De seneste år har flere og flere danskere igen fået øjnene op for Australien som rejsemål. Fra 2017 til 2018 steg antallet af danske besøgende i landet med 7,4 pct. - og tendensen ser ud til at fortsætte i år*. Mange rejser hertil for at udforske landets østkyst på fire hjul på en roadtrip fra nord til syd eller omvendt. Men faktisk behøver man ikke køre så meget rundt for at få et bredt udvalg af oplevelser. Det vil rejsearrangøren BENNS nu gøre danskerne opmærksomme på.

*Kilde: Tourism Australia

Verdens ældste tropiske regnskov, Daintree, er fuld af oplevelser! Foto: Tourism Port Douglas & Daintree
Verdens ældste tropiske regnskov, Daintree, er fuld af oplevelser! Foto: Tourism Port Douglas & Daintree

- I stedet for at køre rigtigt mange timer på ferien, vil vi prøve at zoome lidt ind på nogle områder og inspirere til, at man i stedet bruger nogle uger i et afgrænset område for at få rejsemålet mere ind under huden - og samtidig have tid til at udforske nogle af de mindre kendte områder. Når man kører den klassiske rute, har man jo typisk "kun" tid til at opleve de typiske highlights, forklarer Karsten Lind, Business Manager hos BENNS, der derfor vil inspirere danskerne til at tage på mikroeventyr i delstaten Queensland.

- Queensland har lidt af det hele. Her finder man bl.a. to forskellige typer regnskov - hhv. en urgammel tropisk regnskov i den nordlige del og en subtropisk regnskov i den sydlige del. Det er ret unikt med to regnskovstyper i én stat. Samtidig kan man opleve en nationalpark med lava-tunneller samt outback-lignende natur i den nordlige del af staten og bare et par hundrede kilometer inde i landet. I den sydlige del af staten findes mange uberørte strande og nogle steder mulighed for at se delfiner og hvaler, ligesom man kan udforske undervandslivet på det ikoniske Great Barrier Reef. Og så er der flere muligheder for at blive klogere på hele aboriginer-kulturen. Man kan sagtens få et par uger til at gå med kun at udforske enten den nordlige eller den sydlige del af staten, pointerer han.

I Queensland kan I komme tæt på Australiens oprindelige folk, Aboriginerne | Foto: Tourism and Events Queensland
I Queensland kan I komme tæt på Australiens oprindelige folk, Aboriginerne | Foto: Tourism and Events Queensland

Fokus på dybde og kvalitet

For at give konkrete forslag til, hvad man kan opleve i delstaten, har BENNS netop lanceret ikke mindre end fem nye rejseforslag.

- Vi har fokuseret meget på at finde nogle autentiske oplevelser og overnatningssteder, der giver mulighed for at opleve og udforske naturen på helt tæt hold. Vores udgangspunkt har ikke været at lave de billigste rejseforslag - det er rejseforslag med dybde og kvalitet i indholdet, forklarer Karsten Lind, der også afholder foredrag om Queensland på den store feriemesse Ferie for Alle i Herning den 21.-23. februar 2020.

Whitehaven Beach på den gudesmukke Whitsunday Island
Whitehaven Beach på den gudesmukke Whitsunday Island

Praktisk information

Queensland, der er Australiens næststørste delstat, kan besøges hele året rundt, men april, maj, september og oktober har mest stabilt vejr. Den centrale og sydlige del af Queensland er dog mindre berørt af vejrskifte og årstider. Vil man have mulighed for nogle dage på stranden, er perioden maj til oktober bedst.

Der er flere flyruter til Queensland med kun ét stop undervejs. Singapore Airlines har daglige afgange ugentligt fra København og flyver via Singapore til både Brisbane og Cairns. Det er oplagt at kombinere rejsen med et stop i Singapore. Flyver man med Singapore Airlines, kan man desuden booke en særlig stopover-pakke med hotel, transport og rabatter på udvalgte attraktioner i Singapore til en fordelagtig pris.

Du kan se alle vores rejseforslag til Queensland lige her