Ring 65 65 65 65 Autocamper ferie i USA
Ring 65 65 65 65 Kina rejser og rundrejser
Ring 65 65 65 65 Eksotiske rejser til Caribien
Ring 65 65 65 65 Safari rejser til Afrika
Ring 65 65 65 65 Rundrejser Indien – oplev Taj Mahal
Ring 65 65 65 65 Autocamper ferie i USA
Ring 65 65 65 65 Kina rejser og rundrejser
Ring 65 65 65 65 Eksotiske rejser til Caribien
Ring 65 65 65 65 Safari rejser til Afrika
Ring 65 65 65 65 Rundrejser Indien – oplev Taj Mahal

Magiske Mexico

Bemærk: Denne rejser er ikke tilgængelig i øjeblikket. Du kan se relaterede rejser til Syd- & Mellemamerika ved at klikke her.

Magiske Mexico

En klassisk rundrejse tilsat helt unikke overnatninger og besøg. En ener blandt de mange Mexico ture der tilbydes på det danske marked

 

Det klassiske er México City, Oaxaca, Monte Alban, Sumidero Kløften, San Cristóbal de las Casas, Palenque, Campeche og Chichen Itza. Det unikke er at have tre nætter i San Cristóbal de las Casas; at sejle tidligt ned af grænsefloden for at udforske Yaxchilan i de tidlige morgen og formiddags timer; at som de eneste på det danske marked, at overnatte og have en hel dag i Calakmul som stadig er under udgravning; at have tid til at nyde Campeche by med sin flotte mole, katedral og bymure; at sove ved Chichen Itza og derfor som de få kunne opleve et af Verdens Ny 7 Vidunder før tusinde vis af en-dagsturister vælter ind og til sidst, at afslutte i det fredlige Puerto Morelos væk fra ”special price for you” stemningen i de øvrige mexicanske caribiske turistmål.
Denne tur er for den som vil mærke, føle og opleve Mexicos folk, historie, kultur, natur, og for den som vil forventer mere end kun det klassiske.

 

Download pdf katalog med rejseplanen

 

 

Dagsprogram

Dag 1 Afrejse fra Danmark og ankomst til Mexico City
Dag 2  Byrundtur i Mexico City – Zocaloen, National Paladset, vægmalerier, Azteker tempel, Katedralen, Det Antropologiske Museum og velkomstmiddag
Dag 3 La Basilica for Jomfruen af Guadalupe, majsmarker, kaktusser og Sol- og Måne Templerne
Dag 4 Vulkaner, bjerglandskab, dybe kløfter, kokos- og bananplantager, kaktusser, ørkenagtig natur og ankomst til Oaxaca (ca. 6 timers kørsel)
Dag 5 Udflugt til Monte Alban, byvandring og lokalt marked
Dag 6 Vævede tæpper, Tule træet og agave brændevin (ca. 6 timers kørsel)
Dag 7 Sejltur i Sumidero kløften og Mexicos dyreliv (ca. 7 timers kørsel)
Dag 8 Maya kommuner, besøg hos lokal familie, kunsthåndværk, San Juan Camula kirken og Jaguarens Hus
Dag 9 Heldagstur til Montebello søerne, eventyr på egen hånd i San Cristóbal, eller noget helt tredje
Dag 10 Smuk køretur fra højlandets fyrretræsskove til regnskoven omkring Palenque (ca. 5½ times kørsel)
Dag 11 En af Maya kulturens smukkeste byer og kørsel til Corazal (ca. 4 timers kørsel)
Dag 12 Sejltur til Yaxchilan ruinerne, opleve og udforske stedet, dyreliv, sejltur tilbage og kørsel til Palenque
Dag 13 Gennem landbrugsområder til Calakmul ruinerne (ca. 5½ times kørsel)
Dag 14 Calakmul ruinerne, Mexicos jungle og afslapning
Dag 15 Den Mexicanske Golf og San Miguel Fortet
Dag 16 Campeche byrundtur, evt. besøg i grotte hvor palmehatte flettes eller Sisal gods samt lyd lysshow ved Chichen Itza (ca. 3½ times kørsel)
Dag 17 Templet med de fire trapper, boldbanen, offerbrønden og palmestrande ved Puerto Morelos
Dag 18-20 Sol, strand og vand, afslapning og afskedsmiddag
Dag 21

Transport til lufthavnen og afrejse fra Mexico

Dag 22

Ankomst til Danmark

                     

 

Rejsen dag for dag

  Dag 1 Afrejse fra Danmark og ankomst til Mexico City

 

Vi flyver fra Danmark og efter en mellemlanding og flyskifte fortsætter rejsen til Mexico. Her lander vi i landets hovedstad Mexico City midt på aftenen, og efter indrejseformaliteterne kører vi til vores centralt beliggende hotel for at overnatte.


Der er denne dag inkluderet forplejning på flyet mellem Europa og Mexico


 

 

  Dag 2 Mexico City

 

Byrundtur i Mexico City – Zocaloen, National Paladset, vægmalerier, Azteker tempel, Katedralen, Det Antropologiske Museum og velkomstmiddag


Alle Mexicanske byer har en Zocalo, som er byens centrale plads. Men ingen byer i Mexico har en Zocalo som Mexico City. Pladsen er enorm og en af de største i hele Latinamerika og det er her vores Mexicanske eventyr for alvor begynder.


Mexico Citys Rådhusplads det gamle National Palads, hvis grundsten kan dateres helt tilbage fra den spanske erobring i 1521 er det første vi besøger og udforsker. Det er også her vi finder den Mexicanske maler Diego Riveras store vægmalerier om Mexico historie. Ved siden af National Paladset ligger Katedralen som symbol på det katolske Mexico, bygget delvis ovenpå, og af sten, fra Atzekernes templer som ligger lige under vores fødder. Et enkelt tempel fra Atzekernes tid er gravet delvis fri og giver os et indtryk af hvilken by Mexico-Tenochitlan – som Atzekernes kaldte deres hovedstad, indtil spanierne kom, erobrede, rev ned og opbyggede det nye Mexico.


Senere kører vi til det verdensberømte Antropologiske Museum, hvor vi på et par timer vil få et indblik i små 4000 års historie fra de første maya by dannelser over en lang række af andre folk op til Atzekerne og videre op til i dag og et indtryk af de oprindelige folks levevis den dag i dag.
Vi er tilbage på hotellet sidst på eftermiddagen hvor der vil være tid til et lille hvil inden vi mødes til velkomstmiddag.


Der er denne dag inkluderet morgenmad og velkomstmiddag.


 

 

  Dag 3 Mexico City - Teotihuacan - Mexico City

 

La Basilica for Jomfruen af Guadalupe, majsmarker, kaktusser og Sol- og Måne Templerne


La Basilica som blev bygget til at huse Mexicos ”moder” La Virgen de Guadalupe- Jomfruen af Guadalupe. Basilikaen er det katolske Mexicos vigtigste kirke hvortil omkring 20 millioner pilgrimme valfarter årligt.  Vi vil højst sandsynlig se optog fra sognekirker, beboerorganisationer og foreninger med musik, fyrværkeri og røgelse komme gående, måske nogen kravlende, for at komme og bede til billedet af Jomfruen, som hænger i glas og ramme over hovedalteret
Derefter kører vi helt ud af Mexico by igennem slum og grå gasbeton huse med deres sorte PVC vandbeholdere på taget. Dette er en af byens hovedfærdselsåre og der er altid vejarbejde...!!! Vel ude på den tørre, flade slette ser vi majsmarker og figenkaktusser. En kaktus hvis blade vi senere skal spise som en del af en salat.


Pludseligt står to store, voldsomme massive sten ”pyramider” foran os. Det er Sol- og Måne Templerne og vi er ved at kører ind i det der var en af Mesoamerikas største og vigtigste byer Teotihuacan. En by bygget op over flere hundrede år, fra før vores år 0 til den endeligt bliver ødelagt af krige og forladt omkring 650 e.Kr. af et folk, som vi stadig den dag i dag faktisk ikke ved, hvad de kaldte sig selv.


Der udgraves og forskes stadig i denne by. I november 2010 blev en lang tunnel blevet fundet under et af de store bygningsværker og alle venter med stor spænding på, hvad der er for enden af tunnellen. Det ser sværere ud end det er, men dagens store oplevelse er at stå på toppen af Sol templet og skue ud over det der er tilbage af byen Teotihuacan ”byen hvor guderne skabte verden”. Vi bruger et par timer på at gå rundt og evt. på at bestige Sol- og Måne Templerne.
Vel tilbage i byen sidst på eftermiddagen er det tid til en mindre pause og måske er der nogle som vil høre og opleve Mariachi. Mariachi er en mexicansk musikform, som skal opleves på pladsen Garibaldi. Hver dag, 365 dage om året er der musikgrupper på pladsen som venter på at blive hyret for en enkelt sang eller en hel nat. Med en øl i hånden, mariachi musik i ørene og pladsens folkeliv omkring sig, ja, så er man for alvor landet i Mexico.

 

Der er denne dag inkluderet morgenmad.


 

  Dag 4 Mexico City - Oaxaca

 

Vulkaner, bjerglandskab, dybe kløfter, kokos- og bananplantager, kaktusser, ørkenagtig natur og ankomst til Oaxaca (ca. 6 timers kørsel)


Vi kører tidligt om morgen ud af byen ad motorvejen der snor sig op over passet ved siden af Mexicos 2. og 3. største vulkaner, Popocatepetl og Iztaccihuatl.  Vi passerer landbrugsmarker med korn og majs, ser oksekærer på markerne og Cadillacs på motorvejen.


Efter frokosten skal kameraerne være klar, da der venter os omkring tre timer i et imponerende bjerglandskab. Vi kører på en god og sikker hovedvej som skærer sig ind i siderne på dybe kløfter, over høje broer, ned i dale, hvor kokospalmer og bananplanter vokser, hvorefter vi kører op igennem nærmest ørkenagtig natur med store kaktusser af mange slags. Til sidst kan vi se en af Mexicos perler af en by: Oaxaca.


Efter ankomst og en kort pause går vi en tur og bliver forelsket i denne by med sine farver, sine mennesker, sine bygninger, sit milde til varmeaften klima året rundt, sin ro og sin stolthed.

 

Der er denne dag inkluderet morgenmad.

 

  Dag 5 Oaxaca - Monte Alban - Oxaca

 

Udflugt til Monte Alban, byvandring og lokalt marked


Straks efter morgenmad står vi ved et at de mest forbløffende bygningsværker i hele Mexico - Monte Alban. Vi kommer mere end 2000 år for sent, hvis vi skulle have set byen blive anlagt, men dog nok kun ca. 1400 år for sent til at opleve den blive forladt. Hele formiddagen bruger vi på toppen af dette bjerg, hvor Zapoteker folket anlagde sin by før vi i Nord Europa overhovedet var begyndt at tælle i år.


Efter frokost nede i byen mødes vi igen til en byvandring, hvor vi kigger ind i Santa Domingo kirke, klosteret som i dag er et spændende regionalmuseum for Oaxaca Staten. Til klosteret er der en stor botanisk have, som også er et besøg værd, dog på egen hånd. Derudover går vi en tur på det lokale marked med alle slags grøntsager, frugter, store papmache dukker, tøj, brændevin, mole, ost, ristede græshopper, og ikke mindst chokolade kogerier.


Aftenen er til fri disposition men mon ikke de fleste støder ind i hinanden på den store bilfri Plads. Her er hundredevis af store lillasorte fugle, musikkere, gadesælgere, Mixtekere, Zapotekerne og andre af de oprindelige folk kommer med deres kunsthåndværk, demonstranter som nærmest har bopæl foran regeringsbygningen, ja denne plads er alle 365 dage året rundt byens hjerte til godt ud på aftenen.


Der er denne dag inkluderet morgenmad.

 

 

  Dag 6 Oaxaca - Teotitlan Del Valle - Tehuantepec


Vævede tæpper, Tule træet og agave brændevin (ca. 6 timers kørsel)


En stor dag ligger forude og vi skal tidligt op.
Dagen starter med at vi besøger en Zapoteker kommune, hvor alle er beskæftiget med det samme erhverv at væve uldtæpper. Denne Zapoteker kommune har ”altid” været en væverkommune, i dag bliver tyk, kraftig uld farvet af naturfarver, kartet og spundet og så vævet. Her findes nogle af de mest berømte kunsthåndværkere i hele Mexico.


Næste stop er ved et træ som er større end enormt og ældre end meget gammel. En sumpsø-cypres som har stået der i mere end 2000 år og stadig vokser!
Til allersidst inden vi starter ”nedstigningen”, gennem Teotitlan del Valle skal vi have frokost og lige smage på en lokal brændevin - det er den med ormen.
Sidst på eftermiddagen ankommer vi til Tehuantepec hvor aftenen er til fri disposition.

 

Der er denne dag inkluderet morgenmad.

 

 

  Dag 7 Tehuantepec - San Cristòbal De Las Casas

 

Sejltur i Sumidero kløften og Mexicos dyreliv (ca. 7 timers kørsel)


Kører vi igennem i mango tiden, køber vi nok lige en kasse mangoer, ellers må vi nøjes med at beundre de store mango træer vi kører forbi. En flot ny motorvej skærer sig igennem de evigt grønne bjerge og efter 4-5 timer er vi klar til at sejle ind i Sumidero Kløften. De 90 min. sejlturen tager frem og tilbage viser os en storstået natur, hvori krokodiller, aber, gribbe i hundredvis, skarver i ligeledes store flokke og pelikaner lever.


Efter frokost og sejltur ”bestiger” vi igen bjergene for at komme op til 2000 meters højde hvor San Cristóbal de las Casas ligger. Tre nætter i byen med et sprudlende liv ligger forude, og mange vil sikkert finde ind på en af de hyggelige restauranter med musik i ørene og kunst på væggene.


Der er denne dag inkluderet morgenmad.

 

 

  Dag 8 San Cristòbal De Las Casas

 

Maya kommuner, besøg hos lokal familie, kunsthåndværk, San Juan Camula kirken og Jaguarens Hus


Vi er kommet til ”Maya” land og San Cristóbal de las Casas er byen hvor mange kulturer og folk mødes. Vi lægger ud med at besøge to maya kommuner San Juan Chamula og Zinacantan for at få indsigt i deres levevis, deres kultur og religion. Vi kigger ind i deres kirker, går evt. en tur igennem deres marker, besøger en familie som viser deres kunsthåndværk m.m.


I San Juan Chamula kirken er det et ubeskriveligt syn, et chok for nogen måske, at se hele kirken badet i lyset af hundredvis af stearinlys, at se hele familier siddende på gulvet dybt inde i en bøn, hvor sodavand, brændevin, æg, en høne eller en hane er en del af deres ritualer, tilsyneladende helt uanfægtet af hvad der foregår omkring dem. Vigtigt er det at vi husker på vi er de besøgende og respekterer deres kultur og traditioner og at de giver os lov til at kigge ind uden at tage billeder og filme.


Om aften besøger vi kulturhuset Na Bolom-Jaguarens Hus. Det er historien om en dansk mand Frans Blom (1893-1963) og en schweizisk kvinde Gertrude Duby (1901-1993) som forelsker sig i hinanden og i maya folket. Deres hjem er et kulturhus som viderefører deres tætte forbindelse med Lacandona folket. Dagen kan evt.afsluttes med en fælles middag i Jaguarens Hus.

 

Der er denne dag inkluderet morgenmad og aftensmad.

 

 

  Dag 9 San Cristòbal

 

Heldagstur til Montebello søerne, eventyr på egen hånd i San Cristóbal, eller noget helt tredje


San Cristóbal er en by man aldrig kan få nok af. Nogen vælger at slentre rundt og blot indsnuse stemningen på de tre gågader med kunsthåndværkbutikker, Jade Museum, ravsmykker butikker, gallerier. Andre går i kirker, på markeder, Maya apotek/lægeklinik. Andre ridder eller går en tur i skoven ganske tæt på. Som udgangspunkt har vi bussen til rådighed og kan tage en heldags udflugt til Montebello Søerne. Det kan også være der sker noget helt særligt i dag, som vi kan deltage i.


Der er denne dag inkluderet morgenmad.

 

 

  Dag 10 San Cristòbal - Palenque

 

Smuk køretur fra højlandets fyrretræsskove til regnskoven omkring Palenque (ca. 5½ times kørsel)


Vi skal kun kører 210 kilometer, men det er bjergveje igennem mange landsbyer som hver i sær har lagt vejbump ud, så det bliver til en køretur på lidt mere end fem timer i alt. Men en flot og imponerende smuk kørertur igennem meget varieret natur og med nogle fantastiske udsigter ud over dale. Hvis tiden er til det stopper vi ved vandfaldene Agua Azul.


Med ankomsten til Palenque er det starten på fire dage i og omkring regnskoven, hvor vi ser og udforsker tre af de gamle maya byer fra Maya kulturens storhedsperiode 300-900 e.Kr.
Vi får et dybt indblik i og et konkret billede af kulturens kunnen, evner, rækkevide og begrænsninger. Især vores overnatning i Corazal, som er en Chol kommune (et maya folk), vil bidrage med et helt konkret billede af livet den dag i dag.


Nogle vil måske synes det er lidt besværligt med at have tre enkelt nætter lige i træk, men det opvejes fuldt ud af den oplevelse der kun kan fås ved at overnatte i Corazal. Ved at lægge en nat der, fremfor blot at køre igennem på vejen til Yaxchilan på en heldagstur fra Palenque, kommer vi helt tæt på et folk og deres kamp for at tilpasse sig og overleve i et moderne samfund. Dertil vil regnskovens grønne farvenuancer fra træer og buske, solen, luftfugtigheden og alle de dyr vi møder  gøre disse dage til noget helt særlige i den samlede tur.


Det vil være praktisk praktisk at pakke en lille taske til den ene overnatning vi har i Corazal. Vi kan så lade kufferter stå på hotellet i Palenque, da vi kommer tilbage efter natten i Corazal.  

 

Der er denne dag inkluderet morgenmad.

 

 

  Dag 11 Palenque - Corazal

 

En af Maya kulturens smukkeste byer og kørsel til Corazal (ca. 4 timers kørsel)


Morgen og formiddagen er til at beundre Maya folkets kunnen og rigdom ved at gå rundt i ruinerne af Palenque. Vi kommer rundt i og på flere af bygningerne og bliver opslugt af hele stemningen i solen, farverne fra regnskoven og det majestætiske i bygningerne. En noget anden oplevelse ville vi have fået, hvis vi var kommet 23. marts 603, eller 26. juli 615, eller 28. august 683. På disse dage blev K’inich Janaab Pakal 1., født, kronet og på den sidste døde han. Dagen i dag vil handle om denne person og alt det der blev bygget i hans livs periode. Noget af det første vi vil blive indført i er Maya Langtidskalenderen, som har sit år ”0”, 3114 år før vores år ”0”. Med den i hånden kan man omsætte sin egen fødselsdag til en ”Maya Langtidskalender dato”. Det er fra den kalender alle historierne om verdens undergang i år 2012 stammer.


Efter frokost er det godt der er tre timers kørsel til Corazal. Der er mangt og meget som skal fordøjes efter formiddagens besøg og de første matematiske udregninger fra Mayaernes tre kalender er sikkert i gang. (De tre er: Langtidskalenderen, 365 dage og 260 dages kalenderen).
Ved indkørslen i Corazal kommunen bliver vi stoppet af to små mænd som opkræver ”kommuneskat”. Om pengene så går til noget fornuftigt kan vi jo senere på eftermiddagen selv se når vi går en tur rundt med vores lokale guide. Alt i alt får vi et helt andet billede af Mexico, set her fra grænsen til Guatemala hvortil det kun er siden 1998 man har kunnet komme kørende hertil.


Der er denne dag inkluderet morgenmad.

 

 

  Dag 12 Corazal - Palenque

 

Sejltur til Yaxchilan ruinerne, opleve og udforske stedet, dyreliv, sejltur tilbage og kørsel til Palenque


Vi sejler tidligt ned ad floden og ser måske krokodiller, høre fuglene, brøleaber og fornemmer i det hele taget, hvordan regnskoven vågner op. En meget smuk morgen sejlads på 45 min.
Måske er vi de eneste som går rundt blandt Yaxchilan ruiner, hvilket jo kun gør hele oplevelsen endnu mere eventyrligt. For det er ”eventyrlig” at prøve at fornemme byens storhed et sted fra år 630 til år 770. Desværre var der en englænder som mente byen var hans og derfor står nogle af de flotteste udhuggede sten (stele) på Det Britiske Museum i London. Men der er stadig flere at beundre og tiden er der til de som vil helt op til toppen af bjerget hvor tempel 41 ligger. 
Vores medbragte frokost indtager vi under sejladsen tilbage, som nu varer 90 min. da vi sejler imod strømmen. Vi henter vores kufferter og kører de tre timer tilbage til hotellet i Palenque.

 

Der er denne dag inkluderet morgenmad og frokost.

 

 

  Dag 13 Palenque - Calakmul Junglelodge


Gennem landbrugsområder til Calakmul ruinerne (ca. 5½ times kørsel)


Vi har masser af tid i dag og måske skal det være en rolig formiddag før vi kører videre. Efter ca. 90 minutter kører vi over den flod som vi dagen før sejlede ned og op ad. Dermed er vi kommet til Yucatan halvøen. Vi vil kører forbi store flade markarealer med noget kødkvæg på, se alle mulige slags fugle, da hele området er sumpet og delvis oversvømmet.


Vores hotel er bare en kæmpe oplevelse, et rigtigt ”junglelodge”. Vi er i den grad ”på landet” men i smukke værelser, her er swimmingpool en god restaurant og, ja! skoven lige uden for. Husk at jaguaren er et nattedyr, så gå lige hjem fra restauranten efter middagen.


Der er denne dag inkluderet morgenmad.

 

 

  Dag 14 Calakmul Junglelodge


Calakmul ruinerne, Mexicos jungle og afslapning


Så er det den store dag og sidste dag i regnskoven. Jo tidligere jo bedre for det kan blive ganske varmt. Det tager en lille time at kører helt ind i skoven.  Uanset hvad, ”belønningen” er at stå på toppen af tempel 2 og skue ud over den lavere liggende jungle. For omkring 1350 år siden stod Yuknoom Ch’een II (636-686) også på toppen da han var en af de mægtigste i hele det store Maya område med kontrol eller indflydelse helt fra Palenque i sydvest over Tikal stik syd,(i dag Guatemala), helt over til Copan sydøst (i dag Honduras).


Vi skal ikke se samtlige over 6000 strukturer der indtil i dag er registreret, men på en gå tur rundt og opleve templer, paladser, boldbaner, vandreservoir m.m.
Vi vil sikkert være ganske få turister denne tidlige morgen og formiddag, noget helt andet end de 60.000 mennesker som byen var i sin storhedstid., så vi får god mulighed for at nyde disse smukke omgivelser. 


Efter et par timers gåtur og flere liter vand er blevet drukket, vælger vi nok at spise frokost på en lokal restaurant med udelukkende lokale retter som f.eks. den mexicanske kalkun. Vores lokal guide invitere gerne på yderlige udforskning, evt. til en grotte, eller for de ridende kan der lejes heste til en ridetur igennem junglen. Andre vil nok se frem til den kølige svømmepøl og gode tropiske drinks på vores junglelodge.


Der er denne dag inkluderet morgenmad.

 

 

  Dag 15 Palenque - Calakmul Junglelodge


Den Mexicanske Golf og San Miguel Fortet


Fra regnskoven og en af mayakulturens vigtigste byer, drager vi vest på, kører igen igennem store flade markarealer og kommer frem til havet.
Hvis tiden tillader det tager vi en dukkert i den Mexicanske Golf mens vi venter på frokosten skal blive tilberedt.


Om eftermiddagen kommer vi frem til et lille besøg i det gamle San Miguel Fort.
Et fort Spanierne byggede for at beskytte kysten og byen imod pirater, i dag indeholder det de vigtigste fund fra Calakmul, en grav, jademasker og flere store steler.
Turen fortsætter og kort efter ankommer vi til vores hotel. Aften skal nydes i denne dejlige by som Campeche er blevet. Har man ikke opdaget det før, så er det tydeligt i gadebilledet at vi møder en anden slags mexicanere. Små, ofte tønderunde mennesker, med et rundt smilende hoved næsten uden hals. Selv det spanske er noget anderledes end i det øvrige Mexico. Vi er kommet til Yucatan, hvor det farligste er de sovseskåle, der står på bordene. Byen er flot, rigtig spansk med sin store katedral, stemningen er dejlig, menneskerne smilende, øllerne rigtig gode, men pas på chilisovsene!


Der er denne dag inkluderet morgenmad.

 

 

  Dag 16 Campeche - Chichen Itza


Campeche byrundtur, evt. besøg i grotte hvor palmehatte flettes eller Sisal gods samt lyd lysshow ved Chichen Itza (ca. 3½ times kørsel)


Det bliver en dag til at puste lidt ud, evt. en gåtur langs med den flot anlagte mole, et kort visit i nogle af butikkerne, en svømmetur i poolen, inden vi kører mod Chichen Itza.
Har det været muligt for rejselederen at lave en aftale med hattemagerne kører vi ind i kommunen, hvor kvinder dybt nede i grotter fletter palmehatte. Ellers besøger vi et tidligere Sisal gods, hvor vi få et blik ind og historien om den enorme rigdom der skabtes af Sisal produktionen ved at udnytte mayaerne, som fæstebønder helt op i forrige århundrede.
Om eftermiddagen kommer vi frem til hotellet ved Chichen Itza hvor vi, i modsætning til de fleste andre rejsebureauer, skal overnatte. Det gør at vi dagen efter kan se og opleve et af Verdens Nye 7 Vidundere før tusindevis af endagsturister vælter ind fra Caribiens kyst hoteller.


I dag tager vi allerede besøget ved at om aften, at gå til Lyd og Lysshow inde ved ruinerne. Man får nærmest gåsehud ved at sidde der under den sorte nattehimmel og se det store tempel blive lyst op og få fortalt legenden om Itza folkets kamp for at opbygge, forsvare og alligevel til sidst må forlade deres by. Endnu større bliver det kun når vi dagen efter ser det hele i dagslys.


Der er denne dag inkluderet morgenmad.

 

 

  Dag 17 Chichen Itza - Puerto Morelos


Templet med de fire trapper, boldbanen, offerbrønden og palmestrande ved Puerto Morelos


Chichen Itza, ”Itza folkets brønd” er nok den allermest berømte af alle byer fra tiden før Spaniernes ankomst. Templet med trapper på de fire sider, der hvor ”Slangen” bevæger sig ned af to gange om året (marts og september). Den største af alle boldbaner og så den dybe ”cenote” – jordfaldshul er det korrekte ord - brønd hvortil historierne om menneske offeringer er lige så mange som brønden er dyb. Vi skal se det hele og mere til. Med Chichen Itza besøget afslutter vi den intense Maya historiske del af hele turen.


Udsagnet ”jo mere man lærer, jo mere opdager man ikke ved” kan helt sikkert bruges efter denne tur. Nok har turen ”svaret” på mange spørgsmål om Mexico, men kun endnu flere spørgsmål er dukket frem.
Ud på eftermiddagen ankommer vi til vores sidste hotel og de næste dage er til afslapning op eventyr på egen hånd.


Der er denne dag inkluderet morgenmad.

 

 

  Dag 18-20 Puerto Morelos


Sol, strand og vand, afslapning og afskedsmiddag


Skulle nogen have stenabstinenser, kan rejselederen godt arrangere et besøg til Tulum maya ruinerne. Ellers er programmet, at der ikke er noget program men mange muligheder for afslapning. Det kan være over, under eller i vandet. Svømme, snorkle, dykke, svømme med delfiner, eller bare gå en tur langs stranden. Den sidste aftenen nyder vi en skøn afskedsmiddag.

 

Der er disse dage inkluderet morgenmad og aftensmad.

 

 

  Dag 21 Mexico - Danmark


Transport til lufthavnen og afrejse fra Mexico


Efter morgenmad på hotellet tjekker vi ud og sætter kursen mod lufthavnen i Cancun hvorfra vores hjemrejse for alvor kan begynde. Som på udrejsen flyver vi igen via Toronto.

 

Der er denne dag inkluderet morgenmad og forplejning på flyet.

 

 

  Dag 22 Danmark


Ankomst til Danmark


Hen på formiddagen ankommer vi til Københavns Lufthavn med kufferten - og sindet fuld af minder fra en uforglemmelig rejse.


Der er denne dag inkluderet forplejning på flyet.

 

 

  Info  

 

Deltagerantal:
Rejsen gennemføres med min. 15 deltagere og maks. 25 deltagere.

 

Forlængelse og ændringer:
Rejsen sælges som en hel “pakke”, og hvis der ønskes individuelle ændringer, vil der ikke være mulighed for refundering af de ydelser, der ikke benyttes. Det er ikke muligt at ændre på ud- eller hjemrejsen.

 

 
 

 

>> Kontakt os på tlf. 65 65 65 65
>> Mail: salg@team-benns.com

 

 

Bemærk: Denne rejser er ikke tilgængelig i øjeblikket. Du kan se relaterede rejser til Syd- & Mellemamerika ved at klikke her.

Priser for ture til Magiske Mexico

 

 

Magiske Mexico
Datoer 2012  
21. oktober 21.990,-
Tillæg for enkeltværelse fra: 4.490,-

 

 

Bestil din safari rejse til Kenya

 

 

 

 Rejsen inkluderer:

 • Flytransport København – Mexico City og Cancun – København med Air Canada via Toronto.
 • Alle kendte skatter og afgifter.
 • Transport, udflugter og entréer jf. program.
 • Indkvartering i dobbeltværelse (v. 2 personer).
 • 19 nætter på hyggelige og charmerende 3-4 stjernede hoteller.
 • 1 nat i jungle lodge.
 • Morgenmad dagligt.
 • Velkomstmiddag dag 2.
 • Afskedsmiddag dag 20.
 • Engelsktalende lokalguider.
 • Dansk rejseleder.

Rejsen inkluderer ikke:

 • Sygdomsafbestillingsforsikring.
 • Rejseforsikring.
 • Afrejseskat fra Mexico som afregnes kontakt (pt. US-dollars 20).
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører (beregn ca. kr. 500).
 • Eventuelle ekstra arrangementer.
 • Personlige fornødenheder.
 • Tillæg for enkeltværelse.
 • Alt som ikke er nævnt under ”rejsens pris inkluderer”.
 • Reservationsgebyr på kr. 75,- pr. person.

 

 

Betaling:
Depositum er kr. 3.000,- pr. person som skal indbetales 7 dage efter bestilling. Restbeløb betales 60 dage før afrejse.

 

Deltagerantal :
Rejsen gennemføres med min. 15 deltagere og maks. 25 deltagere.

 

Forlængelse og ændringer:
Rejsen sælges som en hel “pakke”, og hvis der ønskes individuelle ændringer, vil der ikke være mulighed for refundering af de ydelser, der ikke benyttes. Det er ikke muligt at ændre på ud- eller hjemrejsen.

 Bemærk: Denne rejser er ikke tilgængelig i øjeblikket. Du kan se relaterede rejser til Syd- & Mellemamerika ved at klikke her.

Kort over rejsen

Mexico kort

Bemærk: Denne rejser er ikke tilgængelig i øjeblikket. Du kan se relaterede rejser til Syd- & Mellemamerika ved at klikke her.

Billeder fra Magiske Mexico

Klik på et billede for at åbne billedgalleriet for Magiske Mexico. Når billedet er åbnet i stort format, kan du gå til forrige eller næste billede ved at klikke på billedet. Alternativt kan du bruge piletasterne på dit tastatur. Klik i området udenfor billedet for at lukke galleriet.

 


Spar op til 40 %

på rejser. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.
Har du et spørgsmål?
Kontakt os på tlf. 65 65 65 65

 

Modtag vores bedste tilbud direkte i din indbakke.
Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Mød os på facebook
Se vores facebook side

 


 

Rundrejser:

Autocamper/Krydstogter:

Andre rejser:

Info og tilkøbsprodukter:


facebook.com/BENNSDanmark
Twitter 
YouTube 
Google+