Ring 65 65 65 65 Kina rejser og rundrejser
Ring 65 65 65 65 Rundrejser Indien – oplev Taj Mahal
Ring 65 65 65 65 Safari rejser til Afrika
Ring 65 65 65 65 Autocamper ferie i USA
Ring 65 65 65 65 Eksotiske rejser til Caribien
Ring 65 65 65 65 Kina rejser og rundrejser
Ring 65 65 65 65 Rundrejser Indien – oplev Taj Mahal
Ring 65 65 65 65 Safari rejser til Afrika
Ring 65 65 65 65 Autocamper ferie i USA
Ring 65 65 65 65 Eksotiske rejser til Caribien

Vidunderlige Vietnam

Bemærk: Denne rejser er ikke tilgængelig i øjeblikket. Du kan se relaterede rejser til Asien ved at klikke her.

Vidunderlige Vietnam

fra kr. 19.990,- pr. person

Inkl. fly og rundrejse med dansk rejseleder

Tilmeld rejsen

 

17 dages rundrejse fra Nord til Syd - med dansktalende rejseleder

 

Vidunderlige Vietnam

På denne rundrejse oplever vi landets absolutte største seværdigheder – og lidt til! Vi har lagt stor vægt på at der er tid til at fordybe sig i de mange nye indtryk og oplevelser som venter. Udover landets kulturelle højdepunkter har vi også valg at inkluderet en nat hos lokale i den billedskønne Mai Chau dal, vandreture til etniske bjergminoriteter, cykelture på landet og i Mekong-deltaet, frokost på restaurant for Hanois gadebørn og meget meget mere.

 

Rejsen starter i Hanoi hvor vi kører med cykeltaxi gennem den historiske bydel. Videre til Mai Chaus bjergminoriteter og senere at tager vi på mini-krydstogt i Halong-bugtens uforglemmelige natur. Vi besøger kejserbyen Hué og den hyggelige fiskerby Hoi An hvor den står på afslapning, cykeltur og sejltur. Videre til det centrale højland med jungle, sejltur, elefanter og besøg på kaffe- og frugtplantage.

 

Rejsen slutter i det sydlige Vietnam i storbyen Saigon og ved Cu Chi-tunnellerne inden vi oplever det flydende marked og tager cykeltur i det frodige Mekong-delta.

 

 


 

Dagsprogram

Dag 1

Afrejse til Hanoi, Vietnam.

Dag 2 

Ankomst til Hanoi, med cykeltaxi gennem den gamle bydel og velkomstmiddag.

Dag 3 Byrundtur i historiske Hanoi.
Dag 4 Bustransport til Mai Chau, rismarker, smukke bjerglandskaber, oplevelser på landet og overnatning hos lokal familie.
Dag 5 Vandretur i Mai Chau dalen, Mo Luong grotten, etniske minoriteter, picnic frokost og bustransport til Hanoi.
Dag 6 Bustransport til Halong-bugten og minikrydstogt.
Dag 7

Sejlads i Halong-bugten, bustransport til Hanoi og nattog til Hué

Dag 8 Citadellet – Det Kongelige Palads, Det kongelige Museum, sejltur på Parfume-floden, Thien Mu-pagoden og kejsergrave.
Dag 9        Smuk natur, kørsel over Hai Van-passet, Cham Muséet, Marmorbjerget og spadseretur i Hoi An.
Dag 10 Cykeltur på landet, besøg hos lokal landmand, sejltur til håndværkerlandsby og oplevelser på egen hånd.
Dag 11

Oplevelser på egen hånd og fly til Buon Ma Thuot

Dag 12

Yon Don Nationalpark, gennem junglen på elefantryg, picnic frokost, sejltur på floden, etniske minoritetsbefolkning og Gong Show

Dag 13

Bustransport til Saigon besøg på kaffe- og frugtplantage, møde med lokalbefolkningen, Notre Dame Katedralen og det gamle postkontor

Dag 14

Udflugt til Cu Chi-tunnellerne og byrundtur

Dag 15

Cao Dai Tempel, sejltur og hverdagsliv i Mekong-deltaet

Dag 16

Flydende marked, cykeltur i deltaet og hjemrejse

Dag 17

Ankomst til København

                     

 


 

Rejseplan:

  Dag 1 Danmark

 

Afrejse til Hanoi, Vietnam

 

Først på eftermiddagen flyver vi med Thai Airways direkte til Bangkok, hvor vi lander den efterfølgende dag, skifter fly, og flyver direkte til Hanoi.


Der er denne dag inkluderet forplejning på flyet.
 

 

  Dag 2 Hanoi

 

Ankomst til Hanoi, Litteratur Templet, med cykeltaxi gennem den gamle bydel, vanddukketeater og velkomstmiddag

 

Vi lander i Hanoi midt på formiddagen. Efter indrejseformaliteterne kører vi direkte til vores hotel.

Hanoi, hovedstaden i Vietnam, er en fascinerende blanding af øst og vest, med kinesisk indflydelse fra århundredes dominans, og fransk design fra den koloniale fortid. Byen er en af Asiens mest charmerende og romantiske byer med brede boulevarder, smukke søer, store skyggefulde træer, mange små og store parker samt smukke franske palæer. Men det første der slår én, når man ser Hanois gader for første gang, er den uoverskuelige trafik. Motorcykler, cykler, fodgængere og et hastigt stigende antal biler fletter sig ind imellem hinanden uden noget umiddelbart system eller regelsæt – men tag ikke fejl her; der er regler i den vietnamesiske trafik og det er sjældent der sker alvorlige ulykker. Hvis vores værelser er klar tjekker vi ind. Hvis ikke tager vi hul på vores spændende udflugtsprogram og starter med at besøge det fredfyldte Litteratur Tempel der blev grundlagt i år 1070 til ære for den kinesiske filosof Konfutse. Seks år senere blev Vietnams første universitet bygget bag ved templet, og med en eksamen herfra kunne de dygtigste se frem til et liv som mandarin for kejserens hof.

Senere tager vi med cykeltaxi rundt i byens gamle kvarter. De lokale kalder kvarteret Pho Puong, ”De 36 Gader”. Navnet stammer fra dengang hvor gaderne var delt op efter hvilket produkt/håndelag der kunne købes i den enkelte gade. Fx skogade, tandhjulgade, silkegade osv. osv.
Tilbage på hotellet er eftermiddagen afsat til afslapning og oplevelser på egen hånd inden vi mødes til velkomstmiddag og teaterbesøg.

Nordvietnam og området omkring Halong-bugten menes at være ”fødested” for det unikke vanddukketeater som kun kan opleves i Hanoi og i denne del af Vietnam og i aftens skal vi overvære et teaterstykke. Handlingen er oftest et drama af kærlighedshistorier, gamle myter og fortællinger.


Der er denne dag inkluderet morgenmad på flyet, frokost og velkomstmiddag.

 

Bro i Vietnams hovedstad Hanoi
 

 

  Dag 3 Hanoi

 

Byrundtur i historiske Hanoi

 

Efter morgenmad på hotellet tager vi for alvor hul på vores spændende rundrejse gennem Vietnam, og hvad vil være mere naturligt end at starte ved folkehelten, og den tidligere præsident, Ho Chi Minh’s Mausoleum. Onkel Ho, som han også kaldes kæmpede for Vietnams uafhængighed mod stormagterne, og ligger i dag balsameret i et glassarkofag til offentlig skue og beundring. Hvert efterår fragtes Onkel Ho til Moskva for at blive frisket op, så vi går ikke ind i selve mausoleet, men ser den imponerende bygning udefra. Herfra videre til det tidligere franske guvernørpalads og den fredfyldte have med Ho Chi Minhs beskedne pælehus, hvor han boede ind til sin død i 1969. Det er også her vi finder ”En-søjle-pagoden” der er en af byens mest berømte pagoder.

Frokosten spiser vi i dag på KOTO (Know One, Teach One). Restauranten fungerer som et non-profit projekt, med fokus på at give Hanois gadebørn en mulig karriere indenfor tjenerfaget, som kok eller køkkenpersonale. Maden smager fortrinligt.

Efter en skøn frokost besøger vi det Etniske museum der, gennem en enestående udstilling af effekter og tøj, giver et godt indblik i de forskelligartede kulturer og traditioner for Vietnams mere en 50 etniske minoriteter.

Hen på eftermiddagen er vi tilbage på hoteller hvorefter der er tid til, på egen hånd, at gå på opdagelse i Hanois gader.

Der er denne dag inkluderet morgenmad og frokost.

 

Tempel i Hanoi, Vietnam som vi kommer forbi på rejsen

 

 

  Dag 4 Hanoi – Mai Chau

 

Bustransport til Mai Chau, rismarker, smukke bjerglandskaber, marked og overnatning hos lokal familie

 

I dag forlader vi Hanois myldrende gader til fordel for de betagende smukke omgivelser i Mai Chau dalen ca. fem timers kørsel fra Hanoi. En dagstur til Mai Chau tager omkring 12 timer hvoraf de 10 foregår i bussen, så i modsætning til andre har vi valgt at inkludere en overnatning i landsbyen, så man rigtigt kan få tid til at nyde de smukke omgivelser og kulturen hos de etniske bjergminoriteter! Området er kendt for sin spektakulære natur og midt mellem tårnhøje klipper, grønne rismarker og huse på pæle finder vi den idylliske landsby Mai Chau der bl.a. er hjemsted for den etniske mindretalsbefolkning Thai som også kaldes ”de rigtige vietnamesere” da de boede her langt tid før kineserne besatte landet.

Efter en smuk køretur ankommer vi til Mai Chau hvor vi tjekker ind hos en lokal familie som skal være vores værtsfamilie det næste døgns tid. Indkvarteringen foregår i en stor ”sovesal” på madrasser med moskitonet over. Det er primitivt, men vi er af den opfattelse, at de smukke omgivelser og oplevelsen af at komme tæt på de etniske bjergminoriteters hverdag og kultur langt overskygger, de manglende faciliteter som vi vesterlændinge normalt tager for givet.


Efter frokost tage vi på opdagelse i området, og går på det lokale marked hvor de lokale mødes for at sælge, købe og bytte varer. Eftermiddagen byder også på en flot cykeltur eller vandretur ad støvede grusveje forbi arbejdende bønder og vandbøfler i rismarkerne. Overalt hvor vi kommer frem bliver vi mødt med gæstfrihed og et smil – og måske en smule nysgerrighed.


Der er denne dag inkluderet morgenmad, frokost og aftensmad.

 

Rismarker i Vietnam

 

 

  Dag 5 Mai Chau - Hanoi

 

Vandretur i Mai Chau dalen, Mo Luong grotten, etniske minoriteter, picnic frokost og bustransport til Hanoi

 

Efter en let morgenmad står den på flere oplevelser i den smukke dal. Første går turen til Mo Luong Cave(soldatergrotten), der er en gigantisk hule, som har været brugt af hæren til at gemme våben og ammunition. Efter sigende skulle man komme frem til en smuk sø og en lille sandstrand hvis man bevæger sig tre timer gennem hulen. Det er der ikke afsat tid til, men for de fleste vil tanken også være tilstrækkeligt.

 

Herefter besøger vi Thai landsbyerne Pom Coong og en ad de lokale landsbyer beboet at H’mong minoriteten. Vi griber de muligheder der opstår, og håber på at blive inviteret indenfor ved nogle af de mange forskellige minoriteter, som i området rummer både sorte og hvide Thai, H’mong, Moung og Yao. Alle har de hver deres kendetegn, klædedragter og traditioner, som adskiller dem fra hinanden.

 

Efter picnic frokost hos en lokal H’mong familie sætter vi kursen tilbage til civilisationen og vores hotel i Hanoi, hvortil vi ankommer omkring aftenstide.

 

Der er denne dag inkluderet morgenmad, frokost og aftensmad. 

 

 

 

  Dag 6 Hanoi - Halong-bugten

 

Ankomst til Hanoi, bustransport til Halong-bugten og minikrydstogt

 

Efter morgenmad på hotellet kører vi gennem Hanois morgentrafik til Halong-bugten. Køreturen tager lidt over tre timer og bringer os gennem området omkring den Røde Flod der, pga. sine mange rismarker, er kendt for at været det ene af Vietnams to riskamre. Det andet ligger i Mekong-deltaet.

 

Ved frokosttid går vi ombord på vores træjunke som skal være vores hjem det næste døgn, og efter en velkomstdrink indkvarteres vi i de hyggelige kahytter som alle har eget bad og toilet. Og alt imens vi nyder en skøn frokost med ”alt godt fra havet” lægges der fra kaj, og sejlturen rundt i den labyrintagtige bugt, der består af mere end 3.000 kalkstensbjerge i særegne udformninger, kan begynde. ”Halong” betyder ”hvor dragen stiger ned i havet”, og en myte fortæller, at bugten blev skabt af en drage, som levede i bjergene. Da den en dag løb mod havet, gravede dens hale jorden op og efterlod kun små områder (kalkstens-øerne) synlige – resten blev fyldt op med vand. Den billedskønne bugt blev i 1994 erklæret bevaringsværdig af UNESCO.

 

Sejlturen vil bringe os til små fiskersamfund hvor familier bor på flydende ”landsbyer” hvorfra de fisker eller har små muslinge- og perlefarme. Undervejs lægger vi til for at gå på opdagelse i drypstensgrotter og der er mulighed for at få en forfriskende dukkert i det smaragdgrønne vand. Inden middagen serveres er der mulighed for at nyde en drink på skibet imens solen går ned i horisonten. Og til skibets stille vuggen falder vi i søvn oven på endnu en begivenhedsrig dag.

 

Der er denne dag inkluderet morgenmad, frokost og aftensmad.

 

Halong bugten i Hanoi

 

 

  Dag 7 Halong-bugten – Hanoi

 

Sejlads i Halong-bugten, bustransport til Hanoi og nattog til Hué

 

Vi vågner til bølgernes sagte klukken mod skibets skrog og inden der lettes anker er der mulighed for en forfriskende dukkert, en sejltur i kajak eller morgengymnastik på skibets dæk. Igen i dag sejler vi rundt i bugten og mens vi spiser brunch (kombineret morgenmad og frokost) sættes kursen mod land.


Vi er tilbage i Hanoi sidst på eftermiddagen hvor vi spiser en tidlig aftensmad inden vi kører til hovedbanegården hvor toget mod Hué venter. 


At køre med tog i Vietnam er både en sjov og anderledes måde at rejse på, og til at komme tæt på de lokale. Fra Hanoi i nord til Saigon i syd løber togstrækning som går under navnet Genforenings-ekspressen. Ruten åbnede kort efter afslutningen på Vietnamkrigen og var derved med til at genforene Nord- og Sydvietnam. Strækningen er på 1760 kilometer og tager ca. 36 timer med eksprestog. Vi nøjes dog med at køre ca. 13 når vi denne aften stiger på toget som i løbet af natten skal bringe os til Hué i den centrale del af Vietnam. Vi indkvarteres i 4-sengs kupéer, og vi er af den opfattelse, at den enkle indkvartering klart opvejes af oplevelsen at køre med tog.


Der er denne dag inkluderet brunch på båden og aftensmad.

 

 

 

  Dag 8 Hué

 

Ankomst til Hué, Citadellet – Det Kongelige Palads, Det kongelige Museum, sejltur på Duftenes Flod, Thien Mu-pagoden og kejsergrave

 

Vi vågner til de skrattende højtalere og kort efter ankommer vi til Hué. Herefter kører vi til hotellet for at få morgenmad og hvis værelserne er klar tjekker vi ind inden vi starter på vores tur rundt i Hué og omegn.


Hue er tidligere kejserby og hovedstad fra 1802 – 1945. Byen er placeret på Huong-flodens (Duftenes Flod) nordlige bred og er kendt verden over for det kongelige arkitektoniske kompleks, citadellet, som består af fæstningsværker, kongelige paladser, den forbudte by og andre royale bygninger. Opførelsen af Citadellet blev påbegyndt i 1805 under kejser Gia Longs regeringstid, den første af 13 kejsere i Nguyen-dynastiet og blev fuldført i 1832 under kejser Minh Mang. Kejserne fra Nguyen dynastiet ligger i øvrigt begravet i området omkring Hue, hvor der er opført kæmpestore mausoleer til minde for eftertiden.


Vores tur rundt i Hué starter med et besøg til det engang så storslåede kejserpalads – også kendt som “Den Forbudte Lilla By”. Dette engang så vigtige bygningsværk har størrelsesmæssigt kunnet sammenlignes med Den Forbudte By i Beijing. I dag står kun få af de pragtfulde bygninger intakte, men stedet giver stadig et godt indtryk af fordums storhed og den luksus de gamle kejsere omgav sig selv med.


Vi fortsætter til Hué Kongelige Fine Arts Museum der huser en samling på mere end 10.000 relikvier og kunst fra Nguyen-dynastiet – det sidste kejserlige dynasti i Vietnam. Samlingen består bl.a. af 150 år gamle glas malerier, musikinstrumenter, kongelige kjoler, keramik og redskaber.


Herefter går turen til Duftenes Flod hvor vi skal på en skøn sejltur til den 7 etager høje Thien Mu-pagode, der er placeret på en bakke i et naturskønt område med fantastisk udsigt til floden. Den 21 meter høje pagode er en af Vietnams mest kendte bygninger, og det var endvidere herfra den kendte 66-årige munk, Thich Quang Duc, rejste til Saigon den 11. april 1963, hvor han på et gadehjørne satte ild til sig selv og døde i protest mod Præsident Diems politik. En handling der nåede verden rundt takket være fotografierne derfra. Den lille Austin bil, som han brugte til rejsen, er parkeret i en af pagodens bygninger.


Turen fortsætter til Kejser Tu Ducs gravmæle der er kejserligt omgivet at fyrretræslunde. Tu Duc regerede fra 1847 til 1883 – det længste tidsrum for en Nguyen-hersker.


Vi er tilbage på hotellet midt på eftermiddagen, hvor der vil være tid til oplevelser på egen hånd. Besøg fx Dong Ba markedet, der er kendt for at have de smukkeste kegleformede hatte i hele landet.


Der er denne dag inkluderet morgenmad og frokost.

 

 

 

  Dag 9 Hué – Hoi An

 

Smuk natur, kørsel over Hai Van-passet, Cham Muséet, Marmorbjerget og spadseretur i Hoi An

 

Vi forlader Hué og fortsætter rejsen mod den charmerende fiskerby Hoi An. Turen går gennem et bjergrigt område og over Hai Van-passet – ”Skyernes Pas” – et af de smukkeste pas i Sydøstasien. I Danang, Vietnams fjerde største by, besøger vi Cham Museet der huser verdens fineste samling af stenarbejder fra Cham-kulturen. Cham-folket som stammer fra Indien styrede det centrale Vietnam i perioden fra det 3.-15. århundrede.
Videre ad snoede veje der snor sig ind og ud af de blå laguner langs kysten til Det Sydkinesiske Hav.


Ved ankomst til Hoi An kører vi direkte til vores hotel og tjekker ind. Den lille charmerende by, Hoi An, der er på UNESCO’s liste over verdens kulturarv, er Vietnams mest charmerende og bedst bevarede by med en helt utrolig historie, der går mange tusinde år tilbage. I 1600-tallet var Hoi An blandt handelsfolk kendt som Faifo og var dengang en af de største havnebyer i Sydøstasien, hvor handelsskibe fra især Holland, Portugal, Kina og Japan lagde til for at købe eller sælge bl.a. silke, porcelæn, te, stoffer, svovl, bly, papir, sukker, melasse, nødder, peber, kinesisk medicin, elfenben og bivoks.


Hen på eftermiddagen tager rejselederen os med på en spadser tur gennem den gamle bydel hvor de tilbageværende gamle træhuse, broer og templer vidner om et Vietnam der eksisterede for flere århundreder siden. Vi kigger indenfor i det mere end 200 år gamle købmandshjem, hvor en af familiens medlemmer vil vise os rundt, og vi går over den 400 år gamle bro, der forbinder den kinesiske og japanske bydel. Turen ender på byens farverige marked hvor boderne bugner af friskfanget fisk og tropiske frugter.


Der er denne dag inkluderet morgenmad, frokost aftensmad. 

 

 

 

  Dag 10 Hoi An

 

Cykeltur på landet, besøg hos lokal landmand, sejltur til håndværkerlandsby og oplevelser på egen hånd

 

Vi har kørt i bus og med tog, vandret, sejlet og er blevet kørt rundt i cykeltaxi. Men i dag er dagen hvor vi hver især får udleveret cykler. Herefter kører vi i et adstadigt tempo til en af de nærliggende små landsbyer, hvor vi besøger en lokal landmand for at høre hvordan det er at bo på landet i dagens Vietnam. Vi får en rundvisning på gården og i markerne, og hvis man har lyst til at tage en tørn med i de daglige gøremål er dette også muligt. Måske skal der plantes eller høstes ris, plukkes frugt og grøntsager, vandes afgrøder osv.


Efter en fornøjelig formiddag hos de lokale på landet sætter vi kursen tilbage mod Hoi An hvor vi tager på bådtur til et par traditionelle landsbyer i området omkring Hoi An. Vi besøger keramik landsbyen Thanh Ha og landsbyen Kim Bong, der er kendt for at fremstille flotte træskærerarbejder. UNESCO finansierer et træskærerværksted i byen, der uddanner de unge generationer i det traditionelle håndværk, som ellers ville uddø.


Vi er tilbage på hotellet sidst på eftermiddagen hvor aftenen er til fri disposition.


Der er denne dag inkluderet morgenmad og frokost.

 

Hoi an gamle havn i Vietnam

 

 

  Dag 11 Hoi An - Buon Ma Thuot

 

Oplevelser på egen hånd og fly til Buon Ma Thuot

 

Hele formiddagen er afsat til at man på egen hånd kan søge sit helt eget eventyr i Hoi An. Stå evt. tidligt op og opleve det daglige morgenmarked ved havnefronten. Det er en livlig og farverig begivenhed, hvor man i ro og mag kan gå rundt mellem friskfangede fisk, levende høns i bambusbure, duftende blomster og frisk frugt stablet i sirlige pyramider. Kom helst tidligt om morgenen, hvor der er mest aktivitet. Der er naturligvis også mulighed for at slappe af på hotellet eller at tage en tur til stranden. Lej evt. en cykel til turen derud.


Hen på eftermiddagen forlader vi Hoi An og kører til Danang for at tage flyet til Buon Ma Thuot der ligger godt gemt, dybt inde i det centrale højland. Byen er omgivet af kaffeplantager og frodig regnskov, som tidligere var et yndet tilholdssted for elefantjægere og selve regionen er hjemsted for en række etniske befolkningsgrupper. Ligeledes var området centrum for den sidste store kamp mellem de nord- og sydvietnamesiske tropper under Vietnamkrigen i marts 1975.


Ved ankomst til Buon Ma Thuot kører vi til hotellet for at tjekke ind hvorefter aftenen er til fri disposition.


Der er denne dag inkluderet morgenmad og frokost.

 

 

 

  Dag 12 Buon Ma Thuot

 

Yon Don Nationalpark, gennem junglen på elefantryg, picnic frokost, sejltur på floden, etniske minoritetsbefolkning og Gong Show

 

Vi står tidligt op og efter morgenmad på hotellet kører vi til Yon Don Nationalpark, som er hjemsted for omkring 70 arter pattedyr, hvoraf mere end halvdelen er truet af udryddelse i Indokina.

 

Her er vilde elefanter og næsten 250 forskellige fuglearter, hjorte, slanger og aber.
I nationalparken skal vi ud og ride på elefanter og vores medbragte frokost nyder vi i de smukke omgivelser ved et lille vandfald. Senere går turen til floden hvor vi skal på en ca. en times sejltur til Giarai minoriteterne som er en af parkens utallige etniske befolkningsgrupper.


Sidst på eftermiddagen er vi tilbage på hotellet hvor der er tid til et lille hvil inden vi om aftenen skal se og høre en traditionel Gong-opvisning med vietnamesisk folkemusik- og dans.


Der er denne dag inkluderet morgenmad, frokost og aftensmad.

 

 

 

  Dag 13 Buon Ma Thuot – Saigon

 

Bustransport til Saigon besøg på kaffe- og frugtplantage, møde med lokalbefolkningen, Notre Dame Katedralen og det gamle postkontor

 

Det er tid til at forlade det centrale Vietnam til fordel for storbyen Saigon – eller Ho Chi Minh, og Mekong-deltaet i syd, så efter tidlig morgenmad på hotellet tager vi hul på en lang og flot køretur til Saigon. En tur på 8-9 timer inklusiv flere stop og frokost undervejs. Bl.a. stopper vi ved en kaffe- og frugtfarm. Her får vi mulighed for at møde de lokale landarbejdere som vil fortælle om livet på landet, dyrkningen af de forskellige afgrøder og naturligvis at smage på de friske tropiske frugter og nyde en kop kaffe brygget på egne bønner.


Omkring aftenstiden forventer vi at ankomme til Saigon der var hovedstad i Sydvietnam fra 1954 til 1975, hvor landet blev genforenet med Nordvietnam. Med sine ca. 10 millioner indbyggere er Saigon Vietnams største by og centrum for landets forretnings- og forlystelsesliv.


Saigon blev efter nordvietnamesernes sejr hovedstad for den provisoriske republik Syd-Vietnam, som styrede den sydlige del af landet, indtil nord og syd blev forenet den 2. juli 1976. Her blev Hanoi hovedstad for hele landet mens Saigon straks blev straks ændret til byen Ho Chi Minh til minde om Ho Chi Minh, som kommunisterne anser som den socialistiske republiks landsfader. En af bydelene, Distrikt 1, hedder fortsat Saigon. I daglig tale bruger de fleste vietnamesere fortsat det gamle navn, og blandt modstandere af det kommunistiske regime holder man specielt hårdt på dette.


Om aftenen begiver vi os ud i byens gader. Vi besøger bl.a. den røde Notre Dame Katedral og det flotte gamle posthus, og spiser på en af byens lokale restauranter.


Der er denne dag inkluderet morgenmad, frokost og aftensmad.

 

 

 

  Dag 14 Saigon – Can Tho

 

Udflugt til Cu Chi-tunnellerne og byrundtur

 

Dagens første udflugtsmål er de berømte Cu Chi-tunneller hvor de vietnamesiske modstandsfolk, VietCong’erne, skjulte sig, og hvorfra de udførte overraskelsesangreb på amerikanerne. Cu Chi tunnellerne er et omfattende netværk, bare ca. 60 kilometer fra Saigon, af underjordiske tunneller som blev skabt i 1940’erne. Først som kommunikations tunneller under den franske kolonitid og senere udbygget i 1960’erne af VietCong bevægelsen til at stå imod amerikanerne. Tunnelsystemet, der rummede hospitalsstuer, køkkener, mødelokaler og ammunitionslagre er over 250 kilometer langt og nogle steder i tre etager. Tunnelerne var gravet i mellem 3-10 meters dybde, hvilket var nok til at bære vægten af 60 tons store tanks og tilstrækkeligt til ikke at blive ødelagt af bomber på op til 100 kilo. Tunnellerne er mange steder kun 60–70 cm bred og 80–90 cm høj. Der er lavet en særlig turistudvidet udgave, så det er muligt for besøgende at kravle rundt i et afgrænset område af tunnellerne. 


Vi får mulighed for at se eksempler på nogle af de fælder som VietCong brugte i junglen mod den overlegne amerikanske styrke samt VietCong guerilla krigsstrategi. Krigens levn er tydelige selv i dag og vi får en enestående mulighed for at få et indgående indblik i hvordan det har været under jorden.


Efter frokost returnerer vi til Saigon og hvor vi besøger Uafhængighedspaladset, det tidligere præsidentpalads. Det var her nordvietnameserne, den 30. april 1975 kørte gennem gitterporten, for sidenhen at afsætte Sydvietnams præsident.


Senere besøger vi byens krigsmuseum som viser Vietnams vigtigste sejre under ”Den Amerikanske Krig” – Vietnam-krigen. Størstedelen af museet omhandler Den Amerikanske Krig og udstillingerne stråler af vietnamesernes stolthed over at de har kunnet forsvarer deres land mod store fremmede magter. Under vores rundvisning, er vi måske heldige at møde en af landets ældre krigsveteraner som gerne stiller sig op for at udtrykke deres stolthed over at have tjent Vietnam og kæmpet for Vietnams uafhængighed.


Efter et dystert, men vigtigt kapitel, i Vietnams historie er resten af dagen til fri disposition.


Der er denne dag inkluderet morgenmad og frokost.

 

 

 

  Dag 15 Saigon - Can Tho

 

Cao Dai Tempel, sejltur og hverdagsliv i Mekong-deltaet

 

Tidligt om morgenen sætter vi kursen mod det frodige Mekong-delta i syd. Mekong-deltaet betragtes som det ene og største af Vietnams to ris-kamre hvor man til forskel fra det subtropiske klima i Nord, her kan høste ris tre gange om året i det sydlige tropiske klima.

 

I Mekong Delta bliver der alene produceret mere ris end Korea og Japan tilsammen, hvilket siger noget om arbejdsbyrden og det store areal.  Deltaet er dannet ved aflejringer fra den mægtige Mekong-flod, der har sit udspring i Tibet i 5300 meters højde. Fra dens udspring bugter floden sig vej gennem Kina, Myanmar (Burma), Laos, Cambodja og det sydlige Vietnam, før den flyder ud i Det Sydkinesiske Hav 4880 kilometer senere. Mekongs vietnamesiske navn, Cuu Long, betyder ”Ni Drager”, der henviser til de ni delfloder som leder Mekong-flodens vandmasser ud i havet. Det frodige Mekong-delta er livsnerven for 75 millioner mennesker og op mod en kvart milliard mennesker får deres fødevarer fra deltaet. Fiskeriet er kolossalt og næsten hver en kvadratmeter udnyttes, primært til risdyrkning, men også til dyrkning af kokos, sukkerrør og utallige tropiske frugter.


Køreturen bringer os gennem det frodige sydvietnamesiske landskab og efter ca. tre timer ankommer vi til flodstationen i Cai Be. Undervejs besøger vi et tempel for Cao Dai religionen, der er en farverig og unik vietnamesisk trosretning der har lånt lidt fra hver af alle de store vietnamesiske religioner.


Fra Cai Be sejler vi ud i Mekong-deltaet og ind i de mindre kanaler, hvor vi kommer tæt på landsbyens og bøndernes hverdagsliv. Undervejs går vi i land hvor der bliver mulighed for at plukke, og smage, de mange tropiske frugter og vi besøger små familieforetagender der bl.a. producerer rispopkorn og kokos-slik.


Vi spiser en skøn frokost inden sejlturen fortsætter længere ind i det frodige Mekong-delta, inden bussen samler os op i byen Vinh Long og kører os ind til Can Tho i hjertet af deltaet hvor tre floder løber sammen.


Om aftenen mødes vi for at spise afskedsmiddag på en af byens restauranter.


Der er denne dag inkluderet morgenmad, frokost og aftensmad.

 

Flydende marked i Saigon

 

 

  Dag 16 Can Tho – Saigon

 

Flydende marked, cykeltur i deltaet og hjemrejse

 

I dag skal vi tidligt op for at opleve Sydøstasiens største flydende marked. Hver morgen fyldes floden af skibe og både fyldt med farvestrålende frugter og grøntsager, der handles hen over rælingen. Og det er en fantastisk oplevelse at se de hundredvis af både og pramme, der på forunderlig vis formår at sno sig ind og ud mellem hinanden.


I et roligt tempo cykler vi langs floder og kanaler ad små flade veje og stier, passerer gennem områder med rismarker, tropiske frugter og naturligvis også fiskeri. Det hele er bundet sammen af små driftige landsbyer i et netværk med små og større broer og kanaler. Undervejs følger vi dagligdagen i deltaet alt imens de smilende vietnamesere nysgerrigt og opmærksomt betragter os og vinkende børn som råber ”Haaallo”.


Tilbage på hotellet tjekker vi ud, spiser frokost og sætter kursen mod lufthavnen i Saigon hvorfra hjemrejsen via Bangkok for alvor kan begynde.


Der er denne dag inkluderet morgenmad og frokost og forplejning på flyet.
 

 

  Dag 17 Danmark - Ankomst til København

 

Efter en begivenhedsrig rejse med masser af spændende oplevelser og nye indtryk lander vi tidligt om morgenen i Københavns Lufthavn.


Der er denne dag inkluderet forplejning på flyet.

 

 


 

 

>> Kontakt os på tlf. 65 65 65 60 for yderligere rådgivning

>> Mail: asien@team-benns.com

 

Tilmeld rejsen

 

 

Bemærk: Denne rejser er ikke tilgængelig i øjeblikket. Du kan se relaterede rejser til Asien ved at klikke her.

Priser for ture til Vidunderlige Vietnam – 2013

 

Vidunderlige Vietnam 2014
Datoer 2014                         
20. februar kr. 19.990,- / Garanteret afrejse
Tillæg for enkeltværelse fra: kr. 2.590,-

 

 

Bestil din rejse online

 

 


 

Rejsens pris inkluderer:

 • Flytransport København - Hanoi og Saigon - København med Thai Airways via Bangkok
 • Alle kendte lufthavns- og flyafgifter
 • Udflugter, transport og entréer jf. program
 • Indkvartering i dobbeltværelse (v. 2 personer)
 • 12 nætter på gode 3 stjernede hoteller
 • 1 nat i Mai Chau hos etnisk bjergminoritet
 • 1 nat på junke i kahyt med eget bad og toilet
 • Morgenmad dagligt
 • 14x frokost og 6x aftensmad
 • Engelsktalende lokalguider
 • Dansk rejseleder

 

Prisen inkluderer ikke:

 • Sygdomsafbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Provinstilslutning kr. 1.000,-
 • Visum (ikke nødvendigt for danske statsborgere)
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører (beregn ca. USD 60)
 • Drikkevarer og øvrige måltider
 • Personlige fornødenheder
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Reservationsgebyr på kr. 95,- pr. person
 • Alt som ikke er nævnt under ”rejsens pris inkluderer”

 

 Betaling:

Depositum er kr. 3.000,- pr. person som skal indbetales 7 dage efter bestilling. Restbeløb betales 60 dage før afrejse.

 

Delt agerantal:
Rejsen gennemføres med min. 15 deltagere og maks. 25 deltagere.

 

Forlængelse og ændringer:
Rejsen sælges som en hel “pakke”, og hvis der ønskes individuelle ændringer, vil der ikke være mulighed for refundering af de ydelser, der ikke benyttes. Anden hjemrejse kan arrangeres, såfremt der er plads på flyene, og mod et tillæg. Derudover kommer tillæg for evt. ekstra arrangement.

 Bemærk: Denne rejser er ikke tilgængelig i øjeblikket. Du kan se relaterede rejser til Asien ved at klikke her.

Kort

Kort over ruten på rundrejsen i vietnam, asien

Bemærk: Denne rejser er ikke tilgængelig i øjeblikket. Du kan se relaterede rejser til Asien ved at klikke her.

Billeder fra Vidunderlige Vietnam – 2013

Klik på et billede for at åbne billedgalleriet for Vidunderlige Vietnam – 2013. Når billedet er åbnet i stort format, kan du gå til forrige eller næste billede ved at klikke på billedet. Alternativt kan du bruge piletasterne på dit tastatur. Klik i området udenfor billedet for at lukke galleriet.

 


Spar op til 40 %

på rejser. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.
Har du et spørgsmål?
Kontakt os på tlf. 65 65 65 65

 

Modtag vores bedste tilbud direkte i din indbakke.
Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Mød os på facebook
Se vores facebook side

 


 

Rundrejser:

Autocamper/Krydstogter:

Andre rejser:

Info og tilkøbsprodukter:


facebook.com/BENNSDanmark
@TeamBenns
youtube.com/TeamBenns
BENNS på Google+