Pas og visum på rejsen

Pas og visum

 

Den rejsende har altid selv ansvaret for, at pas og visum er i orden. Det er derfor vigtigt, at du i god tid får tjekket om der kræves visum til det pågældende land, og om du eventuelt skal have fornyet dit pas.

 

Dette bør du tjekke:

  • Passet er et maskinlæsbart pas, da det kræves ved indrejse til flere lande
  • Passet er gyldigt 6 måneder efter endt rejse
  • Passet har nok med blanke sider til stempler
  • Alle rejsende, der deltager på rejsen, har eget pas

 

Vi har nedenfor samlet en liste over nogle af de rejsemål, hvor der gælder særlige regler ved indrejse.

 

Vi gør opmærksom på, at dette IKKE er en komplet liste, hvorfor vi til enhver tid henviser til, at du også tjekker udenrigsministeriets hjemmeside og eventuelle relevante ambassader for korrekt information.

 

Vær opmærksom på at alle oplyste visumregler nedenfor kun gældende danske statsborgere. Ikke-danske statsborgere bedes selv undersøge gældende pas- og visumregler.

 

Se pas- og visumregler for nedenstående destinationer:

 

Australien Australien Botswana Botswana Canada Canada Cuba Cuba
Den Dominikanske Republik Den Dom. Rep.  Indien Kenya Kenya Kina Kina
Malaysia Malaysia Namibia Namibia New Zealand New Zealand Singapore Singapore
Sri Lanka Sri Lanka Sydafrika Sydafrika Tanzania Tanzania Thailand Thailand
USA USA Vietnam Vietnam Zimbabwe Zimbabwe  

 

 


 

Australien  Australien

Der er visumpligt for danske statsborgere ved indrejse til Australien. BENNS kan hjælpe og udstede 3 måneders turistvisum (DKK 125,- pr. person), når rejsen er bestilt gennem os. For at kunne ansøge visum på jeres vegne beder vi jer udfylde denne formular.

 

For ophold i mere end 3 måneder henvise til Den Australske ambassade hjemmside. Planlægger du et besøg på mere end tre måneders ophold, skal der søges visum gennem Australiens ambassade for rejser til Australien.

 

Der kræves gyldigt maskinlæsbart pas, også for børn, uanset alder.

 

 


 

Botswana  Botswana

For danske statsborgere udstedes turistvisum i indtil 90 dage gratis ved ankomsten (i alle internationale lufthavne og ved alle grænseovergange). Passet skal være i gyldigt 6 måneder ud over opholdets varighed. 

 

Børn, uanset alder, skal rejse på eget pas. Opholdet kan forlænges lokalt.

 

 


 

Canada  Canada

Pasregler for danske statsborgere findes her. Inden du rejser til Canada, skal du sørge for at have pas og visum i orden. Du skal ikke have visum for indrejse i Canada, medmindre du skal være i Canada i mere end 6 måneder. Hvis der er rejsende, som ikke er danske statsborgere og/eller ikke har dansk pas, henviser vi til Udlændingestyrelsen på tlf. 35 36 66 00 (hverdage kl. 08.30 - 12.00) samt landets ambassade i Danmark eller evt. nærmeste politimyndighed.

 

Alle danske statsborgere skal søge om forhåndsgodkendelse for at få lov til at rejse ind i Canada. Husk at hvis du mellemlander eller har stopover i Canada på ud- eller hjemrejsen, skal du også søge om forhåndsgodkendelse til Canada. Forhåndsgodkendelsen skal laves online via dette link og vi henstiller til, at du medbringer et print af godkendelsen på rejsen. De canadiske myndigheder opkræver 7 CAD for godkendelsen. Bemærk, at hvis du ikke er godkendt på forhånd, kan du blive nægtet indrejse til Canada. Husk at godkendelsen også skal laves, selvom man kun mellemlander i Canada.

 

Vi anbefaler, at man tidligt ansøger om godkendelse til indrejse. Det er den rejsendes eget ansvar at få en korrekt godkendelse på plads. BENNS fralægger sig ethvert ansvar og kan ikke blive mødt med krav, der måtte udspringe heraf. Godkendelsen er gyldig i 5 år, men udskifter du pas i perioden, skal der søges om ny godkendelse. Passet skal være gyldigt under hele opholdet (krydstogt-rejsende skal dog være opmærksomme på, at visse krydstogtsrederier kræver, at passet er gyldigt i op til 6 måneder ud over rejsens varighed).

 

 


 

Cuba  Cuba

BENNS har indgået en aftale med Den Cubanske Ambassade og er bemyndiget til at udstede turistvisum til vores rejsende. Visum er påkrævet ved indrejse til Cuba og gældende i 30 dage fra indrejsen i Cuba.

 

Ved rejser i Cuba med varighed mere end 30 dage, skal søges visum hos Cubas ambassade. Alternativt kan der ansøges om forlængelse af turistvisum under selve opholdet lokalt hos myndighederne i Cuba – dette anbefales dog ikke.

 

Udstedelse af turistvisum kan kun ske ved opfyldelse af følgende vilkår:

  • Visumansøgeren skal være i besiddelse af en gyldig flybillet t/r og have booket min. 2 overnatninger hos BENNS.
  • Visumansøgerens pas skal være gyldigt minimum 3 måneder udover opholdet. Børn skal også være i besiddelse af eget pas.
  • Visumansøgeren skal have permanent opholdstilladelse i Danmark.

 

Turistvisum er kun gældende for turister og kun i den periode det er udstedt til og koster kr. 350,00 pr. person.

 

For udenlandske statsborgere, herunder personer med dansk flygtningepas eller fremmedpas, henvises til at søge oplysning ved den cubanske ambassade.

 

 


 

Den Dominikanske Republik  Den Dominikanske Republik

Der kræves ikke visum til Den Dominikanske Republik. Man skal dog være i besiddelse af et turistkort, som vises ved paskontrollen. Turistkortet koster 10 USD pr. person og købes enten på dette link eller lokalt ved ankomst i lufthavnen.

 

Bemærk, at de dominikanske myndigheder kræver, at passet skal være gyldigt mindst 6 måneder efter hjemkomsten. Gæster med anden nationalitet end dansk henvises til Den Dominikanske Republiks ambassade i Stockholm.

 

 


 

  Indien

Danskere, der rejser til Indien og hvis formål med rejsen alene er ferie, familiebesøg eller tilsvarende, kan selv søge om et Eletronic tourist visa (e-TV) og link til selve onlineansøgningen fås her.

 

Visum er gyldig 30 dage fra ankomst tidspunkt og passet skal være gyldigt i mindst 4 måneder ud over dit ophold i Indien, og have mindst 2 blanke sider til visering.

 

 


 

Kenya  Kenya

Alle danske statsborgere skal have visum til Kenya. Det koster USD 51,- pr. person og skal ansøges på forhånd på dette link.

 

Det kan tage op til 7 dage at få godkendt sit turistvisum, så venligst søg om visum i god tid inden afrejse.

 

 


Kina  Kina

Der er visumpligt til Kina og det anbefales at søge oplysninger om gældende pas- og visumregler på Chinese Visa Application Center i København på dette link.

 

Centeret hjælper med at kontrollere at alle forhold til visumansøgningen overholdes, og sender herefter ansøgningen videre til Kinas ambassade, der foretager den endelige visering.

 

 


 

Malaysia  Malaysia

Der kræves ikke visum for danske statsborgere ved ophold under 90 dage, dog skal ens pas være gyldigt i min. 6 måneder ud over opholdet.

 

 


 

Namibia  Namibia

For danske statsborgere udstedes turistvisum i indtil 90 dage gratis ved ankomsten (i alle internationale lufthavne og ved alle grænseovergange). Passet skal være gyldigt i 6 måneder ud over opholdets varighed.

 

Børn, uanset alder, skal rejse på eget pas.

 

 


 

New Zealand  New Zealand

Danske statsborgere behøver ikke visum til New Zealand. Ved indrejsen gives der opholdstilladelse i 3 måneder, og dette kan i givet fald forlænges i New Zealand.

 

Planlægger du et besøg på mere end tre måneders ophold, skal der søges visum gennem New Zealands ambassade i London. Ved indrejse til New Zealand skal passet være gyldigt mindst 3 måneder efter forventet hjemrejse.

 

 


 

Singapore  Singapore

Der kræves ikke visum for danske statsborgere ved ophold under 3 måneder, dog skal ens pas være gyldigt i min. 6 måneder ud over opholdet.

 

 


 

Sri Lanka  Sri Lanka

Der er visumpligt til Sri Lanka og et turistvisum er gyldigt i maksimum 30 dage og koster ca. 30 USD. Vær opmærksom på, at Visum er gyldig i 90 dage fra udstedelsestidspunktet, hvorfor det anbefales at ansøge til ca. 2-3 uger før afrejse. Når ansøgningen er godkendt får man et reference nummer, som skal printes og fremvises ved ankomst til Sri Lanka sammen med rejsebeviset. 


Pas skal være gyldig i 6 måneder efter hjemkomst og have mindst 2 blanke sider. Ansøgning om visum er online og gøres her.

 

 


 

Sydafrika  Sydafrika

For danske statsborgere udstedes turistvisum i indtil 90 dage gratis ved ankomsten (i alle internationale lufthavne og ved alle grænseovergange). Der skal kunne forevises gyldig returbillet samt tilstrækkelige økonomiske midler til dækning af opholdet. Passet skal være gyldigt i min. 1 måned ud over opholdets varighed. Der skal være mindst 2 blanke sider i passet. Børn, uanset alder, skal rejse på eget pas.

 

VIGTIGT: Som noget nyt (gældende for indrejse fra 1. oktober 2014), skal alle rejsende med børn u/18 år medbringe en kopi af børnenes fødsels-/dåbscertifikat på engelsk. Fødsels-/dåbscertifikat fås gratis på ens eget sognekontor. Se mere her

 

Rejser en forælder alene med sit barn/børn skal man udover ovenstående desuden på engelsk have den anden forælders underskrevne godkendelse af, at man rejser alene med barnet/børnene, og er det ikke forældre, der rejser med barnet/børnene (men f.eks. bedsteforældre, anden familie, skolelærere, trænere mv), skal man desuden være i besiddelse af lovgyldig dokumentation for, at de(t) pågældende barn/børn er i ens retmæssige varetægt.

 

Venligst, kontakt den sydafrikanske ambassade i Danmark herom (de taler dansk) på tlf.: 39 18 01 85 eller se mere på dette link – kontoret er åbent mandag - torsdag 08:00 - 16:00 samt fredag 08:00 - 13:30.

 

 


 

Tanzania  Tanzania

Alle danske statsborgere skal have visum til Tanzania. Det koster ca. USD 50,- pr person, og betales ved ankomsten til Kilimanjaro lufthavn eller Zanzibar lufthavn. Det kan også købes ved grænse overgangen Namanga, Taveta eller Isabenia.

 

Vi anbefaler dog, at I undersøger visumreglerne inden afrejsen fra Danmark på UM, da reglerne kan ændre sig med kort varsel. Visum formular vil blive udleveret på flyet til Tanzania eller ved ankomst til Tanzania.

 

 


 

Thailand  Thailand

Der kræves ikke visum for danske statsborgere ved ophold op til 30 dage, dog skal ens pas være gyldigt min. 6 måneder ud over opholdet, og børn skal have eget pas.

 

 


 

USA  USA

Der kræves ikke visum for danske statsborgere på turistrejse til USA i 3 måneder. Er du tidligere straffet eller er du tidligere blevet nægtet adgang til USA skal du søge om visum.

 

Bemærk, at immigrationsmyndighederne siden 2004 har taget fingeraftryk og foto af alle passagerer ved indrejse til USA. Fra den 12. januar 2009 skal alle danske statsborgere søge om forhåndsgodkendelse for at få lov til at rejse ind i USA. Forhåndsgodkendelsen skal ske online via linket og koster 14 dollar. Du skal ansøge om godkendelse senest 72 timer før afrejse til USA. Vær dog opmærksom på, at det kan tage op til 72 timer at blive godkendt, så vi anbefaler, at du ansøger i god tid inden afrejse fra Danmark.

 

Det er den rejsendes eget ansvar at få forhåndsgodkendelse og at alle oplysninger afgivet i denne forbindelse er korrekte og fyldestgørende. BENNS fralægger sig ethvert ansvar og kan ikke blive mødt med krav, der måtte udspringe heraf. Godkendelsen er gyldig i 2 år, men udskifter du dit pas i perioden, skal der søges om ny godkendelse. Krydstogtsrejsende skal dog være opmærksomme på, at visse krydstogtsrederier kræver, at passet er gyldigt i op til 6 måneder ud over rejsens varighed. Flere oplysninger omkring de nye indrejseregler findes på Den Amerikanske Ambassades hjemmeside.

 

 


 

Vietnam  Vietnam

Der er ikke visumpligt til Vietnam, hvis ikke opholdet varer mere end 15 dage. Visum er dog nødvendigt, hvis man ønsker at forlænge sit ophold i Vietnam.

 

Visum ansøges på den vietnamesiske ambassade i Danmark: Embassy of the Socialist Republic of Vietnam in Denmark, Bernstorffsvej 30C, 2900 Hellerup (Tel: 39 18 39 32 eller Email: [email protected]).

 

Læs mere om reglerne her. Uanset opholdets varighed skal passet være gyldigt 6 måneder efter indrejse.

 

 


 

Zimbabwe  Zimbabwe

For danske statsborgere kan 3-måneders turistvisum eller 3-dages transitvisum udstedes ved ankomsten til Victoria Falls lufthavn i Zimbabwe (og ved alle grænseovergange til f.eks. Botswana, Zambia og Namibia). Afhængig af den valgte turistvisumtype, dvs. om man skal bruge enkelt-indrejse-, dobbelt-indrejse-, eller ubegrænset-indrejse-turistvisum, koster det fra USD 30,-. Sørg for, at have aftalte penge med ved indrejse i form kontante USD-sedler (ikke ældre end 2004) og meget gerne nogle ekstra 1, 5 og 10-dollar sedler i tilfælde af, at prisen har ændret sig (hvilket sker ganske hyppigt). Læs mere her.

 

Passet skal være gyldigt 6 måneder udover opholdets varighed. Børn, uanset alder, skal rejse på eget pas. Personer med dansk flygtninge- eller fremmedpas skal kontakte Zimbabwes ambassade for at få oplyst, hvilke regler der gælder for deres rejse.

 


Vi skræddersyr jeres rejse

Kontakt en af vores rejseeksperter og kom et skridt nærmere jeres drømmerejse.

Kontakt os

Dansk Rejsebureau Forening

BENNS er medlem af Dansk Rejsebureau Forening

GRATIS foredrag i København & Holstebro

BENNS afholder foredrag om Safari og Australien & New Zealand

Læs mere

Kontakt os Har du et spørgsmål?
Kontakt os på tlf. 65 65 65 65

 

Tilmeld til nyhedsbrev
Modtag vores bedste tilbud direkte i din indbakke.
Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Facebook logo
Mød os på facebook
Se vores facebook side

 


 

Rundrejser:

Autocamper/Krydstogter:

Andre rejser:

Praktisk råd og tilkøb:


Facebook accountfacebook.com/BENNSDanmark
Twitter accountTwitter 
Youtube accountYouTube 
Google+ accountGoogle+

 

Vind rejsegavekort på 15.000 kr.

Vind rejsegavekort på 15.000 kr.

Tilmeld dig blot nyhedsbrevet for individuelle rejser herunder - så får du også tilsendt en masse gode tilbud!

Vind rejsegavekort på 15.000 kr.

Tak!

Du er nu med i lodtrækningen om et rejsegavekort på 15.000 kr.

Vinderen bliver kontaktet på mail, når konkurrencen afsluttes den 30. juni 2017.

Vind rejsegavekort på 15.000 kr.