65 65 65 65
Mandag: Kl. 09:00 - 17:00. Tirsdag - torsdag: Kl. 08:30 - 17:00. Fredag: Kl. 08.30 - 16:00
Kontakt os
Denne rejse er desværre ikke længere tilgængelig, men du kan finde lignende rejser længere nede på denne side.
65 65 65 65
Få et tilbud

Find din rejse her

Vi søger efter rejser til dig...

Forestil jer en verden, hvor grænsen mellem drøm og virkelighed er forsvundet. Det er Bahamas – og der er ikke noget tilsvarende sted i verden.

Hvad gør Bahamas unikt?

Bahamas består af i alt 700 øer, der er spredt med rund hånd ud over et 100.000 km2 stort område, begyndende blot 50 km udenfor Floridas kyst.

En rejse til Bahamas arkipelag er en rejse til økologisk oase med mere end 2.000 bjergtagende øer, koralrev og sandbanker og byder på noget af de klareste vand på kloden med en sigtbarhed ofte på over 60 meter. I kan se jeres tæer ligeså tydeligt, som I kan se verdens tredjestørste koralrev.

Tag på en rejse til Bahamas og oplev en uforlignelig naturskønhed, et smilende folkefærd og en rig kultur og en farverig historie.

Bahamas’ historie

Bahamas naturskønhed har gennem alle tider betaget besøgende i området uanset om de var bosættere, handelsmænd, pirater eller andre invaderende folkeslag.

De første mennesker på Bahamas kan dateres så tidligt tilbage som til år 300-400 e.Kr., og man regner med at det var folk fra det nuværende Cuba, der slog sig ned her. De levede fredeligt og hovedsagelig af føde fra havet.  Fra år 900 -1500 e.Kr. nedsatte Lucaya folket sig på øerne og var her, da europæerne for alvor kom til området med Columbus i 1492. Europæernes ankomst betød, at de 40.000 indfødte der var øerne i løbet af 25 år forsvandt på grund af sygdomme, lidelser og slaveri.

I 1649 ankom de første englændere til øerne. De var på jagt efter religiøs frihed, og i stedet fandt de mangel på føde. Føde blev skaffet fra Massachusetts kolonien i USA, og som tak sendte man træ retur, som blev brugt til at bygge Harvard Universitetet.

Det store ø-rige har gennem tiden givet rige muligheder for pirater og andet godtfolk til at gemme værdier og skatte, og der er vedvarende rygter om skatte, der ligger gemt enten på havets bund eller en af de mange øer.

Hovedstaden Nassau, som blev grundlagt i år 1670 som kommerciel havn, blev på den tid erobret af lovløse mænd og blev ødelagt hele 2 gange, først af spanierne og anden gang af franskmændene og spanierne i fællesskab.
Kort tid efter røvede piraterne igen, men i 1718 udnævnte kongen af England Woodes Rogers til guvernør. Hans job var at genskabe ro og orden, hvilket han gjorde. Han tilbød amnesti til de, der overgav sig, hvilket der var 300, der gjorde. Resten flygtede, blandt dem Blackbeard.

Mere end 100 år senere ankom amerikanske nybyggere, loyale overfor England, til Eleuthera. De havde taget deres slaver med, såvel som deres egne evner som skibsbyggere og landbrugsfolk. Disse nybyggere konsoliderede sig over årene og fordrev spanierne fra området – uden ildkamp.

Fra 1861 til 1865 nød Bahamas godt af den amerikanske borgerkrig på grund af handelsblokaden af britiske skibe, men med borgerkrigens ophør, forsvandt også velstanden og gradvist blev Bahamas økonomisk degraderet.
10 juli 1973 blev Bahamas en fri og uafhængig stat, afsluttende 325 års fredeligt engelsk styre. Bahamas er i dag medlem af Commonwealth, og 10. juli fejres som Bahamas uafhængighedsdag

Bahamas’ kultur, køkken og musik

Bahamas er meget mere end et tropisk rejsemål. Dagligt er der en fejring af øernes rige kultur, deres varierede arv og måde at leve på. Også på Bahamas er især musik og madkultur påvirket af landets kultur, og væsentlige komponenter i landets selvforståelse og identitet.

Musikscenen

Dybt inde i enhver indbygger i Bahamas ligger ønsket om at udtrykke sig selv. Enten det er i musik, kunst eller dans, er det en del af hver og en. Det afspejler ligeledes øernes skønhed og den stolthed, som indbyggerne har for deres land.

Musik spiller en betydelig rolle i kulturen, og ligegyldig hvilken ø man befinder sig på lyder der et utal af forskellige musikalske rytmer lige fra afrikanske rytmer, caribisk calypso, engelsk folkesang til den lokale Goombay musik, som kombinerer afrikansk musical-tradition med indflydelse fra den europæiske kolonitid. Goombay kan spores helt tilbage til slavetiden.

Køkkenet

Bahamas er et internationalt rejsemål, hvorfor man kan finde al slags mad her. Men hvorfor ikke prøve det lokale køkken, når I nu er her.

Det lokale køkken er krydret og med en helt unik smag. Fisk, skaldyr og andet godt fra havet er hovedingredienserne i retterne. Frisk konkylie åbnet med kniv og vædet med lime juice og krydderier er utroligt lækkert. Andre lækkerier kan være landkrabber og langusters. Mange retter i Bahamas serveres med ærtebønner, og ris blandet med krydderier, tomater og løg.

De skønne, krydrede retter skylles fint ned med en kold, lokal øl som Kalik og Sands, eller cocktails som Bahama Mama eller Goombay Smash. Eller måske den lokale favorit, Sky Juice, som er juice fra kokosnødden blandet med kondenseret mælk og gin. Glem heller ikke at prøve en Switcher, en forfriskende drink lavet af lokale lime-frugter.

Junkanoo festivaler

Junkanoo er unik for Bahamas og findes ingen adre steder i verden. Junkanoo er en festival, som er en rigtig farverig parade med en fantastisk energi. På mange måder ligner det karnevalsoptog andre steder i verden men med sin helt egen 'vibe'. Glade mennesker udklædte i faverige kostumer danser i gaderne til lyden af kobjælder, trommer, horn og fløjter. Historien går at det var John Canoe, en afrikansk stammehøvding, der forlangte at have ret til at fejre sammen med sit folk efter at han var bragt til Caribien som slave.

Junkanoo har været fejret siden 1600 og 1700-tallet og er i dag en kæmpefest, hvor der uddeles priser for bedste kostumer, bedste musik, bedste banner og bedste overall optræden. Junkanoo afholdes normalt ifm. større nationale helligdage.

Religion

Religion er vigtig for indbyggerne på Bahamas. I selv de helt små samfund er der kirker. Den religiøse hengivenhed man finder på Bahamas kan føres helt tilbage til de amerikanske indvandrere, der kom for mange år tilbage og som medbragte en noget puritansk udgave af kristendommen.

Bahamas’ attraktioner

En rejse til Bahamas byder på masser af attraktioner af forskellig art, dog overvejende af marinemæssig karakter.

Her kan nævnes:

  • Arawak Cay, Nassau
  • Aqauventure Waterpark, Paradise Island
  • Lucayan National Park, Grand Bahama
  • Long Island og Harbour Island, The Bahamas
  • Elbow Cay Lighthouse, Elbow Cay
  • Pirates of Nassau, museum I Nassau
  • Cable Beach, Nassau

Læs mere om Caribien her. 

Nassau, hovedstaden i Bahamas
Nassau, hovedstaden i Bahamas
Exuma - Rejser til Bahamas
Exuma - Rejser til Bahamas
Bahamas er kendt for sine svømmende grise - Rejser til Bahamas
Bahamas er kendt for sine svømmende grise - Rejser til Bahamas
Rejseekspert Heine kan skræddersy din rejse til Caribien

Skræddersyede rejser til Caribien

Hej! Jeg kan hjælpe med at skræddersy din rejse til Caribien.

Alle priser på vores hjemmeside er i danske kroner. Vi tager forbehold for prisændringer og trykfejl.
Vis resultater for: