trykfejl.
Vis resultater for: